Πολλά πράγματα που δεν είχαμε φανταστεί ποτέ ότι θα γίνουν μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας έχουν μπει στη ζωή μας με τόση ορμή που πλέον, καμιά φορά, κάνουμε προσπάθεια για να θυμηθούμε πώς λειτουργούσαμε στην καθημερινόητα μας χωρίς αυτά. Το αντισηπτικό έχει αποκτήσει μία μόνιμα θέση στην τσέπη της τσάντας μας, ένα κουτί με γάντια μίας χρήσης είναι μόνιμα στον πάγκο της κουζίνας, πριν βγάλουμε βόλτα το κατοικίδιο μας φοράμε πάντα μάσκα και αφήνουμε τα ψώνια του σούπερ μάρκετ στο μπαλκόνι πριν πετάξουμε τις χάρτινες συσκευασίες και τα καθαρίσουμε σχολαστικά.

Η κεντρική ιδέα πίσω από όλα τα παραπάνω είναι (ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι) από τη στιγμή που πρέπει να το κάνεις, καν΄το σωστά. H makeup artist Nikol Johnson ανέβασε στο προσωπικό της κανάλι στο YouTube ένα βίντεο με τον σωστό τρόπο να φορέσουμε τη μάσκα προσώπου για να προφυλαχτούμε από τον COVID-19, χωρίς να δείχνουμε άχαρες και απεριποίητες. Γιατί απ' ότι φαίνεται μπορείς να δείχνεις κομψή ακόμα και με μάσκα στο πρόσωπο.

Όπως λέει η Johnson, μία καλή λύση είναι να δημιουργήσεις τη δική σου μάσκα προσώπου, κάτι όμορφο, χαριτωμένο και στιλάτο, φτιαγμένο από ύφασμα, το οποίο δεν θα σε αναγκάσει να μείνεις εγκλωβισμένη στις μάσκες μίας χρήσης. «Δεν θα άντεχα να κυκλοφορώ με ένα τεράστιο χαρτομάντηλο κολλημένο στο πρόσωπο μου, είναι too much για μένα,» λέει η Johnson και αρχίζει να δείχνει βήμα-βήμα την διαδικασία για ένα απλό και elegant μακιγιάζ για εκείνες τις φορές που θα πρέπει αναγκαστικά να βγούμε από το σπίτι.

H Johson εξηγεί ότι αυτό που ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε είναι να δώσουμε έμφαση στο μισό μας πρόσωπο αφού το υπόλοιπο είναι καλυμμένο με τη μάσκα. Έτσι δείχνει ένα βασικό μακιγιάζ ματιών για να τελειοποιήσουμε την περιοχή γύρω από τα μάτια, τα φρύδια, αλλά και τα ζυγωματικά.

Δείτε το βήμα-βήμα στο βίντεο

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS