Τα μακριά μαλλιά, θεωρητικά, προσφέρουν άπειρες δυνατότητες styling αλλά στην πράξη, ιδιαίτερα αν η τρίχα είναι ατίθαση, αντιστέκονται στις προσπάθειές μας να τα κάνουμε να δείχνουν κομψά και επιμελημένα. Υπάρχει, ωστόσο, ένα λουκ που είναι υπέροχο δίχως να χρησιμοποιήσουμε λαστιχάκια ή άλλα αξεσουάρ μαλλιών: οι κυματιστές μπούκλες. Πώς θα τις πετύχουμε όμως; Δεν είναι τόσο απλό.

Μια από τους επαγγελματίες που τις έχουν κατακτήσει, κρίνοντας από το αποτέλεσμα, είναι η Λόρα Πόλκο, η hairstylist της Τζίτζι Χαντίντ, της Κέιτ Μπόσγουορθ, της Λία Μισέλ και άλλων επώνυμων γυναικών. Ποια είναι τα μυστικά της για τις τέλειες κυματιστές μπούκλες;

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η Πόλκο απαντά ότι το ξηρό σαμπουάν, που πολλές από εμάς έχουμε ήδη στο ντουλάπι μας και χρησιμοποιούμε για ένα φρεσκάρισμα ανάμεσα στα λουσίματα, κάνει τη διαφορά. Συμβουλεύει λοιπόν, αντί για σπρέι styling, να χρησιμοποιήσουμε μια μικρή ποσότητα ξηρού σαμπουάν στην κορυφή του κεφαλιού. «Ψεκάστε και μετά απλώστε το. Είναι ο καλύτερος τρόπος να πετύχετε αυτό το ατημέλητο λουκ».

Ποιες άλλες συμβουλές δίνει η επαγγελματίας; Να επενδύσουμε σε ένα ισιωτικό μαλλιών με μεγάλες πλάκες (και σε μήκος και σε πλάτος), που αναθερμαίνεται συχνά. «Αυτό θα κάνει πολύ ευκολότερα τα πράγματα και δεν θα έχει ως αποτέλεσμα η μια πλευρά να φαίνεται πολύ διαφορετική από την άλλη».

Ας προσπαθήσουμε να πλαισιώσουμε το πρόσωπο με μπούκλες στο ύψος των ματιών, όπου συνήθως στερεώνουμε τις τούφες των μαλλιών μας πίσω από τα αυτιά

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ας προσπαθήσουμε επίσης να πλαισιώσουμε το πρόσωπο με μπούκλες στο σωστό σημείο, στο ύψος των ματιών, εκεί όπου συνήθως στερεώνουμε τις τούφες των μαλλιών μας πίσω από τα αυτιά. Με αυτό τον τρόπο το αποτέλεσμα θα δείχνει αληθινά φυσικό, όπως μας διαβεβαιώνει η Πόλκο. Δεν πρέπει, ωστόσο, να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας μόνο εκεί, αλλά να δώσουμε προσοχή και στις άκρες. Παραμελώντας τις άκρες της τρίχας, μπορεί να χαλάσουμε ολόκληρο το αποτέλεσμα. «Είναι κλειδί της επιτυχίας για μαλλιά φυσικά κυματιστά». 

Η αλήθεια είναι ότι δεν παραμελούμε τις άκρες μόνο για λόγους ταχύτητας και ευκολίας, αλλά και επειδή φοβόμαστε ότι θα καταστραφούν και θα γεμίσουν ψαλίδα λόγω της υψηλής θερμότητας. Σε αυτό το σημείο η Πόλκο μας υπενθυμίζει να χρησιμοποιήσουμε ένα καλό θερμοπροστατευτικό προϊόν και στη συνέχεια να δώσουμε διαφορετική κατεύθυνση σε κάθε τούφα, για το εφέ του ρεαλισμού.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

TAGS