ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κάτω τα χέρια από τα μαύρα στίγματα. Υπάρχουν 6+1 τρόποι για να τα ξεφορτωθείτε άμεσα

Σταματήστε να επιτίθεστε μετά μανίας στα «μαυράκια» της μύτης. Σας έχουμε ιδέες για να φτιάξετε τα δικά σας, φυσικά strips που θα τα εξαφανίσουν άμεσα και ανώδυνα.

Κάτω τα χέρια από τα μαύρα στίγματα. Υπάρχουν 6+1 τρόποι για να τα ξεφορτωθείτε άμεσα

Βγαίνεις από το μπάνιο, με την πετσέτα στο κεφάλι και τους πόρους του δέρματος διεσταλμένους από τους ατμούς. Κοιτιέσαι στον καθρέφτη, κάνεις zoom στη μύτη και αρχίζεις να επιτίθεσαι με μανία στα μαύρα στίγματα. Το αποτέλεσμα; Βγαίνεις από το μπάνιο αποκαμωμένη, με κατακόκκινη μύτη και την επόμενη μέρα πιθανόν βρίσκεσαι αντιμέτωπη με ένα ακόμη πρόβλημα: τις αμυχές που έχεις δημιουργήσει από την πίεση και μερικά σπυράκια δώρο.

Γιατί όλη αυτή η ταλαιπωρία όταν υπάρχουν φυσικοί και εύκολοι τρόποι για να τα ξεφορτωθείς μια και καλή; Και δεν εννοούμε βέβαια μόνο το σωστό καθαρισμό του δέρματος και το πίλινγκ σε τακτική βάση. Αυτά, έτσι κι αλλιώς, είναι basics για τη σωστή περιποίηση του δέρματος.

Ιδού 6 μαγικές συνταγές με υλικά που σίγουρα έχεις ήδη μέσα στο σπίτι και που μπορείς να εφαρμόσεις όχι μόνο στη μύτη, αλλά σε όλη την περιοχή Τ (μέτωπο-μύτη-πιγούνι).

  1. Λεμόνι + Μέλι
    Κόβεις ένα λεμόνι στα δύο, κρατάς το μισό και ρίχνεις πάνω σε αυτό 4 σταγόνες μέλι. Με κυκλικές κινήσεις, τρίβεις το… μελωμένο λεμόνι πάνω στα μαύρα στίγματα για 5 λεπτά και ξεβγάζεις με κρύο νερό. Αυτό ήταν! Όχι μόνο θα απαλλαγείς από τα ανεπιθύμητα «μαυράκια», αλλά, χάρη στις λευκαντικές ιδιότητες του λεμονιού, θα έχεις πιο λαμπερό δέρμα.

  2. Χυμός λεμόνι + Baking Soda
    Στο χυμό λεμονιού ρίχνεις τόση ποσότητα baking soda μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Απλώνεις την πάστα στα μαύρα στίγματα και περιμένεις. Μόλις στεγνώσει, την αφαιρείς τραβώντας με τα δάχτυλα και είσαι έτοιμη. Απόλυτη καθαριότητα.

  3. Μέλι + Baking Soda
    Εδώ απλώς αντικαθιστούμε το χυμό λεμόνι με το μέλι. Επειδή όμως το μέλι είναι παχύρρευστο και κολλώδες, θέλει μεγαλύτερη προσοχή κατά την ανάμειξή του με τη σόδα.
  4. Ασπράδι Αυγού + Χαρτί Κουζίνας
    Ξεχωρίζουμε το ασπράδι από ένα αυγό και μέσα σε αυτό βουτάμε μια λωρίδα από χαρτί κουζίνας (καλό είναι να προτιμήσουμε τα ποιοτικά χαρτιά κουζίνας, αυτά δηλαδή που δεν διαλύονται μόλις βραχούν). Με αυτό τον τρόπο, δημιουργούμε τα δικά μας strips για τα μαύρα στίγματα. Τα εφαρμόζουμε καλά πάνω στις προβληματικές περιοχές και περιμένουμε μέχρι να… κοκαλώσουν (χρειάζονται περίπου 10΄). Μόλις τα τραβήξουμε, θα δούμε στην επιφάνεια του χαρτιού και τα μικρά «αγκαθάκια» του περιττού σμήγματος.
    Εναλλακτικά: αντί για χαρτί κουζίνας, βουτήξτε ένα δίσκο ντεμακιγιάζ στο ασπράδι και αφήστε το με τον ίδιο τρόπο πάνω στο δέρμα, μέχρι να σκληρύνει.
  5. Οδοντόκρεμα + Χοντρό Αλάτι
    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μικρή ποσότητα οδοντόπαστας μαζί με χοντρό αλάτι. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στα μαύρα στίγματα και το αφήνουμε να δράσει για 5 λεπτά. Ποιος είπε ότι η οδοντόκρεμα καθαρίζει μόνο τα δόντια;
  6. Σκόνη Ζελατίνης + Γάλα
    Διαλύουμε τη ζελατίνη σε μορφή σκόνη (χωρίς άρωμα) μέσα στο γάλα μέχρι να δημιουργήσουμε μια λευκή πάστα. Την αφήνουμε στην επιδερμίδα μέχρι να σκληρύνει εντελώς και να τραβιέται με μια μόνο κίνηση.
  7. Strips Εμπορίου
    Αν όλα αυτά σας φαίνονται πολύ κουραστικά, υπάρχει πάντα η λύση των strips που είναι ειδικά για την αφαίρεση των μαύρων στιγμάτων.
    Κάτω τα χέρια από τα μαύρα στίγματα. Υπάρχουν 6+1 τρόποι για να τα ξεφορτωθείτε άμεσα
    Clear-up Strips της Nivea. Καθαρίζουν σε βάθος τους πόρους του δέρματος και εφαρμόζουν τέλεια στην περιοχή Τ (μέτωπο-μύτη-πιγούνι).

Read Next

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

Περισσότερα από

Ομορφιά

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.