Κάθε ημέρα, η επιδερμίδα μας δέχεται επίθεση. Λίγο η έκθεση στην ακτινοβολία UV του ήλιου, λίγο οι ακραίες συνθήκες του περιβάλλοντος λόγω της ρύπανσης και λίγο τα διάφορα επιθετικά συστατικά που καθημερινά χρησιμοποιούμε, η επιφάνεια του δέρματός μας χάνει την ενέργειά της και γίνεται ξηρή αφού χάνει το υαλουρονικό οξύ της, ή αλλιώς, το βασικό συστατικό που δεσμεύει και συγκρατεί τα μόρια του νερού.

Το αποτέλεσμα αυτής της απώλειας είναι ορατό με αλλοιώσεις στην επιδερμίδα και τα χείλη και μία επιδερμίδα πιο ευάλωτη απέναντι στις βλάβες και τη μόλυνση.

Οι επιστήμονες θεωρούν ξηρή, μία επιδερμίδα της οποίας η περιεκτικότητα σε υγρασία είναι κάτω του 10%. Η ξηροδερμία (όπως ονομάζεται επίσημα η ξηρή επιδερμίδα) επηρεάζει διάφορες περιοχές του σώματος και μπορεί να προκύψει τόσο από εσωτερικούς παράγοντες, όπως οι ορμόνες και τα φάρμακα, όσο και από εξωτερικούς όπως, οι χημικές ουσίες, οι ρύποι, ο καπνός του τσιγάρου, οι μικροοργανισμοί, τα ερεθιστικά ή επιθετικά προϊόντα καθαρισμού και αντιγήρανσης και οι ακραίες θερμοκρασίες.

Από τους παραπάνω παράγοντες, κάποιοι μπορούν να προληφθούν και κάποιοι άλλοι όχι.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, μπορούμε και εμείς να συμβάλουμε στην βελτίωση της υγρασίας της επιδερμίδας με την επαναπλήρωση σε υαλουρονικό οξύ με τοπική εφαρμογή μίας ενυδατικής κρέμας προσώπου για ξηρή επιδερμίδα.

Σύμφωνα με μελέτες, η χρήση του μπορεί να αποφέρει σημαντικά ενυδατικά οφέλη, αφού ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος και αναζωογονεί τις ανώτερες στοιβάδες του, εξασφαλίζοντας στην επιδερμίδα πιο απαλή, λεία και ενυδατωμένη αίσθηση και όψη.

Προσθέστε την ικανότητά του να παρέχει αντιοξειδωτική προστασία ενάντια στις περιβαλλοντικές επιθέσεις και να δρα σαν υγροσκοπική ουσία, δηλαδή να απορροφά νερό από το περιβάλλον ενυδατώνοντας την επιδερμίδα και αποτρέποντας την ξηρότητα, και έχετε στη διάθεσή σας, ένα συστατικό-θαύμα που μπορεί να βοηθήσει την ταλαιπωρημένη και ξηρή επιδερμίδα να ξανανιώσει νέα.

TAGS