Η Ολυμπία ήθελε να είμαι φυσική στο φακό. Μα, τι άλλο να είμαι; Πώς να προσποιηθείς τον εαυτό σου;


-Σου πηγαίνει να γελάς.
-Μου αρέσει να γελάω.

Οι φωτογραφίες είναι η φυσική απόδειξη της ύπαρξής μας στην παράλληλη πραγματικότητα των σόσιαλ μίντια. Το σημάδι μας στη ντίτζιταλ Γη της χειμαρρώδους επικοινωνίας. Ωραία, ας τραβήξουμε μερικές φωτό να τις ανεβάσουμε και να ανταλλάξουμε συναισθήματα, έστω και σε απόσταση, με τους φίλους μας. Το Black Mirror έχει και τα θετικά του.

Η αισθητικός στον πάγκο της La Prairie δίνει το δικό της στίγμα στην εποχή. Η επιστήμη φροντίζει γι’ αυτό και το πολύτιμο υλικό, "caviar", μας προδιαθέτει. Skin Caviar Absolute Filler, το νέο προϊόν. Στοχεύει, λέει, στην απώλεια όγκου και πυκνότητας, στα βυθίσματα που βλέπουμε με το πέρασμα του χρόνου, ιδίως στην περιοχή των ζυγωματικών. Πείθομαι. Για να δούμε πώς θα γεμίζουμε το «άδειασμα». Οι «γεμάτες» εμπειρίες είναι μία αποδεδειγμένη λύση. Ένα καλό καλλυντικό, πάντα συνεπικουρεί.

-Έλλη! Τι κάνεις;
-Καλά!

Γυρίζω αυθόρμητα. Μία γυναίκα γύρω στα 50, λίγο πάνω, λίγο κάτω, μου χαμογελάει. Δεν έχουμε ξαναμιλήσει αλλά γνωριζόμαστε. Μας ενώνει ενός κοινός στόχος. Η νεανικότητα, ακόμα κι αν αυτή είναι ουτοπία. Ανταλλάσσουμε λόγια υποστήριξης, λόγια ομορφιάς.  Ανανεώνουμε το ραντεβού μας ... στην αιωνιότητα της γυναίκας!

Πηγαίνοντας προς το ταμείο λέω στην Ολυμπία: «Να μην αρνιέσαι τη νιότη σου ως τα βαθιά γεράματα». Με κοιτάζει με ερωτηματικό, γελώντας πονηρά. «Δεν το λέω εγώ. Ο Καζαντζάκης το έχει γράψει». Της κλείνω το μάτι. 

 

Φωτογραφίες: Ολυμπία Κρασαγάκη

TAGS