ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κομψότητα, φινέτσα και κοσμοπολιτισμός μέσα σε 6 μοναδικά μπουκάλια αρώματος

Έξι unisex ευωδιές περιμένουν να διαλέξουμε αυτή που θα μας συνοδεύσει. Μια νέα, υπέροχη αρωματική συλλογή από τον οίκο Trussardi, η Le Vie di Milano.

Κομψότητα, φινέτσα και κοσμοπολιτισμός μέσα σε 6 μοναδικά μπουκάλια αρώματος

Μιλάνο, το «σπίτι» της μόδας και του σχεδίου και η πιο μοντέρνα και κοσμοπολίτικη πόλη της Ιταλίας. Έχει Κέλτικη προέλευση και ιδρύθηκε περίπου το 580 π.Χ. με το όνομα Medhelan, που σημαίνει ‘σημείο στη μέση της διαδρομής’ ενώ το 220 π.Χ. όπου κατακτήθηκε από τον Ρωμαϊκό στρατό, πήρε το όνομα Mediolanum.

Από αυτό το σημείο και μετά, έγινε το φυλάκιο του πολιτισμού ενάντια στη βαρβαρότητα. Το Μιλάνο ήταν εξαιρετικά σημαντικό τον Μεσαίωνα, θεμελιώδες για την Αναγέννηση και το λίκνο των πολιτικών και πολιτιστικών κινημάτων που κυμαίνονταν μεταξύ του Διαφωτισμού και της οικονομικής άνθησης, από τη Βιομηχανική Επανάσταση ως τις νεανικές διαδηλώσεις.

«Για να γνωρίσεις το Μιλάνο, πρέπει να βυθιστείς βαθιά μέσα του», ήταν τα λόγια του συγγραφέα Guido Piovene, ενώ ο Guiseppe Marotta στο όμορφο βιβλίο του με τίτλο “Le Milanesi” είπε ότι την πόλη αυτή «δεν πρέπει απλώς να την κοιτάζεις, αλλά να την εισπνέεις.»

Εξού και η ιδέα της νέας σειράς Le Vie di Milano από τον οίκο Trussardi, που αποτελείται από 6 ξεχωριστά unisex αρώματα, που δημιουργήθηκαν από τους καλύτερους αρωματοποιούς της εποχής μας.

Ζητήθηκε λοιπόν, από αυτή την εξαιρετικά χαρισματική ομάδα, να σχεδιάσει έναν οσφρητικό χάρτη των διαφορετικών περιοχών, ομαδοποιώντας τις μυρωδιές, το στυλ, τα συναισθήματα και τις συνήθειες που χαρακτηρίζουν τη λεγόμενη ουσία του Μιλάνου.

Το αποτέλεσμα είναι ένας συναρπαστικός συνδυασμός του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Κομψά και νοσταλγικά περισσότερο απ’ όσο μπορούν να περιγράψουν οι λέξεις, τα 6 αρώματα δημιουργούν ένα κοκτέιλ από εκρηκτικές ενώσεις δέρματος που ορίζουν το άρωμα της πόλης.

Με τα αρώματα της συλλογής Le Vie di Milano, ο οίκος Trussardi ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο και μας προσφέρει μια τέλεια οσφρητική εμπειρία.

ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ

Το στυλ αντιπροσωπεύει την κομψότητα και εκφράζεται μέσα από την τέλεια ισορροπία των σχημάτων, των χρωμάτων και των υλικών.

Τα 6 ματ μπουκάλια, ολοκληρώνονται από ένα θαυμάσιο σμιλευμένο καπάκι χρυσού χρώματος που αναπαράγει πιστά σε μορφή μινιατούρας, το κεφάλι ενός ιταλικού λαγωνικού.

Γύρω από τον λαιμό αυτού του αριστοκρατικού λαγωνικού που είναι σύμβολο του οίκου, υπάρχει ακόμη και ένα μικρό δερμάτινο κολάρο, στο ίδιο ακριβώς χρώμα με αυτό του αντίστοιχου μπουκαλιού.

Για το Limitless Shopping Via della Spiga, το κυρίαρχο χρώμα είναι το μπεζ της πούδρας που συχνά φορούν οι κομψές Μιλανέζες.

Μια ιδιαίτερη απόχρωση του γκρι που συνδέει το τσιμέντο με το μέταλλο, είναι η επιλογή για το μπουκάλι του Aperitivo Milanese Porta Nuova. Αντ’ αυτού, το πράσινο πετρόλ χρώμα που ξεπροβάλλει σαν αχτίδα από τα βάθη της ορχήστρας, φτάνει θριαμβευτικά στο μπουκάλι του Behind the Curtain Piazza alla Scala. Για το Passeggiata in Galleria Vittorio Emanuele II, το χρώμα αναφοράς είναι το πορτοκαλί, ένα κομψό και εκκεντρικό χρώμα ανώτερης κατηγορίας. Η καλλιτεχνική πλευρά της περιοχής Brera γιορτάζεται με το άρωμα I Vicoli Via Fiori Chiari που απεικονίζεται μέσα από μια σκοτεινότερη σκιά του κόκκινου της Βουργουνδίας, ενώ το αδιάφανο μαύρο κυριαρχεί στο μπουκάλι και τη συσκευασία του Musc Noir Perfume Enhancer.

Το λογότυπο του οίκου Trussardi και το όνομα κάθε αρώματος, είναι σφραγισμένα με χρυσό χρώμα στο κέντρο κάθε μπουκαλιού.

Κομψότητα, φινέτσα και κοσμοπολιτισμός μέσα σε 6 μοναδικά μπουκάλια αρώματος

Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Η συσκευασία είναι ένα όμορφο κουτί στα ίδια χρώματα με αυτά του κάθε διαφορετικού μπουκαλιού. Εσωτερικά στο κουτί, η βάση του αρώματος έχει λαμπερό χρυσό χρώμα. Πάνω σε κάθε κουτί, υπάρχει ένα αρχιτεκτονικό μοτίβο σε χρυσή απόχρωση, που φέρνει στον νου τα μέρη και τα συναισθήματα που εκφράζονται μέσα από το άρωμα.

Υπάρχουν τα αρώματα του Via della Spiga σε προοπτική, η αψίδα Porta Nuova, το εσωτερικό της La Scala, η γραμμή της θολωτής οροφής της Galleria, η κιονοστοιχία στην πρόσοψη της Brera Academy και ο αντικατοπτρισμός του καμπαναριού του Duomo.

Το Μιλάνο εσωκλείεται σε ένα θαυματουργό κουτί.

LIMILTLESS SHOPPING VIA DELLA SPIGA

Το άρωμα αυτό, ανήκει στην οσφρητική οικογένεια των floral-musk-oriental αρωμάτων. Είναι ένα πλούσιο και μεταξένιο άρωμα που θυμίζει τέλεια την ατμόσφαιρα του “Golden Quadrilateral”. Μέσα στο χρυσό του υγρό, οι Quentin Bisch και Amélie Jacquin, πρόσθεσαν μια γλυκιά νότα μελιού που φέρνει ακαριαία στο μυαλό τα δυο ζαχαροπλαστεία – Cova και Marchesi – όπου πήγαιναν οι άνθρωποι πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τα ψώνια στις μπουτίκ της Via Montenapoleone. Νότες τριαντάφυλλου, γιασεμιού, μανόλιας και ηλιοτρόπιο, προσθέτουν μια αίσθηση πολυτέλειας, η οποία είναι άκρως απαραίτητη στους δρόμους της Via Spiga, Sant’Andrea και Via Gesù.

«Ήθελα να δημιουργήσω ένα αισθησιακό και απολαυστικό άρωμα με βάση το μέλι. Η κεντρική ιδέα ήταν να ερμηνεύσουμε την εξέχουσα λάμψη και ρευστότητα του μελιού και να εκφράσουμε την εθιστική, περιβάλλουσα και διακριτική διάστασή του.»

Quentin Bisch, Αρωματοποιός

«Ένα εκλεπτυσμένο, πολύπλευρο άρωμα που προσελκύει όπως το μέλι, είναι ιδανικό για να ζεσταίνει την ψυχή τον χειμώνα, όσο περπατάμε στον πολυτελή δρόμο της Via Della Spiga με τις υπέροχες μπουτίκ της.»

Amélie Jacquin, Αρωματοποιός

Νότες Κορυφής: Περγαμόντο, Μήλο, Κηρήθρα Νότες Καρδιάς: Τριαντάφυλλο, Γιασεμί, Μανόλια, Μέλι Νότες Βάσης: Ηλιοτρόπιο, Musk, Tonka Bean Οσφρητική Οικογένεια: Floral-Musk-Oriental

PASSEGGIATA IN GALLERIA VITTORIO EMANUELE II

Η οσφρητική σύνθεσή του, ξυπνά στη μνήμη την υπέροχη κομψότητα της Gallerie που ενώνει τη γοτθική υπεροχή του Duomo με το νεοκλασικό στυλ του Piermarini. Ένα λαμπρό παράδειγμα αρχιτεκτονικής σιδήρου, η Gallerie χτίστηκε στο Μιλάνο το 1865 και αναπαράχθηκε πιστά, 15 χρόνια αργότερα και κατόπιν αιτήματος του Τσάρου, στο πολυκατάστημα Gum στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Στο λεγόμενο “Salon of the Milanese”, τα αρώματα των coffee bars, αναμειγνύονται με τα ακριβά αρώματα των κυριών με βραδινά φορέματα και των κυρίων με σμόκιν που περνούν για να φτάσουν στην Όπερα La Scala. Η Julie Massé δημιούργησε ένα συναρπαστικό κοκτέιλ από φουντούκι, βανίλια, καφέ, τουμπερόζα, κανέλα και ξύλο κέδρου.

«Αυτό το άρωμα είναι εμπνευσμένο από τη μοναδική ατμόσφαιρα της Galleria Vittorio Emanuele Il στο Μιλάνο. Κάθομαι στην ταράτσα ενός καφέ και απολαμβάνω έναν θεσπέσιο Ιταλικό espresso που πηγαίνει τέλεια με ένα κομμάτι από ελαφρύ Panettone και μια εθιστική συμφωνία φουντουκιού Piemontese.» Κάτω από τη γυάλινη οροφή που αφήνει τον ουρανό και τον ήλιο να τη διαπεράσουν, έχω μείνει έκπληκτη από την αρχιτεκτονική, τα πολύχρωμα μωσαϊκά και τις χρυσές λεπτομέρειές τους. Αυτό το μέρος είναι η έκφραση της απόλυτης πολυτέλειας, της ιταλικής φινέτσας και της σύγχρονης αστικής τάξης. Ήθελα να μεταφράσω αυτή την ατμόσφαιρα μέσα από ένα πολυτελές άρωμα. Πολύτιμα συστατικά που ήρθαν στο μυαλό μου με απόλυτα φυσικό τρόπο: καφές για την ιταλική πινελιά, η πολυτέλεια του άνθους τουμπερόζα Τοσκάνης και ο αισθησιασμός της βανίλιας.»

Julie Massé, Αρωματοποιός

Νότες Κορυφής: Φουντούκι, Καφές, Κανέλα Νότες Καρδιάς: Καρύδα, Τουμπερόζα, Γιασεμί Νότες Βάσης: Ξύλο Κέδρου, Βανίλια White Musk Οσφρητική Οικογένεια: Floral – Oriental - Gourmand

BEHIND THE CURTAIN PIAZZA ALLA SCALA

Στη σύνθετη οσφρητική αξιολόγηση του Behind The Curtain Piazza alla Scala, η Amadine Marie άφησε τις διαφορετικές νότες (ιδίως του σαφράν) να ξεχωρίσουν και μετά τις ένωσε, δημιουργώντας μια μοναδική μελωδία που περνάει απρόσκοπτα τους βαρύτονους τόνους (δέρμα, σανταλόξυλο, κέδρος) στους σοπράνο με τη φωνητική ικανότητα της Maria Callas: από τη ζωντάνια που έχουν οι νότες κορυφής (περγαμόντο και γιασεμί), μέχρι το βάθος της βάσης (λάβδανο και πατσουλί).

«Εμπνεύστηκα από την ατμόσφαιρα του Teatro Alla Scala. Έκτοτε, έχω επιλέξει το σαφράν, ως ένα από τα πιο πολύτιμα μπαχαρικά στον κόσμο και το φυσικό ξύλο όπως η κυπριόλη, το ξύλο κέδρου και το πατσουλί, για να δημιουργήσω την πολύτιμη και παραδοσιακή ατμόσφαιρα αυτού του μαγευτικού θεάτρου. Ως φόρο τιμής στην ιταλική χειροτεχνία του οίκου Trussardi, προσέθεσα μια συμφωνία που μεταφέρει τη μεταξένια υφή του υψηλής ποιότητας δέρματος.»

Amandine Marie, Αρωματοποιός

Νότες Κορυφής: Περγαμόντο, Σαφράν, Γαρίφαλο Νότες Καρδιάς: Γιασεμί, Δέρμα, Λάβδανο Νότες Βάσης: Κεδρόξυλο, Σανταλόξυλο, Πατσουλί Οσφρητική Οικογένεια: Woody-Leather-Spicy

APERITIVO MILANESE PORTA NUOVA

Με συμφωνία από Amaretto και τις όξινες νότες από τα φύλλα μανταρινιού, η μύτη της Emilie Coppermann γιορτάζει την αντίθεση μεταξύ της Ιταλικής παράδοσης και τον απόλυτο εκσυγχρονισμό της περιοχής που φιλοξενεί τον υψηλότερο ουρανοξύστη στην Ιταλία (ο Πύργος Unicredit από τον César Pelli) και το κατακόρυφο δάσος από τον Stefano Boeri.

Στο άρωμα υπάρχει η φωτεινή σπιρτάδα από το περγαμόντο Καλαβρίας, η οποία υπερτονίζεται από το νερολί, ενώ το οσφρητικό βάθος που προσφέρει το ηλιοτρόπιο, εξισορροπείται από τη γλυκύτητα που περιέχουν οι νότες βάσης (κεχριμπάρι, βανίλια, βενζόη).

«Το Porta Nuova μπορεί να μοιάζει με ένα κρύο, μοντέρνο αρχιτεκτονικό μέρος, όμως στην ουσία είναι γεμάτο από ευθυμία, όπου άνθρωποι όλων των ηλικιών συναντιούνται μετά τη δουλειά τους για να ψωνίσουν ή να απολαύσουν το απεριτίφ τους. Ήθελα να μεταφράσω αυτή τη χαλαρή και ζεστή ατμόσφαιρα, σε ένα άρωμα. Μιλώντας οσφρητικά, μια καταπραϋντική συμφωνία αμυγδάλου, η οποία κυριαρχεί στη δημιουργία μου, αποκαλύπτει το τυπικό λικέρ Amaretto. Το συμπλήρωσα με τα καλύτερα εσπεριδοειδή: ιταλικό νερολί και περγαμόντο Καλαβρίας. Επίσης, ενίσχυσα τη γοητεία αυτής της συμφωνίας με ένα άκρως αισθησιακό φόντο από κεχριμπάρι. Είναι απόλυτα εθιστικό και Ιταλικό.»

Emilie Coppermann, Αρωματοποιός

Νότες Κορυφής: Φύλλα μανταρινιού, Ιταλικό Νέρολι, Περγαμόντο Καλαβρίας Νότες Καρδιάς: Ηλιοτρόπιο, Νότα Amaretto, Ίρις Νότες Βάσης: Βανίλια, Amber, Δάκρυα Βενζόης Οσφρητική Οικογένεια: Floriental-Powdery

I VICOLI VIA FIORI CHIARI

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να βρεθούν στο λαβύρινθο από στενάκια των δρόμων που οδηγούν από τη Via Fiori Chiari στη Brera. Εισπνέεις το επαναστατικό πνεύμα των καλλιτεχνών που συχνάζουν στην Pinacoteca της Brera από το τέλος του 17ου αιώνα. Ένα μέρος 24.000 τετραγωνικών μέτρων πολιτισμού και ομορφιάς. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται ο βοτανικός κήπος που σχεδιάστηκε από τη Μαρία Τερέζα της Αυστρίας. Και κάπου εκεί, βρίσκεται και το Jamaica Bar, τα τραπέζια των μάντεων, που είναι τοποθετημένα μπροστά από τις ιστορικές μπουτίκ της γειτονιάς και τα πλούσια αρώματα που βγαίνουν από τις μπουτίκ αρωμάτων που είναι όλες συγκεντρωμένες στη Via Brera. Η οσφρητική ικανότητα του Pierre-Constantin Guéros, έκανε την τέλεια αναπαράσταση της μοναδικής ατμόσφαιρας με συστατικά με προσωπικότητα, όπως το κάρδαμο, η Γλυκάνισο, Elemi και Κατιφές.

«Περπατώντας κατά μήκος της Via Fiori Chiari, νιώθεις αμέσως την ιστορία των παλιών πλακόστρωτων και θαυμάζεις τη ζωντανή κοινότητα που μαζεύεται γύρω από τις μοντέρνες καφετέριες και τα καταστήματα. Ήθελα να αιχμαλωτίσω αυτή την ατμόσφαιρα ελευθερίας και γαλήνης και να τη μετατρέψω σε ένα εντυπωσιακό άρωμα. Επέλεξα το πατσουλί, την απόλυτη μποέμ ουσία, για να εκφράσω την ελευθερία και τη διαφοροποίηση. Πρόσθεσα θερμά μπαχαρικά για να προκαλέσω την αίσθηση μιας τυπικής κρύας και ομιχλώδους μέρας στο Μιλάνο. Αναμειγνύοντας τη ζέστη με την ομίχλη, δημιουργείται μια περίπλοκη νότα αντίθεσης.»

Pierre-Constantin Guéros, Αρωματοποιός

Νότες Κορυφής: Γλυκάνισος, Κάρδαμο, Ιταλικό Λεμόνι Νότες Καρδιάς: Elemi, Πατσουλί, Κατιφές, Μαύρο Πιπέρι Νότες Βάσης: Βανίλια Μαδαγασκάρης και Συμφωνία Λικέρ Οσφρητική Οικογένεια: Woody - Floral

MUSC NOIR PERFUME ENHANCER

Αυτό το άρωμα διπλής χρήσης, ενισχύει τις οσφρητικές συμφωνίες των 5 υπόλοιπων αρωμάτων της συλλογής Le Vie di Milano, αλλά μπορεί επίσης να φορεθεί και μόνο του, με νότες που έχουν αριστοτεχνικά ενορχηστρωθεί από τη Leslie Gauthier. Αυτό που μπορεί αρχικά να μοιάζει με μια πολύ απλή οσφρητική σύνθεση, κρύβει φυσική πολυπλοκότητα, λόγω της αντίθεσης μεταξύ των συστατικών ίρις, musk, γιασεμί και ξύλο κέδρου.

Απαραίτητο τόσο ως ενισχυτής, όσο και ως άρωμα, δημιουργεί ένα πρωτοφανές ορόσημο στο κομμάτι των πολυτελών αρωμάτων, το οποίο αποτελεί αξία και κύρος σε ολόκληρη τη συλλογή αρωμάτων του οίκου Trussardi.

«Η εφεύρεση ενός τρόπου να ενισχυθεί η νέα συλλογή του οίκου Trussardi, είναι μια συναρπαστική εμπειρία για έναν αρωματοποιό. Πως μπορεί κάποιος να ενισχύσει στο έπακρο ένα άρωμα χωρίς να μεταβάλει τη μοναδικότητά του; Για να δημιουργήσω αυτό το ‘αστάρι’ είχα την ιδέα ενός σύννεφου από musk: ένα είδος από σύμπλεγμα musk που απλά θα εντείνει τα αρώματα. Δούλεψα με μια ελαφρώς βελούδινη μυρωδιά που κατευνάζει τις αισθήσεις, αλλά είναι εθιστική. Δημιούργησα ένα Musk/Ξυλώδες άρωμα για να δυναμώσω και να αντισταθμίσω την αρμονία του γιασεμιού και του Ίρις. Το αποτέλεσμα είναι μία απίστευτα απαλή εμπειρία.»

Leslie Gauthier, Αρωματοποιός

Νότες: Γιασεμί, Ίρις, Musk, Ξύλο Κέδρου Οσφρητική Οικογένεια: Woody – Floral - Musk

ΤΟ VISUAL

Υπάρχουν δυο εκδόσεις. Υπάρχει το σετ των 6 αρωμάτων στο προσκήνιο, πάνω σε γκρι ανθρακί φόντο με τη στυλιζαρισμένη λευκή πρόσοψη του Duomo. Εναλλακτικά, τα μπουκάλια πλαισιώνονται ανεξάρτητα έναντι ενός φόντου του ίδιου χρώματος με ένα όμορφο παιχνίδι φωτός και σκιάς που αναδεικνύει τα σχέδια που αντανακλούν τα διακοσμητικά μοτίβα κάθε κουτιού.

Όλες οι εικόνες εμφανίζονται με φωτισμό στο πίσω μέρος για να τονίσουν την πολύτιμη αξία του αντικειμένου: ένα σμιλευμένο μπουκάλι της πιο πολυτελούς αρωματικής σειράς του οίκου Trussardi.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

Περισσότερα από

Ομορφιά

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.

12 Απρ 2024

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου υιοθέτησε την τάση του "γυμνού" μανικιούρ κι έδειξε υπέροχη

Η ηθοποιός αποδεικνύει ότι τα άβαφα νύχια μπορούν να δείξουν εξίσου κομψά.

12 Απρ 2024

5 primers προσώπου που "σβήνουν" τις ρυτίδες

Χάρη στο blurring effect τους, καμουφλάρουν τις ατέλειες, δημιουργώντας παράλληλα τον τέλειο καμβά για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

10 Απρ 2024

Ταλαιπωρημένες φτέρνες: Πώς θα τις περιποιηθείς σωστά για να είσαι έτοιμη το καλοκαίρι

Οι σκασμένες φτέρνες θέλουν σωστή περιποίηση χειμώνα - καλοκαίρι.

10 Απρ 2024

Μάργκοτ Ρόμπι: Η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της

Η 33χρονη σταρ άλλαξε τα μαλλιά της και υιοθέτησε την πιο δημοφιλή απόχρωση για το 2024.

10 Απρ 2024

Οι 5 καλύτεροι οροί προσώπου για την εξάλειψη των σκούρων κηλίδων

Η βιταμίνη C είναι το SOS αντιοξειδωτικό συστατικό που θα σε βοηθήσει στην καταπολέμηση των σκούρων κηλίδων και λοιπών δυσχρωμιών στο πρόσωπο.

10 Απρ 2024

Mόνικα Μπελούτσι: Το προϊόν που την κάνει να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Το ιδιοφυές makeup trick που ακολουθεί εδώ και χρόνια.