Για να καταφέρουμε να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας νεανική, καθαρή και λαμπερή, είναι σημαντικό να ακολουθούμε σε καθημερινή βάση μερικά πολύ απλά βήματα, ώστε το δέρμα μας να λαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά, που είναι απαραίτητα για τη σωστή του λειτουργία.

Και παρόλο που μπορεί να πιστεύουμε ότι προσπαθούμε σκληρά, υπάρχουν κάποια λάθη στην καθημερινή περιποίηση του προσώπου μας που επαναλαμβάνουμε συχνά, λόγω έλλειψης κυρίως χρόνου.

Εάν λοιπόν δε θες να δείχνεις μεγαλύτερη από την ηλικία σου, θα πρέπει να αποφύγεις τις παρακάτω συνήθειες.

Σπας τα σπυράκια σου

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις και επηρεάζουν την εικόνα του προσώπου σου είναι η κακιά συνήθεια του να δημιουργείς σημάδια στην επιδερμίδα σου, σπάζοντας τα σπυράκια και αφαιρώντας με τα νύχια σου τα μαύρα στίγματα. Το μόνο που πετυχαίνεις είναι να δημιουργείς ερυθρότητα στο δέρμα σου και να μεταφέρεις τα μικρόβια σε άλλες περιοχές, με αποτέλεσμα τελικά να μην απαλλάσσεσαι ποτέ από αυτά.

Ξεχνάς να βάλεις το αντηλιακό σου

Όλες μας γνωρίζουμε τις βλαβερές επιπτώσεις του ήλιου στο δέρμα μας, όπως οι πανάδες, οι λεκέδες και οι ρυτίδες ειδικά στην ευαίσθητη περιοχή του προσώπου. Γι΄αυτό, μην ξεχνάς να φοράς πάντα το αντηλιακό σου, ακόμα και τους χειμερινούς μήνες, εάν θες να αποτρέψεις την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας σου.

Δεν αλλάζεις απόχρωση στο foundation τους καλοκαιρινούς μήνες

Δε γίνεται να φοράς την ίδια απόχρωση foundation το χειμώνα και το καλοκαίρι. Από τη στιγμή που ξεκινάει η έκθεσή σου στον ήλιο, αυτόματα το δέρμα σου αποκτά μια πιο χρυσαφένια απόχρωση και γι' αυτό χρειάζεσαι έναν τόνο πιο σκούρο, απ' αυτό που χρησιμοποιούσες κατά τους χειμερινούς μήνες.

Δεν ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου συχνά

Η ενυδάτωση είναι εξίσου σημαντική με την αντηλιακή προστασία, εάν θες το δέρμα σου να είναι λαμπερό, υγιές και απαλό. Γι' αυτό κάθε πρωί, να φοράς ενυδατική κρέμα, προτού εφαρμόσεις το μέικ απ. Επίσης, κάθε φορά που κάνεις μπάνιο, θα πρέπει εκτός από το σώμα σου να ενυδατώνεις και το πρόσωπό σου.

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram.

TAGS