«Μην αφήνετε το μικροσκοπικό παρουσιαστικό της να σας ξεγελάσει. Η Gabrielle πάνω απ' όλα ήταν μια γυναίκα ελεύθερη, με μια ακούραστη δίψα για ανεξαρτησία την οποία οι γυναίκες της εποχής δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν. Μια γυναίκα ερωτευμένη που αψήφισε όλα τα εμπόδια που μπλόκαραν το δρόμο που η ίδια είχε επιλέξει για τον εαυτό της.

Σαν παιδί ήταν η Gabrielle. Ένα όνομα που την όρισε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο.

»Ήταν αυτή η αποφασιστικότητα να αλλάξει την πορεία της μοίρας η οποία την έκανε τόσο ισχυρογνώμων και θαρραλέα; Ήταν η μοναχική παιδική της ηλικία στο ορφανοτροφείο που έπλασε τον ιδιόμορφο χαρακτήρα της και της επέτρεψε να επιλέξει τον προορισμό της και να καθορίσει τη ζωή της;» περιγράφει ο οίκος Chanel μιλώντας για τη θρυλική Coco, όπως όλοι την γνωρίζουν και συνεχίζει.  

»Σαν παιδί ήταν η Gabrielle. Ένα όνομα που την όρισε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο. Το όνομα που αδιαμφισβήτητα της έδωσε τα φτερά για να πετάξει μακριά από τις σεμνότυφες κοινωνικές νόρμες. Αν η είχε ακολουθήσει το δρόμο που όριζε η κοινωνία για εκείνη θα είχε γίνει μια σεμνή μοδίστρα που θα δούλευε με βελόνα και κλωστή. Αλλά η  Gabrielle αποφάσισε διαφορετικά: Θα γινόταν μια γυναίκα της μόδας,  καλλιεργημένη, δημοφιλής,  ελεύθερη από κάθε περιορισμό, χωρίς καμία έγνοια για τα βλέμματα αποδοκιμασίας και τις συντηρητικές απόψεις της εποχής. Δεν περίμενε το Παρίσι να την ανακαλύψει, αλλά σχεδίασε να κατακτήσει το Παρίσι με τη σκληρή δουλειά της και τον τολμηρό της χαρακτήρα. "Θέλω να είμαι μέρος του ότι συμβαίνει" της άρεσε να λέει.

4 λουλούδια είναι τα βασικά συστατικά του εξαιρετικού αυτού αρώματος: Γιασεμί, πορτοκαλανθοί, tuberose, και ylang ylang

»Η Gabrielle έγραψε τη δική της ιστορία και αρνήθηκε να αφήσει τον οποιοδήποτε να το κάνει αυτός για εκείνη. Avant garde τόσο στην ψυχή της, όσο και στις δημιουργίες της, εφηύρε ένα στιλ που  έφερε επανάσταση στη μόδα και με τα χρόνια στα πολυτελή κοσμήματα και στον κόσμο των αρωμάτων. Το στιλ της Gabrielle ακόμη και σήμερα δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο. Την ίδια ώρα, με τους έρωτές της τα ταξίδια της και τις επαφές της με τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της εποχής της η Gabrielle έχτισε το χαρακτήρα της Coco, της σχεδιάστριας που γνώρισε την παγκόσμια καταξίωση και θαυμασμό. Είτε ως Gabrielle, είτε ως Coco, δεν φοβόταν τίποτα και δεν επέτρεπε καμία πόρτα να κλείνει. Αλλά η Gabrielle ήταν στην πραγματικότητα εκείνη που παρακίνησε την ανάδειξη αυτής της νέας θηλυκότητας, αυτού του νέου τρόπου σκέψης που ξεσήκωσε τις γυναίκες να απελευθερωθούν από τις νόρμες και να ζήσουν για τους εαυτούς τους. Και η Gabrielle ήταν εκείνη που έγινε το πρότυπό τους και η οποία και σήμερα παραμένει είδωλο, πηγή έμπνευσης για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο. 

Το Gabrielle Chanel  είναι ένα άρωμα για τη γυναίκα που επιλέγει το δικό της δρόμο, που αδιαφορεί για τις κοινωνικές συμβάσεις.

»Ένα σύγχρονο, διαχρονικό μήνυμα που εμπνέει. Ενα μήνυμα που μας ενθαρρύνει να ακολουθήσουμε την Gabrielle και να γίνουμε αυτό που πάντα θέλαμε βαθιά μέσα μας, χωρίς ποτέ να τα παρατάμε. Η γυναίκα Gabrielle, όπως η σχεδιάστρια Coco πάντα ακολουθούσαν τα ένστικτά τους και τις επιθυμίες τους. Το 1921 το επαναστατικό πνεύμα της Coco και η παράτολμη φύση της Gabrielle συναντήθηκαν σε ένα άρωμα: Το Chanel No5.  Με τα χρόνια, κάθε άρωμα Chanel εξέφραζε την προσωπικότητα της Gabrielle, τη δημόσια και την προσωπική της όψη, το ακαταμάχητο ταμπεραμέντο της, και την αξιολάτρευτη ψυχή της. Τώρα, η Gabrielle γίνεται άρωμα, μια ωδή στη Chanel γυναίκα, στη δημιουργό της και μέσω αυτής σε όλες τις γυναίκες όλων των ηλικιών και όλων των δρόμων της ζωής. Μια συμπεριφορά, ένας τρόπος ζωής, ένα στιλ, μια αξιοσημείωτη ταυτότητα, ένας ξεχωριστός χαρακτήρας, πάθος, επιθυμία, επανάσταση.

»Το Gabrielle Chanel  είναι ένα άρωμα για τη γυναίκα που επιλέγει το δικό της δρόμο, που αδιαφορεί για τις κοινωνικές συμβάσεις. Το Gabrielle Chanel δεν είναι ένα άρωμα που μεμψιμοιρεί. Είναι μια επαναστατική καρδιά που χτυπά σε κάθε γυναίκα για να αποκαλύψει τη μοναδική της ταυτότητα, τη φυσική της αύρα. Το άρωμα Gabrielle Chanel προσκαλεί τις γυναίκες να έχουν πίστη στο ποιες είναι και στο τι είναι ικανές να καταφέρουν για να βρουν τη δική τους φωνή».

Δες το ολόφρεσκο διαφημιστικό βίντεο με την ambassador του Gabrielle, Κρίστεν Στιούαρτ:


 

TAGS