Μα καλά ξυρίζονται οι γυναίκες; Σίγουρα το μυαλό σου πάει κατευθείαν σε μέρη του σώματος όπως τα πόδια ή το μπικίνι και βιάζεσαι να απαντήσεις «φυσικά, ξυρίζονται», μόνο που η μέθοδος που θα σου εξηγήσουμε παρακάτω αναφέρεται στο πρόσωπο αποκλειστικά.

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, και πριν καταλήξεις ότι αυτός είναι ο σίγουρος τρόπος να αποκτήσει κανείς μία πλούσια γενειάδα, οι ειδικοί σου εξηγούν ότι το ξύρισμα στο πρόσωπο από τις γυναίκες δεν είναι μία νέα τάση, που δεν έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν. Στην αρχαία Ιαπωνία ήταν μία από τις πιο συνηθισμένες ιεροτελεστίες ομορφιές, ενώ οι φήμες θέλουν και την Μέριλυν Μονρόε παρέα με την Ελίζαμπεθ Τέυλορ να έχουν υπάρξει φανατικές της συγκεκριμένης τεχνικής.

Η όλη διαδικασία ονομάζεται πιο επίσημα “dermaplaning” και χρησιμοποιείται από κάποια ινστιτούτα ομορφιάς ως μέθοδος απολέπισης της επιδερμίδας του προσώπου. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτή η μέθοδος αφαιρεί το χνούδι του προσώπου καθώς απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, βοηθώντας τα προϊόντα ομορφιάς να απορροφηθούν πιο εύκολα και βαθιά από την επιδερμίδα. Ταυτόχρονα, υπόσχονται ότι το make up θα στρώνει πλέον ακόμα καλύτερα στο πρόσωπο, κάνοντας το να δείχνει ακόμα πιο φωτεινό.

Φυσικά όλο αυτό δεν μπορεί να γίνει με ένα απλό, συνηθισμένο ξυραφάκι σαν αυτά που χρησιμοποιούμε για τα πόδια μας. Αν όλα τα παραπάνω κάπως σε πείσανε και θέλεις κι εσύ να κάνεις μία δοκιμή, λοιπόν, δεν έχεις παρά να αναζητήσεις σε sites, όπως το Amazon, για τις ειδικές λεπίδες ξυρίσματος προσώπου, ενώ αν δεν σε πειράζει να ξοδέψεις αρκετά μπορείς να αγοράσεις μία ειδική ξυριστική μηχανή ακριβώς γι΄αυτή την χρήση.

Οι αισθητικοί επίσης ισχυρίζονται ότι η παραπάνω μέθοδος όχι μόνο θα τονώσει και θα ανανεώσει την επιδερμίδα σου αλλά ότι σε μακροχρόνια βάση θα δράσει και αντιγηραντικά.


 

TAGS