ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

#HairHasNoGender: 5 queer άτομα και το Pantene μόλις έκαναν την πιο ανατρεπτική viral καμπάνια

Γιατί το Pantene γνωρίζει ότι τα μαλλιά είναι στοιχείο ενδυνάμωσης για όλους πέρα από προκαταλήψεις και στερεότυπα.

#HairHasNoGender: 5 queer άτομα και το Pantene μόλις έκαναν την πιο ανατρεπτική viral καμπάνια

Με τη φράση #HairHasNoGender το Pantene ξεδιπλώνει τη νέα του καμπάνια με επίκεντρο την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Άνθρωποι από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, οι οποίοι ανήκουν στην ελληνική queer κοινότητα, μιλούν για την ιστορία τους και μοιράζονται τις σκέψεις τους σχετικά με την ενδυνάμωση πάντα σε συνάρτηση με τα εντυπωσιακά, λαμπερά μαλλιά τους.

Σύμφωνα με διεθνή έρευνα που πραγματοποίησε το Pantene το 2017, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Γέιλ, τα μαλλιά παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αυτοεκτίμηση και αποτελούν σημαντική προέκταση και έκφραση της ταυτότητας του κάθε ατόμου. Ο αντίκτυπος που έχουν τα μαλλιά στην ψυχολογική και συναισθηματική ισορροπία του ατόμου είναι τόσο ισχυρός που συχνά ξεφεύγει από το πλαίσιο της εξωτερικής εικόνας. Μία διαπίστωση που βρίσκει ακόμα πιο συχνή εφαρμογή στα queer άτομα, μιας και τα μαλλιά αποτελούν συνήθως το πρώτο στάδιο σε ζητήματα coming out, αυτοπροσδιορισμού, φυλομετάβασης και προσωπικής ενδυνάμωσης.

Μία διαπίστωση που βρίσκει ακόμα πιο συχνή εφαρμογή στα queer άτομα, μιας και τα μαλλιά αποτελούν συνήθως το πρώτο στάδιο σε ζητήματα coming out, αυτοπροσδιορισμού, φυλομετάβασης και προσωπικής ενδυνάμωσης.

Από την άλλη, συχνά διαπιστώνονται στην κοινωνία διακρίσεις, προκαταλήψεις, ακόμα και misgendering (λανθασμένη απόδοση διαφορετικού γένους από αυτό με το οποίο αυτοπροσδιορίζεται το άτομο) που συνδέονται με την εικόνα, ενώ τα στερεότυπα που κάνουν λόγο για «αντρικά» και «γυναικεία» μαλλιά, «αντρικά» και «γυναικεία» κουρέματα, τόσο στους επαγγελματικούς χώρους περιποίησης μαλλιών όσο και έξω από αυτούς, παραμένουν κραταιά.

Το Pantene, σε συνεργασία με 5 εκπροσώπους της ΛΟΑΤΚΙ+ λανσάρει μία ανατρεπτική και άκρως ενδιαφέρουσα καμπάνια, με απώτερο σκοπό να δείξει, ότι τα όμορφα και υγιή μαλλιά αλλά και η αγάπη μας προς αυτά, δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με το φύλο.

#HairHasNoGender: 5 queer άτομα και το Pantene μόλις έκαναν την πιο ανατρεπτική viral καμπάνια

«Φράντζα, κεφάλι ψηλά!» αναφωνεί ο Δήμος που είναι CIS gay αγόρι

«Το μεγαλύτερο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσει ένα ΛΟΑΤΚΙ άτομο για να μπορεί να σταθεί δυναμικά σε αυτήν τη ζωή είναι η ενοχή που ενδεχομένως νιώθει γι’ αυτό που είναι. Αυτή είναι η κληρονομιά που δυστυχώς έχουμε παραλάβει από την κοινωνία και αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να αλλάξουμε. Σε ένα δεύτερο επίπεδο, πέρα από την ενημέρωση της κοινωνίας ότι υπάρχουμε, πρέπει να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο ώστε να αλλάξει η συνειδητότητά του. Υπήρχαμε πάντα, ζούμε, είμαστε έννομοι πολίτες»

«Στις δουλειές πρέπει να αλλάζουν τα µυαλά», διαπιστώνει η Νικόλ που είναι CIS gay κορίτσι.

«Έπαιζα ποδόσφαιρο, φόραγα φαρδιά ρούχα, έκοβα τα μαλλιά μου. Ήμουν πολύ πεισματάρα όταν μου έλεγαν ας πούμε, ότι είναι κορίτσι δεν μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο. Θα σας δείξω εγώ αν μπορεί».

«Πρώτα µάκρυνα τα µαλλιά µου και µετά είπα στους δικούς µου “αισθάνοµαι, είµαι γυναίκα”», θυμάται η Καίτη που είναι trans κορίτσι.

«Δεν είμαστε παιδιά κατώτερου Θεού. Έχουμε προσωπικότητα, προτερήματα, ελαττώματα, ανθρώπους δίπλα μας, γονείς, συντρόφους, φίλους, όνειρα, φιλοδοξίες, Ό, τι έχει κάθε CIS straight άτομο».

«∆εν υπάρχουν “αντρικά” ή “γυναικεία” µαλλιά», διαπιστώνει ο/η Lex που είναι non - binary άτομο.

«Σε ένα παιδί που θα δει την καμπάνια και πιθανότατα θα ταυτιστεί μαζί μου θέλω να του πω να μη φοβάται και να πιστεύει στον εαυτό του. Να περιτριγυρίζεται από ανθρώπους που το αγαπούν γι' αυτό που είναι, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να εξελιχθεί και να ψάξει να βρει ποιο πραγματικά είναι μέσα του».

«Ίσως κάποιοι νοµίζουν ότι έτσι κρύβοµαι, αλλά εγώ έτσι εκφράζοµαι» εξηγεί ο Θέμης μέσω της Drag περσόνας του, Holly Grace.

«Θυμάμαι να μπερδεύουν το φύλο μου όταν ήμουν μικρότερος, με βάση αυτό που έβλεπαν στα μαλλιά μου. Κάποια στιγμή είχα οδηγηθεί να τα κόψω κοντά γιατί είχα κουραστεί από το misgendering, αλλά το κάθε πλάσμα πρέπει να μπορεί να εκφράζεται και να έχει τα μαλλιά του όπως εκείνο θέλει».

Το βίντεο της καμπάνιας

Μέσα από τις 5 παραπάνω ιστορίες, που με ειλικρίνεια και θάρρος μοιράζονται τα 5 άτομα που πρωταγωνιστούν στη νέα του καμπάνια - τομή για τα ελληνικά διαφημιστικά δεδομένα, το Pantene, περήφανος υποστηρικτής της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και των διεκδικήσεών της, δηλώνει πως: Ό, τι μαλλιά κι αν ονειρεύεσαι είμαστε δίπλα σου.

Παράλληλα, το λανσάρισμα της καμπάνιας συμπίπτει με την επαναλειτουργία της Γραμμής Ψυχολογικής Στήριξης «11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ», της οποίας το Pantene και η P&G είναι περήφανοι χορηγοί. Η υπηρεσία που κέρδισε την εμπιστοσύνη οικογενειών, εκπαιδευτικών, επίσημων φορέων και στάθηκε δίπλα στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της, περνά στην επόμενη φάση του σχεδιασμού της, χάρη στην δωρεά της εταιρείας Procter & Gamble του Pantene. Το «11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» επαναλειτουργεί με νέο ωράριο, Δευτέρα με Παρασκευή (12:00 - 18:00), με τις ίδιες υπηρεσίες συμβουλευτικής, ψυχοκοινωνικής και ψυχολογική στήριξης και παρέμβασης στην κρίση. Τόσο οι τηλεφωνικές όσο κι οι τηλεματικές κλήσεις τηρούν τις αρχές δεοντολογίας και είναι εμπιστευτικές κι ανώνυμες.

Read Next

30 Απρ 2024

Από μακριά ξανθά μαλλιά μέχρι καστανό καρέ: Όλα τα διαφορετικά κουρέματα που έχει δοκιμάσει η Τατιάνα Μπλάτνικ

Οι φωτογραφίες από το 2010 μέχρι σήμερα που "εξιστορούν" την beauty εξέλιξη της συζύγου του Νικόλαου Γλίξμπουργκ.

Περισσότερα από

Ομορφιά

29 Απρ 2024

Aμάλ Κλούνει: 3 αλλαγές στην εμφάνισή της που την έκαναν να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Οι μικρές αλλαγές στα μαλλιά και το μακιγιάζ της που έκαναν μεγάλη διαφορά.

26 Απρ 2024

Ραγάδες, κηλίδες ή ατέλειες από τον ήλιο; Με αυτά τα bodycare προϊόντα θα έχεις την πιο ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα

Τα προϊόντα περιποίησης που πρέπει να δοκιμάσεις αν θες να χαρίσεις άφθονη λάμψη στο σώμα σου.

26 Απρ 2024

Ευαίσθητη, αντιδραστική επιδερμίδα: Το θαυματουργό σέρουμ που πρέπει να δοκιμάσεις

Ο ορός προσώπου που δρα στοχευμένα κατά της ερυθρότητας και διάφορων ερεθισμών που παρουσιάζει συχνά η επιδερμίδα.

26 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα ρουζ που κολακεύουν περισσότερο τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο φρέσκο και νεανικό.

25 Απρ 2024

Από το lifting της Τζέιν Φόντα μέχρι την κρυολιπόλυση της Λίντα Εβαντζελίστα: Οι celebrities που μετανιώνουν για τα "τσιμπήματα" αιώνιας νεότητας

Απόλυτα εναρμονισμένες με την ηλικία τους και την φιλοσοφία της αληθινής ομορφιάς μιλούν για τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν μετανιώσει.

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.