Το περγαμόντο είναι ένας από τους καρπούς συνώνυμα του καλοκαιριού, με το πολύπλευρο άρωμά του να μαγεύει τις αισθήσεις. Το νέο άρωμα Bergamotto di Calabria La Spugnatura της Acqua di Parma δοξάζει το χρυσό φρούτο, το έλαιο του οποίου εκχυλίζεται μέσω μιας παραδοσιακής χειρωνακτικής τεχνικής, που κάνει τον κόσμο των αρωμάτων Blu Mediterraneo ακόμα πιο ξεχωριστό.

Η προέλευση αυτού του νέου αρώματος έχει τις ρίζες της βαθιά στους οπωρώνες περγαμόντων της Καλαβρίας, όπου πολύ λίγοι τεχνίτες στον κόσμο εξακολουθούν να ασχολούνται με την παραδοσιακή τεχνική εκχύλισης με σφουγγάρι: Ο τεχνίτης κόβει κάθε φρούτο στη μέση, σε δύο ίσα μέρη, με ένα κοφτερό μαχαίρι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο σε σχήμα κουταλιού που ονομάζεται «cavatore», διαχωρίζει τη φλούδα από τη σάρκα. Αμέσως μετά, οι φλούδες του περγαμόντου τρίβονται με το χέρι πάνω σε θαλασσινά σφουγγάρια, τα οποία απορροφούν όλα τα αιθέρια έλαια. Στην τελική φάση, ο τεχνίτης πιέζει τα γεμάτα από αιθέρια έλαια σφουγγάρια με κινήσεις ακριβείας μέσα σε ένα πήλινο δοχείο, προκειμένου να συλλέξει το πολύτιμο αρωματικό υγρό. Η περιορισμένη ποσότητα και, επομένως, η σπανιότητα της εσάνς εξαρτώνται από τους ρυθμούς της ανθρώπινης παραγωγής.  

Διαβάστε περισσότερα στο www.harpersbazaar.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: Acqua di Parma

TAGS