ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η εμπνευστική ιστορία της νέας πρέσβειρας της L’ Oreal: Από δικηγόρος, ηθοποιός και ακτιβίστρια

«Να αγκαλιάζουμε τις διαφορές μας όπως αγκαλιάζουμε τα δυνατά μας σημεία» παροτρύνει η Τζέμα Τσαν, που θα απολαύσουμε και ως συμπρωταγωνίστρια της Μέριλ Στριπ.

Η εμπνευστική ιστορία της νέας πρέσβειρας της L’ Oreal: Από δικηγόρος, ηθοποιός και ακτιβίστρια

Η Τζέμα Τσαν είναι το πρόσωπο της χρονιάς. Δεν είναι μόνο μια ηθοποιός με ενδιαφέρουσα διαδρομή, την οποία μάλιστα από τον Δεκέμβριο θα απολαύσουμε στο πλευρό της Μέριλ Στριπ, αλλά και η νέα πρέσβειρα της L’ Oreal, που εκφράζει πιστά τη σύγχρονη φιλοσοφία της βιομηχανίας της κοσμετολογίας: να αναζητά πρόσωπα που αποπνέουν, πάνω απ’ όλα, εσωτερική ομορφιά.

Ακόμα και αν δεν τη γνωρίζουμε, όλα δείχνουν ότι θα ακούμε όλο και συχνότερα το όνομά της. Από τη στιγμή που εγκατέλειψε μια καριέρα στη δικηγορία για να ακολουθήσει το όνειρό της στην υποκριτική, έχει χαράξει τη δική της, αντισυμβατική πορεία στο Χόλιγουντ. Συνδυάζει την προσωπική δημιουργία και εξέλιξη με τη δράση για προστασία των γυναικών από τη σεξουαλική παρενόχληση, αλλά και για ποικιλομορφία στους αφηγητές, τους παραγωγούς και τους ηθοποιούς της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Έχει επίσης συνεργαστεί με διεθνείς ΜΚΟ, σε εκστρατείες υπέρ των δικαιωμάτων και της ισότητας των παιδιών και με κάθε ευκαιρία προσφέρει ενεργή υποστήριξη σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες: Πρόσφατα, για παράδειγμα, στη διάρκεια της πανδημίας, συμμετείχε ως εθελόντρια στη βρετανική πρωτοβουλία Cook-19, που παρέχει δωρεάν γεύματα σε επαγγελματίες της υγείας στο Λονδίνο.

Στη διάρκεια της πανδημίας, συμμετείχε ως εθελόντρια στη βρετανική πρωτοβουλία Cook-19, που παρέχει δωρεάν γεύματα σε επαγγελματίες της υγείας στο Λονδίνο

Η Βρετανίδα ηθοποιός με καταγωγή από το Χονγκ Κονγκ, αφού αποφοίτησε, το 2004, από τη Νομική του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, απέρριψε την πρόταση να εργαστεί σε μια από τις σημαντικότερες δικηγορικές εταιρείες του Λονδίνου. Ακολούθησε το ένστικτο και την καρδιά της, που την οδήγησαν στην υποκριτική και τη δραματική σχολή Drama Centre, που έχει αναδείξει αστέρες όπως οι Εμίλια Κλαρκ, Κόλιν Φερθ και Πιρς Μπρόσναν. Για να καλύψει το κόστος των σπουδών της, εργάστηκε για έναν χρόνο ως μοντέλο.

Οι πρώτοι ρόλοι της ήταν σε τηλεοπτικές σειρές όπως οι «Doctor Who» και «Sherlock», προτού ξεχωρίσει στην τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας «Humans». Το 2018 ξεκίνησε η διαδρομή της στο Χόλιγουντ, πρώτα στη ρομαντική κομεντί «Crazy Rich Asians» και μετά στην πρώτη «γυναικεία» ταινία δράσης της Marvel, «Κάπτεν Μάρβελ», η οποία σημείωσε εμπορική επιτυχία. Κατόπιν επέστρεψε στη βρετανική τηλεόραση και στη δραματική σειρά «I Am», του βραβευμένου με BAFTA σεναριογράφου-σκηνοθέτη Ντόμινικ Σάβατζ. Τον Δεκέμβριο αναμένουμε να την απολαύσουμε πλάι στη Μέριλ Στριπ, στην κωμωδία της HBO με την υπογραφή Στίβεν Σόντερμπεργκ, «Let Them All Talk».

Τον Δεκέμβριο αναμένουμε να την απολαύσουμε πλάι στη Μέριλ Στριπ, στην κωμωδία της HBO με την υπογραφή Στίβεν Σόντερμπεργκ, «Let Them All Talk».

Στο επεισόδιο «I Am Hannah» της σειράς «I Am», όπου συμμετείχε και στην παραγωγή και τη συγγραφή, μιλάει για ζητήματα ταυτότητας και ενδυνάμωσης, τα οποία την έχουν απασχολήσει και σε επίπεδο ακτιβισμού. Μεταξύ άλλων, το 2018 αποτέλεσε ένα από τα 190 άτομα που προσυπέγραψαν το κίνημα Time’s Up κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλιγουντ, ενώ το 2019 ίδρυσε την δική της εταιρεία παραγωγής, Long House Productions, θέλοντας να αφηγηθεί ασιατικές ιστορίες στο Χόλιγουντ και να δώσει φωνή σε μειονότητες. Επιπλέον, είναι ιδρυτικό μέλος και οικονομικός υποστηρικτής του κινήματος Justice and Equality Fund εναντίον της σεξουαλικής κακοποίησης και των διακρίσεων. Για τον αντίκτυπό της έχει χαρακτηριστεί «Force for Change» από τη βρετανική Vogue.

Ως πρέσβειρα θετικής δράσης και γυναικείας ενδυνάμωσης λοιπόν, κυρίως, την επέλεξε η L’ Oréal Paris. Η Τζέμα Τσαν δήλωσε, σχετικά: «Πάντα πίστευα ότι πρέπει να αγκαλιάζουμε τις διαφορές μας όπως αγκαλιάζουμε τα δυνατά μας σημεία. Έτσι, είμαι συγκινημένη που έχω ενταχθεί στην L’ Oréal Paris, μια οικογένεια που έχει ως στόχο να κάνει τις γυναίκες πιο δυνατές, όποιες και αν είναι οι ρίζες τους, και να συμμαχούν όλες μαζί ώστε να αναδεικνύουν την δύναμη και την ομορφιά της διαφορετικότητάς τους. Το μήνυμα της L’Oréal Paris “να πιστέψουν στην αξία τους”, σήμερα είναι πιο απαραίτητο από ποτέ».

Δείτε μια τηλεοπτική συνέντευξη της Τζέμα Τσεν:


Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

Περισσότερα από

Ομορφιά

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.