Γύρισες μετά από ξενύχτι και σε πήρε κατευθείαν ο ύπνος; Ήπιες και δεύτερο cocktail και το τελευταίο πράγμα που θυμήθηκες ήταν οι δίσκοι ντεμακιγιάζ; Κουράστηκες από τη δουλειά και ενώ χάζευες τηλεόραση παραδόθηκες στη γλυκιά αγκαλιά του Μορφέα;

Ναι, μη νιώθεις τύψεις. Σε όλες συμβαίνει. Το θέμα όμως είναι να γίνεται σπάνια, γιατί δεν μπορείς να φανταστείς πόσο κακό κάνει στην επιδερμίδα σου το να κοιμηθείς μακιγιαρισμένη.

Make up: Είναι ένα παχύ στρώμα που απορροφά τα υπόλοιπα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιείς και όσο περνά η ώρα συγκεντρώνει όλο και περισσότερα βακτήρια. Επιπλέον εμποδίζει την ανανέωση των κυττάρων κατά τη διάρκεια της νύχτας, καταστρέφει το κολλαγόνο και δημιουργεί ρυτίδες και ακμή.

Βάση-Primer: Όσο περισσότερο μένει πάνω σου, τόσο περισσότερα βακτήρια συσσωρεύονται στο δέρμα σου και κάνουν την επιδερμίδα σου να φαίνεται κουρασμένη και θαμπή γιατί φυσικά δεν ενδυατώνεται.

Κραγιόν: Τα χείλη σου γίνονται απίστευτα ξηρά -κανένα αγόρι πίστεψέ μας δεν θα ήθελε να τον φιλήσεις. Κατά τη διάρκεια μάλιστα των καλοκαιρινών μηνών θα τα δεις να σκάνε πιο εύκολα. Tip: Αφού αφαιρέσεις το κραγιόν με το μαντιλάκι ντεμακιγιάζ, άπλωσε μια γενναία δόση balm για να τα ενυδατώσεις.

Μάσκαρα: Δεν την αφαιρείς; Ετοιμάσου για βλεφαρίτιδα και λίγο μετά επιπεφυκίτιδα. Γενικά να ξέρεις πως αν δεν απομακρύνεις τη μάσκαρα, επιμένοντας να το παίζεις ακόμα και στον ύπνο σου Emily the Stranger, τότε οι βλεφαρίδες σου θα γίνουν ευαίσθητες και θα σου κόβονται ευκολότερα ή- κράτησε την ανάσα σου- θα σου πέσουν για πάντα.

TAGS