Το σώμα σας αναπτύσσεται, χάνει, παίρνει βάρος, φέρνει ζωή στον κόσμο, και οι ραγάδες είναι απλά τα «παράσημα» της ιστορίας του. Παρόλο που στην πραγματικότητα δεν αποτελούν «πρόβλημα» το οποίο απαιτεί λύση, πολλές είναι οι γυναίκες που όσο πλησιάζουμε το καλοκαίρι ψάχνουν πώς φεύγουν οι ραγάδες, έτσι ώστε η επιδερμίδα τους να αποκτήσει τη λεία όψη που πάντα ονειρεύονταν. Ακολουθούν όλα όσα θέλετε να ξέρετε για αυτές, από το πώς δημιουργούνται μέχρι τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να τις μειώσετε.

Τι είναι οι ραγάδες

Οι ραγάδες οφείλονται σε διαταραχές ή έλλειψη ελαστίνης και κολλαγόνου, δύο συστατικά που παράγονται φυσικά στο δέρμα και και το διατηρούν ελαστικό και απαλό. Φανταστείτε τι συμβαίνει όταν φουσκώνετε και ξεφουσκώνετε ένα μπαλόνι απότομα: Το ίδιο «ξεχείλωμα» συμβαίνει και στην επιδερμίδα.

Μπορεί να μην κάνουν διακρίσεις στο φύλο ή την ηλικία, ωστόσο τις περισσότερες φορές εμφανίζονται σε περιόδους απότομης αύξησης βάρους ή ύψους, κυρίως κατά την εφηβεία ή και έπειτα από αυστηρές δίαιτες, αλλά και στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Συνήθως απαντώνται στην περιοχή των μηρών και των γλουτών, αλλά μπορεί να εμφανιστούν στα μπράτσα, την κοιλιά και το στήθος.

Διαβάστε περισσότερα στο www.harpersbazaar.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτό:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

TAGS