ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η άφιξη του luxury brand Byredo στην Ελλάδα είναι γεγονός: Μοναδική ευωδία, ξεχωριστός χαρακτήρας

Μία unisex προσέγγιση στο «ευαίσθητο» θέμα της προσωπικής μυρωδιάς.

Η άφιξη του luxury brand Byredo στην Ελλάδα είναι γεγονός: Μοναδική ευωδία, ξεχωριστός χαρακτήρας

Η Byredo είναι ένα Ευρωπαϊκό luxury brand που ιδρύθηκε στη Στοκχόλμη το 2006 από τον Ben Gorham, με τη φιλοδοξία να «μεταφράσει» αναμνήσεις και συναισθήματα σε προϊόντα και εμπειρίες . Η Byredo επανεφευρίσκει τον κόσμο της πολυτέλειας μέσα από μια νέα προσέγγιση, όπου η δημιουργία καθοδηγείται από τα συναισθήματα, εκφράζοντας το πλήρες και απέραντο σύμπαν του brand. Η Byredo δημιουργεί προϊόντα χρησιμοποιώντας υλικά άριστης ποιότητας και σχεδιαστικές λεπτομέρειες υψηλού επιπέδου για να πυροδοτήσει μια ανανεωμένη προσέγγιση στη σύγχρονη πολυτέλεια. Δημιουργεί και αναπτύσσει μια γκάμα προϊόντων όπως αρώματα, αντικείμενα για το σπίτι , δερμάτινα είδη και αξεσουάρ τα οποία πωλούνται σε περισσότερες από 40 χώρες, από ένα υπερπολυτελές αποκλειστικό δίκτυο σε όλο τον κόσμο.

«Πιστεύουμε πως μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία, μπορούμε να αναπτύξουμε διαχρονικά προϊόντα, τόσο ουσιώδη όσο και εμπνευσμένα για τους ανθρώπους και τις ζωές τους».

Η άφιξη του luxury brand Byredo στην Ελλάδα είναι γεγονός: Μοναδική ευωδία, ξεχωριστός χαρακτήρας
Ο Ben, ένας 31χρονος, χωρίς κάποια τυπική εκπαίδευση στον τομέα αυτό, άρχισε να δημιουργεί συνθέσεις για να εκφράσει τα δικά του συναισθήματα και τις οσφρητικές του επιθυμίες.

Ο Ben Gorham είναι Σουηδός στην καταγωγή, γεννημένος από Ινδή μητέρα και Καναδό πατέρα. Μεγάλωσε στο Τορόντο, τη Νέα Υόρκη και τη Στοκχόλμη. Ο Ben, πρώην μπασκετμπολίστας, αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Στοκχόλμης με πτυχίο στις εικαστικές τέχνες . Μια τυχαία συνάντηση με τον θεατρικό συγγραφέα Pierre Wolff τον έπεισε ότι θα προτιμούσε να δημιουργεί αρώματα παρά πίνακες. Ο Ben, ένας 31χρονος, χωρίς κάποια τυπική εκπαίδευση στον τομέα αυτό, άρχισε να δημιουργεί συνθέσεις για να εκφράσει τα δικά του συναισθήματα και τις οσφρητικές του επιθυμίες. Αυτή η προσωπική προσέγγιση οδήγησε στη δημιουργία μοναδικών, μοντέρνων αρωματικών συνθέσεων από πρώτες ύλες, άριστης ποιότητας που προέρχονταν από την Γκρας της νότιας Γαλλίας.

Το κατάστημα στο Λονδίνο

Ο Ben Gorham χάρη στο προσωπικό του στιλ και τη σύνδεσή του με τη μόδα και τις τέχνες, κέρδισε την αναγνώριση από πολλά διεθνή περιοδικά. Το δημιουργικό του ταλέντο εκφράζεται επίσης μέσα από τη συλλογή δερμάτινων ειδών Byredo, με μοναδικό design φτιαγμένο με την πιο εκλεπτυσμένη Ιταλική δεξιοτεχνία.

Ο Ben, ιδρυτής της μάρκας Byredo, ανήκει σε εκείνη τη νέα γενιά καλλιτεχνικών διευθυντών που διαθέτουν μια ολιστική αντίληψη της μόδας, της ομορφιάς και του lifestyle.

Για να εκφράσει τις ιδέες της η Byredo εστιάζει τόσο στο γραφικό χαρακτήρα των ονομάτων των προϊόντων, όσο στο design τους & στα υλικά τα οποία πλαισιώνουν τα προϊόντα μας. Η μάρκα φέρει σαφείς έθνικ επιρροές λόγω της Ινδικής καταγωγής του ιδρυτή Ben Gorham, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με την κλασική Σκανδιναβική αισθητική που αποτυπώνεται στα καταστήματα και τα προϊόντα της. Η Byredo εκφράζει τη δημιουργικότητά της μέσα από εμπειρίες, συνεργασίες, διαχρονικά προϊόντα και συναισθήματα.

Από τα πρώτα της βήματα η Byredo συνεταιρίστηκε με το καλλιτεχνικό studio M/M (Paris) για τον σχεδιασμό του “Stencil”, του δικού της τυπογραφικού σχεδίου που θα χρησιμοποιούνταν στα προϊόντα της μάρκας. Επίσης, η Byredo και το M/M Paris συνεργάστηκαν και σε καλλιτεχνικό επίπεδο, όπως για τη δημιουργία του αρώματος «M/Mink» καθώς και για τα εικαστικά της διαφημιστικής καμπάνιας των αρωμάτων «Velvet Haze», «Mojave Ghost» ή «Rose of No Man’s Land». Οι συνεργασίες αποτελούν κομμάτι της ταυτότητας της Byredo. Η μάρκα ανέκαθεν δούλευε με καλλιτέχνες και brands όπως: οι φωτογράφοι Inez & Vinoodh, ο σύγχρονος καλλιτέχνης Carsten Höller, ο hair stylist Christiaan Houtenbos, τα brands Off-White και Oliver Peoples.

Επίθετο: SUNDAZED. Να σε παρασέρνει ο ήλιος σε μια κατάσταση καλοκαιρινής ευδαιμονίας / Sundazed Eau de Parfum, 50ml και 100ml Μόνιμη έκδοση Π.Λ.Τ. 124,80€ (50ml) Π.Λ.Τ. 187,20€ (100ml)

Επίθετο: SUNDAZED. Να σε παρασέρνει ο ήλιος σε μια κατάσταση καλοκαιρινής ευδαιμονίας. Να απολαμβάνεις τον ήλιο, εκεί όπου ο χρόνος σταματά. Ένα μυθικό ξεγύμνωμα του σώματος και του νου σε μια ονειροπόληση του μεσοκαλόκαιρου. Η κατάσταση της απόλυτης ευδαιμονίας -μια εθιστική εμπειρία για τους απανταχού λάτρεις του ήλιου.

Σε ένα ψυχοσωματικό ταξίδι στον απόλυτο έρωτα, το άρωμα SUNDAZED εκτοξεύεται μέσα από τις ηλιόλουστες νότες κορυφής μανταρινιού και καλιφορνέζικου λεμονιού και προσγειώνεται σε μια τολμηρή καρδιά από νερολί και Αραβικό γιασεμί. Ένας καταρράκτης από λευκό musk & μαλλί της γριάς διαταράσσει αυτόν τον εσπεριδοειδή χαρακτήρα, προσδίδοντας μία γλυκύτητα πάνω στο δέρμα. Η νοσταλγία και η διάθεση φυγής αποκαλύπτονται για να δώσουν δίαυλο στη ζεστασιά ενός ατέλειωτου καλοκαιριού.

SUNDAZED, ανακαλύψτε και τα Limited Edition προϊόντα, την κρέμα χεριών και το αρωματικό μαλλιών σε travel sizes, ιδανικά για ταξίδι. Νότες Κορυφή : μανταρίνι, λεμόνι Καρδιά : νερολί, γιασεμί sambac Βάση: μαλλί της γριάς, λευκό musk / Π.Λ.Τ. 54€ (75ml)

Στο εικαστικό της καμπάνιας του αρώματος SUNDAZED που επιμελήθηκε ο φωτογράφος Craig McDean, σε καλλιτεχνική διεύθυνση της M/M Paris απεικονίζεται η κόρη του φωτογράφου, η Ava Hawk McDean να χορεύει στα ρηχά μιας άγνωστης παραλίας. Στο εικαστικό, το λογότυπο του αρώματος ακολουθεί τον τυπογραφικό χαρακτήρα όλης της μάρκας BYREDO που αντικατοπτρίζει την ψυχεδελική καλοκαιρινή διάθεση του αρώματος.

Το άρωμα SUNDAZED κυκλοφορεί σε μορφή Eau De Parfum, και έχει προστεθεί στη μόνιμη αρωματική συλλογή BYREDO. Για να ζήσετε αυτό το καλοκαίρι την ολοκληρωμένη εμπειρία του τελετουργικού.

Sundazed Hand Cream, 30ml Limited Edition Π.Λ.Τ. 33,30€ (30ml)

*Διατίθενται αποκλειστικά στο πολυκατάστημα attica golden hall & στο www.atticabeauty.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

Περισσότερα από

Ομορφιά

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.