Μπορεί τα κομμωτήρια πλέον να άνοιξαν, ελπίζουμε για τα καλά, αλλά η μάχη με τη λευκή τρίχα και την κατεβασμένη ρίζα που δόθηκε με αυταπάρνηση κατά τη διάρκεια της καραντίνας μάς έχει αφήσει συγκεκριμένα κατάλοιπα, όπως το να βάφουμε μόνες μας τα μαλλιά μας. Μία διαδικασία που αν τη συνηθίσεις δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη -σε περίπτωση που θέλεις να περάσεις ένα απλό χρώμα γιατί διαφορετικά μάλλον θα πρέπει να απευθυνθείς σε επαγγελματίες- αλλά δυστυχώς για τους ερασιτέχνες, έχει αρκετή φασαρία.

Και αν μάθαμε, ή μάλλον συνηθίσαμε το πινέλο και τη βαφή, κάτι που ακόμα αδυνατούμε να συνηθίσουμε είναι η μάχη με το βαμμένο δέρμα, αφού η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί. Δεn είναι κάτι φοβερό -προφανώς- αλλά είναι αρκετά ενοχλητικό, ιδίως όταν θέλεις να απολαύσεις τα φρεσκοβαμμένα σου μαλλιά, και τα σημαδάκια από τη βαφή δεν σε αφήνουν.

Σίγουρα έχεις ακούσει αρκετούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να απαλλαγείς από τους ενοχλητικούς λεκέδες, αλλά για κάποιο λόγο μέχρι στιγμής δεν έχεις δει να αποδίδουν. Παρακάτω λοιπόν, σου έχουμε κάποιες αρκετά απροσδόκητες προτάσεις, για να έχεις στο νου σου την επόμενη φορά που θα επιχειρήσεις να ανανεώσεις το χρώμα των μαλλιών σου.

Παρακάτω λοιπόν, σου έχουμε κάποιες αρκετά απροσδόκητες προτάσεις, για να έχεις στο νου σου την επόμενη φορά που θα επιχειρήσεις να ανανεώσεις το χρώμα των μαλλιών σου.

-Αν ο λεκές είναι πρόσφατος λίγο ζεστό νερό και μία πετσέτα αρκούν για να εξαφανιστεί αμέσως.

-Σε περίπτωση που αρχικά τον αγνοήσεις, γιατί σε έχει συνεπάρει η δημιουργία, μπορείς να τρίψεις το σημείο με ένα βαμβάκι στο οποίο έχεις ρίξει ντεμακιγιάζ προσώπου.

-Αν δεν έχεις ντεμακιγιάζ προσώπου εύκαιρο, η λύση βρίσκεται στην κουζίνα σου καθώς μπορείς να τρίψεις το σημείο με λίγο λάδι. Αποτέλεσμα επίσης θα έχεις και με baby oil.

-Σε περίπτωση που τίποτα από τα παραπάνω δεν αποδώσει, έρχονται τα μεγάλα μέσα που ακούν στο όνομα μαγειρική σόδα - η οποία έχει γενικά θαυματουργές ιδιότητες. Φτιάξε ένα μείγμα, βάλτο πάνω στην περιοχή και τρίψε με ένα βαμβάκι.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

Κεντρική φωτογραφία: Unsplash

TAGS