ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η συγκλονιστική περιπέτεια του Dr Max Huber, εμπνευστή της πιο θαυματουργής καλλυντικής κρέμας

Όλα ξεκίνησαν το 1953, όταν ο Dr Max Huber, αστροφυσικός στο επάγγελμα, είχε ένα σοβαρό ατύχημα. Τότε γεννήθηκε η Crème de La Mer.

Η συγκλονιστική περιπέτεια του Dr Max Huber, εμπνευστή της πιο θαυματουργής καλλυντικής κρέμας

Η συγκλονιστική περιπέτεια του Dr Max Huber, εμπνευστή της Crème de La Mer, που τον ώθησε να βρει την απάντηση στη θάλασσα και να δημιουργήσει το ισχυρό αυτό ελιξίριο με τις επουλωτικές και ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα.
Εάν υπήρχε λίστα με τα σύγχρονα θαύματα ομορφιάς σίγουρα ένα από αυτά θα ήταν και η Crème de La Mer με τις θαυματουργές της ιδιότητες.

Η αποκατάσταση της επιδερμίδας του και η επούλωση λόγω των σοβαρών εγκαυμάτων, τού είχε γίνει εμμονή και έτσι σιγά σιγά έφτιαξε ένα μικρό εργαστήριο μέσα στο σπίτι του στην Καλιφόρνια.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα;

Όλα ξεκίνησαν το 1953, όταν ο Dr Max Huber, αστροφυσικός στο επάγγελμα, είχε ένα σοβαρό ατύχημα. Καθώς συμμετείχε σε ένα πείραμα ρουτίνας, προκλήθηκε ξαφνικά έκρηξη, με συνέπεια να υποστεί σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και την περιοχή των ματιών του.
Παρά την τεράστια στεναχώρια του, δεν το έβαλε κάτω. Αποφάσισε να δοκιμάσει διάφορες θεραπείες για την επούλωση της επιδερμίδας του. Δυστυχώς, δε μπόρεσε να βρει τη λύση ούτε στην ιατρική, ούτε στην επιστήμη. Έτσι ξεκίνησε να ψάχνει μόνος του. Η αποκατάσταση της επιδερμίδας του και η επούλωση λόγω των σοβαρών εγκαυμάτων, τού είχε γίνει εμμονή και έτσι σιγά σιγά έφτιαξε ένα μικρό εργαστήριο μέσα στο σπίτι του στην Καλιφόρνια.
Τότε, ο Dr Max Huber σκέφτηκε να αξιοποιήσει την ενέργεια της θάλασσας για να δημιουργήσει μετά από χρόνια τη μοναδική Crème de La Mer. Ξεκίνησε την έρευνα στη βιολογική ζύμωση, έχοντας υπόψη του ότι τα φύκια έχουν αναγεννητικές ιδιότητες. Έπειτα από 12 χρόνια προσωπικής αναζήτησης, οι συντονισμένες του προσπάθειες απέδωσαν τελικά καρπούς.

Η συγκλονιστική περιπέτεια του Dr Max Huber, εμπνευστή της πιο θαυματουργής καλλυντικής κρέμας
Ο Dr Max Huber σκέφτηκε να αξιοποιήσει την ενέργεια της θάλασσας για να δημιουργήσει μετά από χρόνια τη μοναδική Crème de La Mer.

Στη θάλασσα και τα φύκια βρισκόταν κρυμμένο το μυστικό της αναζωογόνησης και της φυσικής επούλωσης

Η ιστορία του Miracle Broth™ (του Θαυματουργού Ζωμού™) και της μυθικής Crème de La Mer σίγουρα οφείλεται στην επιμονή και το επιστημονικό υπόβαθρο του Dr Max Huber, αλλά και στη δύναμη της θάλασσας. Το ατύχημα τού έδωσε το έναυσμα για να ασχοληθεί ουσιαστικά και να ανακαλύψει ένα πραγματικό θαύμα, αυτό της La Mer. Ο μέχρι τότε αστροφυσικός πίστευε ότι θα μπορούσε να “ξεκλειδώσει” το μυστικό που βρισκόταν κρυμμένο στη θάλασσα, καθώς γνώριζε ότι το θαλάσσιο οικοσύστημα αποτελεί την πιο θαυματουργική πηγή ενέργειας. Οι ατέλειωτες ικανότητες αναγέννησης από τα φύκια, οι θρεπτικές τους ιδιότητες αλλά και ο τρόπος με τον οποίο διατηρούν την υγρασία, θα του έδιναν την ελπίδα που διακαώς αναζητούσε.

Ύστερα από 12 χρόνια επιμονής και μετά από 6.000 πειράματα, ο Max Huber τελειοποίησε την “καινοτομία” του το 1965 και έκρινε ότι ήρθε η στιγμή για να τη δοκίμασε ο ίδιος.

Έστρεψε λοιπόν όλη του την προσοχή σε ένα είδος πλατύφυλλων καφέ φυκιών, που “φύεται” στο βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό και συγκεκριμένα στις θάλασσες της Καλιφόρνια. Τα Sea kelps, όπως ονομάζονται, περιέχουν σημαντικά συστατικά για την ενεργοποίηση της ανάπλασης των κυττάρων. Είχε μάλιστα παρατηρήσει ότι ενώ τα χέρια των ψαράδων, συνήθως ήταν ξηρά και ταλαιπωρημένα λόγω της αλμύρας, τα χέρια όσων καταπιάνονταν με τη συλλογή των συγκεκριμένων αυτών φυκιών, παρέμεναν – διόλου τυχαία – απαλά και “μεταξένια”. Έτσι ξεκίνησε να μαζεύει και ο ίδιος τις κορυφές των φυκιών. Στη συνέχεια τα υπέβαλε σε βιολογική ζύμωση και προσέθεσε στη φόρμουλά του και άλλα αγνά συστατικά όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο, λεκιθίνη, βιταμίνες C, Ε και Β12, εκχυλίσματα εσπεριδοειδών, ευκαλύπτου, σιταριού, τριφυλλιού και ηλιοτρόπιου. Ήξερε πολύ καλά ο Dr Huber, πως η ένωση των φυκιών και των βιταμινών θα είχε ως αποτέλεσμα την παραγωγή θρεπτικών μικροσυστατικών που συμβάλουν στην ανασυγκρότηση και αναζωογόνηση του δέρματος. Τα “καλλιέργησε” για αρκετό χρονικό διάστημα, τα εμπλούτισε με την ενέργεια του ήχου και του φωτός μέχρι που αυτά μεταμορφώθηκαν στον πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά The Miracle Broth™.

Ύστερα από 12 χρόνια επιμονής και μετά από 6.000 πειράματα, ο Max Huber τελειοποίησε την “καινοτομία” του το 1965 και έκρινε ότι ήρθε η στιγμή για να τη δοκίμασε ο ίδιος. Το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό. Οι ουλές και τα σημάδια άρχισαν σιγά σιγά να εξαφανίζονται από το πρόσωπό του. Τότε πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει οριστικά το επάγγελμα του αστροφυσικού και να αφοσιωθεί εξ ολοκλήρου στη δημιουργία της θρυλικής Crème de la Mer.


Αξίζει να αναφερθεί ότι τη συγκεκριμένη περίοδο, η παραγωγή του έφτανε τα 5.000 βαζάκια το χρόνο, και μόνο ο ίδιος διέθετε την κρέμα. Μετά από κάποια χρόνια αποφάσισε να γίνεται η διάθεση από δύο συγκεκριμένα σημεία.
Σήμερα, το μοναδικό αυτό ελιξίριο ζωής, με τα θεαματικά αποτελέσματα έχει αποκτήσει τόσο φανατικό κοινό, σε σημείο μάλιστα που δεν την αλλάζει για καμία άλλη εταιρεία στον κόσμο, παρά το υψηλό της κόστος. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς το δημοφιλές προϊόν ενισχύει τη φυσική ικανότητα επούλωσης του δέρματος με αποτέλεσμα αυτό να μεταμορφώνεται θεαματικά.

Μετά από το θάνατο του Huber το 1991, η Estee Lauder αγόρασε το brand από την κόρη του και εκτόξευσε το διάσημο οίκο ομορφιάς στα ύψη.

Ποια τα θαυματουργά αποτελέσματα της Crème de La Mer;

  • Μέσω της εφαρμογής της, το δέρμα “πλημμυρίζει” με υγρασία και ενέργεια, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο συνεχή θρέψη και αναζωογόνηση.
  • Λειτουργεί σαν προϊόν ενυδάτωσης και ανάπλασης, ενώ ταυτόχρονα καταπραΰνει ακόμα και το πιο ευαίσθητο δέρμα από κοκκινίλες και ερεθισμούς που προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες.
  • Οι ρυτίδες έκφρασης σταδιακά υποχωρούν, η τραχύτητα εξασθενεί, οι ερεθισμοί του δέρματος κατευνάζονται και η επιδερμίδα αποκτά τη νεανική όψη και φρεσκάδα, που επιθυμούν όλες οι γυναίκες.

Extra Tips:

  • Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί συνδυαστικά με οποιοδήποτε άλλο προϊόν περιποίησης.
  • Μια μικρή ποσότητα είναι αρκετή για να αποκαταστήσει την ισορροπία του δέρματος και να νιώσετε την επιδερμίδα σας πιο απαλή, αισθητά σφριγηλή, νεανική και λαμπερή.
  • Κατά τη χρήση της, απαιτείται μόνο το εξής: Αρχικά ζεσταίνετε μια μικρή ποσότητα κρέμας στις άκρες των δαχτύλων σας και μόλις αποκτήσει διάφανη όψη, την τοποθετείτε ταμποναριστά σε όλο το πρόσωπο, κατά μήκος του λαιμού και στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών, χωρίς άπλωμα ή τρίψιμο. Αυτό εξάλλου είναι το μυστικό για να απελευθερωθεί η ενέργεια και όλα τα σημαντικά συστατικά που χαρίζουν στην επιδερμίδα συνεχή ενυδάτωση, καταπράυνση, ανάπλαση, λείανση και λάμψη.


Read Next

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

Περισσότερα από

Ομορφιά

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.

12 Απρ 2024

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου υιοθέτησε την τάση του "γυμνού" μανικιούρ κι έδειξε υπέροχη

Η ηθοποιός αποδεικνύει ότι τα άβαφα νύχια μπορούν να δείξουν εξίσου κομψά.

12 Απρ 2024

5 primers προσώπου που "σβήνουν" τις ρυτίδες

Χάρη στο blurring effect τους, καμουφλάρουν τις ατέλειες, δημιουργώντας παράλληλα τον τέλειο καμβά για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

10 Απρ 2024

Ταλαιπωρημένες φτέρνες: Πώς θα τις περιποιηθείς σωστά για να είσαι έτοιμη το καλοκαίρι

Οι σκασμένες φτέρνες θέλουν σωστή περιποίηση χειμώνα - καλοκαίρι.

10 Απρ 2024

Μάργκοτ Ρόμπι: Η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της

Η 33χρονη σταρ άλλαξε τα μαλλιά της και υιοθέτησε την πιο δημοφιλή απόχρωση για το 2024.

10 Απρ 2024

Οι 5 καλύτεροι οροί προσώπου για την εξάλειψη των σκούρων κηλίδων

Η βιταμίνη C είναι το SOS αντιοξειδωτικό συστατικό που θα σε βοηθήσει στην καταπολέμηση των σκούρων κηλίδων και λοιπών δυσχρωμιών στο πρόσωπο.

10 Απρ 2024

Mόνικα Μπελούτσι: Το προϊόν που την κάνει να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Το ιδιοφυές makeup trick που ακολουθεί εδώ και χρόνια.

05 Απρ 2024

Τα SOS tips του concealer που πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα άνω των 40

Μάθε τα πιο συχνά λάθη με το concealer που προσθέτουν χρόνια στο πρόσωπο.