«Η κρήνη της νεότητας. Αυτό πάντα έψαχνα να βρω. Φτάνοντας τα 30, μπήκα στην αναζήτηση της σωστής κρέμας ημέρας και του σωστού ορού. Ωστόσο, έψαχνα σε λάθος μέρος» λέει η Annette Larkins, μια «αυτοκρατορική» γιαγιά, η οποία έχει φαινομενικά αψηφήσει τις επιπτώσεις του χρόνου. Φαίνεται πιο κοντά στα 30 από ότι στα 70 και μοιράζεται το πώς και το γιατί φαίνεται τόσο εκπληκτικά νέα.

Η Annette όχι μόνο δείχνει νεότερη, έχει και εξαιρετική υγεία.

Η Annette όχι μόνο δείχνει νεότερη, έχει και εξαιρετική υγεία. Σε μια εποχή που οι συνομήλικοί της υποφέρουν από πληθώρα ασθενειών, όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος, η αρθρίτιδας και άλλα, αυτή είναι σχεδόν τέλεια. Η θαυματουργή θεραπεία της; Η τροφή. Τρώει αυτά που την κρατάνε νέα και υγιή. Διατηρεί έναν πλούσιο κήπο γεμάτο με φρούτα, λαχανικά και μπαχαρικά. Συλλέγει επίσης νερό βροχής για να πιει και να υδροδοτήσει τα φυτά της, αφού πρώτα το έχει βράσει και αποστάξει. Θεωρεί τον εαυτό της ωμοφάγο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν τρώει τίποτα επεξεργασμένο ή μαγειρεμένο. Πίνει άφθονους χυμούς, ενώ η σπεσιαλιτέ της είναι ο χυμός σιταρόχορου (wheatgrass).

Ό,τι καταλήγει στο στόμα της είναι φρέσκο, φρέσκο, φρέσκο. Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα ουσιαστικά να παγώσει ο χρόνος. Δεν έχει καν ρυτίδες. Όταν ξεκίνησε τη διατροφή πριν από δεκαετίες, προσπάθησε να πείσει τον σύζυγό της να συμμετάσχει. Αρνήθηκε και τώρα το έχει μετανιώσει. Όταν βγαίνουν μαζί, οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι είναι ο πατέρας ή ο παππούς της. Παίρνει φάρμακα, καθημερινά, για υψηλή αρτηριακή πίεση και διαβήτη, ενώ η σύζυγός του δεν χρειάζεται να πάρει ούτε μια ασπιρίνη.

H Annette με τον άντρα της.

Οι φίλοι της έχουν εκπλαγεί από αυτό που κατάφερε να κάνει, συχνά την ρωτούν για συμβουλές. Η Larkins δημιούργησε ένα περιοδικό και ένα DVD που μοιράζεται τα μυστικά της ομορφιάς με τον κόσμο. Μπορεί να ακούγεται απογοητευτικό για τους λάτρεις του κρέατος ή για εκείνους που δεν μπορούν να φανταστούν ένα πρωί χωρίς το καθιερωμένο σάντουιτς, αλλά η εικόνα της Larkins είναι τόσο εμπνευστική που μπορεί να τους μεταπείσει.

Δεν πρέπει απαραιτήτως να κινηθεί κανείς τόσο ακραία διατροφικά για να αποκομίσει οφέλη. Μπορεί να ξεκινήσει με μικρά βήματα. Περικοπή του κόκκινου κρέατος και του χοιρινού, γέμισμα του πιάτου κυρίως με φρούτα και λαχανικά και απομάκρυνση από το λευκό αλεύρι για πάντα.

Δείτε ένα βίντεο με τη ζωή της Annete:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS