«Εάν είστε σαν εμένα και εργάζεστε σκληρά σε ό, τι κάνετε, τότε το μπότοξ θα μπορούσε να είναι κατάλληλο για εσάς» λέει η  Dr. Cat Begovic, χτυπώντας μία ακόμα ενεσούλα στο πόδι της χήνας, το σημείο με τις πολλές μικρές ρυτίδες στην έξω γωνία του ματιού.  

«Το στρες, είτε είναι πηγαίο είτε κατόπιν σωματικής καταπόνησης, όπως όταν για παράδειγμα πιέζετε τον εαυτό σας στο γυμναστήριο, φαίνεται συχνά στο πρόσωπό σας. Δυστυχώς, οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις που τσακίζουν τα πρόσωπά μας μπορούν επίσης να προκαλέσουν μόνιμες ρυτίδες. Το μπότοξ είναι μια εξαιρετική θεραπεία για τις δυναμικές ρυτίδες» συνεχίζει.

«Οι δυναμικές ρυτίδες σχηματίζονται από μυϊκές συσπάσεις του προσώπου, οι οποίες κατευθύνονται από τις καθημερινές εκφράσεις. Κουνώντας έντονα τα φρύδια σας όταν μιλάτε ή σουφρώνοντας τα χείλη. Ακόμα και το έντονο γέλιο μπορεί να δημιουργήσει βαθιές ρυτίδες. Το μπότοξ είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να χαλαρώσετε εκείνους τους μυς που συστέλλονται, διατηρώντας νεανικό το δέρμα σας και εμποδίζοντας το σχηματισμό των ρυτίδων«.

«Μιλώντας από προσωπική εμπειρία, γνωρίζω ότι το μπότοξ μπορεί να κάνει θαύματα και να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης. Πρόσφατα, η FDA εξέδωσε μια προειδοποίηση ότι παρτίδες μη εγκεκριμένου από την FDA  μπότοξ χρησιμοποιήθηκε από γιατρούς στις Η.Π.Α. Σκοπός της αγοράς αυτών των μη αδειοδοτημένων φαρμάκων ήταν η προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων, φυσικά«.

«Η FDA δημοσίευσε μια επιστολή που ανέφερε ότι παρτίδες μπότοξ που αποστέλλονται από προμηθευτές που ανήκουν σε φαρμακείο που ονομάζεται Canadian Drugs δεν εγκρίθηκαν από το FDA και ότι δεν υπήρξε επαλήθευση της αποτελεσματικότητας ή της ασφάλειας τους. Θα ήθελα όλοι οι ασθενείς μου να γνωρίζουν ότι χρησιμοποιώ μόνο μπότοξ (Botox) που έχει εγκριθεί από την FDA και έχει αγοραστεί απευθείας από την Allergan, προμηθευτή με άδεια από την Αμερική«.

«Ως καταναλωτές, προσπαθήστε να αποφύγετε το εξαιρετικά φθηνό μπότοξ- μπορεί να προέρχεται από άσχετο με τη φαρμακοβιομηχανία προμηθευτή. Πάνω από 11 εκατομμύρια άνθρωποι το χρησιμοποίησαν για τη θεραπεία των ρυτίδων και απέκτησαν ένα νεανικότερο δέρμα».

Δείτε το αναλυτικό βίντεο:

 

TAGS