Πριν από πολλούς αιώνες δεν υπήρχαν εργαστήρια χημείας, εταιρίες παραγωγής καλλυντικών και προϊόντων περιποίηση και φυσικά ούτε μία γιγάντια βιομηχανία μάρκετινγκ να προωθεί τις ευεργετικές ιδιότητες του καθενός από αυτά. Κάτι που σημαίνει πως οι γυναίκες έπρεπε μόνες τους, με βάση την δοκιμή και την εμπειρία να εντοπίσουν τα υλικά που έκαναν καλό στο πρόσωπο και στο σώμα τους. Η σοφιά πίσω από ορισμένες από τις αρχαίες αυτές τακτικές παραμένει αδιαμφισβήτητη μέχρι τις μέρες μας.

Το παρακάτω βίντεο εστιάζει στα 10 πιο πετυχημένα και αποτελεσματικά μυστικά ομορφιάς των αρχαίων χρόνων, τα οποία έχουν φτάσει στο σήμερα το ίδιο ευεργετικά με την πρώτη μέρα που κάποιος ή καλύτερα κάποια σκέφτηκε να τα εφαρμόσει πάνω στο σώμα της.

Για παράδειγμα, η μέθοδος αποτρίχωσης με ζάχαρη (όταν δεν υπήρχε το κερί ή ο αφρός ξυρίσματος) παραμένει αποτελεσματική και σήμερα, όπως επίσης και οι σπόροι φασολιού αποτελούν μία τέλεια θεραπεία κατά της ακμής. Όσο για τη μέντα; Δεν θα πιστεύεις τι άλλο μπορεί να σου χαρίσει εκτός από φρέσκια,δροσερή αναπνοή.

 

TAGS