ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η permanent makeup artist που θα σε βοηθήσει να κατακτήσεις το βλέμμα που σου ταιριάζει περισσότερο

«Τα φρύδια είναι η κορνίζα του προσώπου» λέει η Κατερίνα Θεοφιλοπούλου γνωρίζοντας ότι η ισορροπία των χαρακτηριστικών διορθώνεται και βελτιώνεται.

Η permanent makeup artist που θα σε βοηθήσει να κατακτήσεις το βλέμμα που σου ταιριάζει περισσότερο

Υπάρχει μια στιγμή στη ζωή μας που κάθε παρεμβατική αλλαγή πάνω μας λειτουργεί «ψυχοτροπικά», αλλάζει το επίπεδο χαράς και ικανοποποίησης ενώ παράλληλα αναβαθμίζει την εικόνα μας. Είναι διπλό το όφελος και σίγουρα κερδίζουμε πολλά περισσότερα από όσα αρχικά μοιάζει να κρύβει μια τέτοια κίνηση.

Μια επίσκεψη στον χώρο της Κατερίνας Θεοφιλοπούλου, στον αριθμό 8 της οδού Μηλιώνη, στο Κολωνάκι, με οδήγησε σε αυτό ακριβώς που αναζητούσα. Δε γνώριζα, αρχικά, τί ακριβώς είναι αυτό που δε μου αρέσει στην αμακιγιάριστη αντανάκλασή μου στον καθρέφτη. Κάτι άτονο και άνευρο διέκρινα, ήθελα ένα «τσίτωμα». Κάτι να ζωντανέψει. Τσίμπαγα τα μαγουλά μου, έριχνα μικρά σκαμπιλάκια να πάρουν χρώμα, άνοιγα τα μάτια με τα δύο δάχτυλα να ξυπνήσει το βλέμμα. Κάτι άλλο ήθελα. Κάτι έξτρα. Αυτό το έξτρα μού το έδωσε η Κατερίνα.

Η permanent makeup artist που θα σε βοηθήσει να κατακτήσεις το βλέμμα που σου ταιριάζει περισσότερο
Ο καλαίσθητος χώρος της Κατερίνας Θεοφιλοπούλου
Το μόνιμο μακιγιάζ είναι για να αναδείξουμε, τελειοποιήσουμε τα φυσικά μας χαρακτηριστικά, όχι για να είμαστε μόνιμα μακιγιαρισμένες.

«Θα βγει πολύ ωραίο» μου λέει με τη σιγουριά του ανθρώπου που ξέρει καλά τι κάνει. Άλλωστε μια ματιά πάνω της αρκεί για να καταλάβεις οότι διαθέτει γούστο, κάτι που μαρτυρά και ο φωτεινός, σύγχρονος χώρος της στον πρώτο όροφο μιας πολυκατοικίας του γνωστού πεζόδρομου.

Κι έτσι, χωρίς πολλά πολλά, χωρίς να τη ζαλίσω με τις όποιες ανασφάλειές μου, αφέθηκα στα χέρια της -εν προκειμένω η λέξη έμπειρα δε μοιάζει κλισέ. Τα φρύδια είναι τα «δίδυμα παλάτια μας» είχα διαβάσει σε ένα άρθρο παλιότερα και αυτόματα εικονογράφησα τα δύο αυτά πανέμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου μας. Όντως τα φρύδια μπορούν να γίνουν σημείο αναφοράς, πηγή έμπνευσης.

Σʼ αγαπώ απ΄ το φρύδι, απʼ τα μαλλιά,
σε διαφιλονικώ σε διαδρόμους
λευκότατους όπου παίζονται οι πηγές του φωτός...

Γράφει ο Χούλιο Κορτάσαρ, ο Αργεντινός πεζογράφος και ποιητής κι εγώ κοιτάζω τη νέα εικόνα μου, τη νέα κορνίζα του προσώπου μου, τα νέα κοντυλογραμμένα φρύδια μου. «Σα να έφυγαν κάποια χρόνια από το βλέμμα» λέω στην Κατερίνα, πριν ξεκινήσουμε να μιλάμε για το πάθος της που έκανε επάγγελμα.

«Μεγάλωσα στην Καλαμάτα, εκεί έμεινα έως τα δεκαεννέα μου χρόνια, έπειτα ήρθα στην Αθήνα για σπουδές, όπου μένω μέχρι και σήμερα. Πάντα μου άρεσε να σχεδιάζω και να κάνω πράγματα με τα χέρια. Η πρώτη μου επαφή με το σχέδιο ήταν στο Λύκειο και γι’ αυτό αποφάσισα να ασχοληθώ με τη γραφιστική», αρχίζει την αφήγηση η Κατερίνα και συνεχίζει: «Αφού πλέον βρισκόμουν στην Αθήνα, κάποια στιγμή απέκτησα συγκάτοικο, μια πολύ καλή μου φίλη από την Καλαμάτα, η οποία είχε έρθει για σπουδές, στον κλάδο της αισθητικής. Κάποια στιγμή η συγκάτοικός μου γύρισε από την σχολή της με μόνιμο μακιγιάζ φρυδιών, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το σημερινό φυσικά, ήταν ένα ενιαίο και αρκετά σκούρο φρύδι, παρόλα αυτά μου έκανε εντύπωση γιατί για την εποχή του ήταν αρκετά πρωτοπόρο, 2003 τότε».

Η τάση για τα φρύδια φέτος είναι επιμελώς ατημέλητα, αφράτα, παχιά φρύδια, χωρίς πολύ βάψιμο και περιποίηση τόσο σχολαστικά.

«Μετά από παρότρυνση της συγκατοίκου μου και αρκετή σκέψη, αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό, σαν χόμπι κυρίως, μιας και είναι αρκετά καλλιτεχνική τεχνική, απαιτεί αντίληψη, αισθητική και σίγουρα χρειάζεται να "πιάνουν τα χέρια σου", οπότε ήταν μια πρόκληση για μένα» λέει η Κατερίνα, η οποία καταπιάνεται, όντως, με κάτι που στη καθομιλούμενη λέγεται λεπτοδουλειά. Κάτι που απαιτεί ψυχική ισορροπία πέρα από υψηλή αισθητική.

Στον χώρο της Κατερίνας Θεοφιλοπούλου μπορείτε να κάνετε επίσης μόνιμο μακιγιάζ χειλιών καθώς και ματιών.

-Τι θα έλεγες σε όσους δε γνωρίζουν τι ακριβώς είναι το μόνινο μακιγιάζ;

Το μόνιμο μακιγιάζ είναι για να αναδείξουμε, τελειοποιήσουμε τα φυσικά μας χαρακτηριστικά, όχι για να είμαστε μόνιμα μακιγιαρισμένες.

-Πόσο σημαντικό είναι για μια γυναίκα;

Η φυσική ομορφιά και γοητεία που εκπέμπει κάθε γυναίκα, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα έλξης. Το μόνιμο μακιγιάζ μπορεί να βελτιώσει την αυτοεκτίμηση μιας γυναίκας, να την βοηθήσει να εκπέμπει μια θετική αύρα αυτοπεποίθησης, η οποία δίνει την αίσθηση ότι είμαστε αρεστές όχι μόνο στους άλλους αλλά και στον ίδιο μας τον εαυτό.

-Πώς έφτασες, τελικά, στα φρύδια;

Το να ασχοληθώ κυρίως με τα φρύδια είναι αναπόφευκτο κομμάτι του μόνιμου μακιγιάζ, μιας και τα τελευταία χρόνια πέρα από το ότι και η τεχνική έχει γίνει πάρα πολύ γνωστή στο ευρύ κοινό, τα φρύδια πλέον έχουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση μιας γυναίκας.

-Γιατί τα φρύδια είναι καθοριστικά για την εικόνα του προσώπου;

Τα φρύδια είναι η κορνίζα του προσώπου. Εκφράζουν συναισθήματα, μια λάθος κίνηση είναι αρκετή για να αλλάξει το βλέμμα, ακόμα και ολόκληρη την εμφάνισή μας.

-Ποια είναι η κυρίαρχη τάση στα φρύδια φέτος;

Η τάση για τα φρύδια φέτος είναι επιμελώς ατημέλητα, αφράτα, παχιά φρύδια, χωρίς πολύ βάψιμο και περιποίηση τόσο σχολαστικά.

Η κυρίαρχη τεχνική μόνιμου μακιγιάζ, για να καταφέρουμε να έχουμε το πιο πάνω αποτέλεσμα που ανέφερα, χωρίς να είναι το φρύδι σαν «αυτοκόλλητο» και σκούρο, είναι η συνδυαστική τεχνική.

-Ποια είναι η κυρίαρχη τεχνική για τα φρύδια αυτή τη στιγμή που μιλάμε;

Η κυρίαρχη τεχνική μόνιμου μακιγιάζ, για να καταφέρουμε να έχουμε το πιο πάνω αποτέλεσμα που ανέφερα, χωρίς να είναι το φρύδι σαν «αυτοκόλλητο» και σκούρο, είναι η συνδυαστική τεχνική. Με τη συνδυαστική τεχνική, σχεδιάζουμε τριχούλες και προσθέτουμε μια ελαφριά σκιά στα σημεία που δεν υπάρχει φυσική τρίχα για να μπορέσουμε να δώσουμε όγκο στο φρύδι. Με αυτή την τεχνική μπορούμε να καλοσχηματίσουμε, να τελειοποιήσουμε ή ακόμα εάν δεν υπάρχει καθόλου φυσική τρίχα, να δημιουργήσουμε φρύδι από την αρχή. Για να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα υπάρχουν κάποια στάδια, τις πρώτες μέρες είναι σκούρο και με την πάροδο των ημερών φεύγει το 40% του χρώματος, το τελικό αποτέλεσμα είναι σε 35-40 μέρες, τότε δείχνει 100% φυσικό.

-Έχεις αρνηθεί να κάνεις κάτι υπερβολικό που ενδεχομένως σου έχει ζητήσει μία πελάτισσα;

Φυσικά και έχω αρνηθεί. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες για να σχεδιάσεις ένα φρύδι, τους οποίους τους προσαρμόζω ανάλογα με το τι θέλει η πελάτισσα, σε λογικά πλαίσια πάντα και με έναν τρόπο να την κολακεύει και ταυτόχρονα να αναδεικνύετε η δουλεία μου.

-Έχεις άντρες πελάτες;

Έχω, κυρίως για έναν απλό σχηματισμό ή καθαρισμό φρυδιού, οι Έλληνες άντρες νομίζω δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι γενικά με τον καλλωπισμό, πόσο μάλλον με τα φρύδια συγκεκριμένα.

facebook.com/permanent.makeup

instagram.com/katerina_theofilopoulou_pmu

«Πάντα μου άρεσε να σχεδιάζω και να κάνω πράγματα με τα χέρια. Η πρώτη μου επαφή με το σχέδιο ήταν στο Λύκειο και γι’ αυτό αποφάσισα να ασχοληθώ με τη γραφιστική» λέει η Κατερίνα Θεοφιλοπούλου.
Μηλιώνη 8, Κολωνάκι

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Από το lifting της Τζέιν Φόντα μέχρι την κρυολιπόλυση της Λίντα Εβαντζελίστα: Οι celebrities που μετανιώνουν για τα "τσιμπήματα" αιώνιας νεότητας

Απόλυτα εναρμονισμένες με την ηλικία τους και την φιλοσοφία της αληθινής ομορφιάς μιλούν για τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν μετανιώσει.

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

Περισσότερα από

Ομορφιά

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.