ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

#HairHasNoGender: 5 queer άτομα και το Pantene μόλις έκαναν την πιο ανατρεπτική viral καμπάνια

#HairHasNoGender: 5 queer άτομα και το Pantene μόλις έκαναν την πιο ανατρεπτική viral καμπάνια

Με τη φράση #HairHasNoGender το Pantene ξεδιπλώνει τη νέα του καμπάνια με επίκεντρο την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Άνθρωποι από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, οι οποίοι ανήκουν στην ελληνική queer κοινότητα, μιλούν για την ιστορία τους και μοιράζονται τις σκέψεις τους σχετικά με την ενδυνάμωση πάντα σε συνάρτηση με τα εντυπωσιακά, λαμπερά μαλλιά τους.

Σύμφωνα με διεθνή έρευνα που πραγματοποίησε το Pantene το 2017, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Γέιλ, τα μαλλιά παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αυτοεκτίμηση και αποτελούν σημαντική προέκταση και έκφραση της ταυτότητας του κάθε ατόμου. Ο αντίκτυπος που έχουν τα μαλλιά στην ψυχολογική και συναισθηματική ισορροπία του ατόμου είναι τόσο ισχυρός που συχνά ξεφεύγει από το πλαίσιο της εξωτερικής εικόνας. Μία διαπίστωση που βρίσκει ακόμα πιο συχνή εφαρμογή στα queer άτομα, μιας και τα μαλλιά αποτελούν συνήθως το πρώτο στάδιο σε ζητήματα coming out, αυτοπροσδιορισμού, φυλομετάβασης και προσωπικής ενδυνάμωσης.

Μία διαπίστωση που βρίσκει ακόμα πιο συχνή εφαρμογή στα queer άτομα, μιας και τα μαλλιά αποτελούν συνήθως το πρώτο στάδιο σε ζητήματα coming out, αυτοπροσδιορισμού, φυλομετάβασης και προσωπικής ενδυνάμωσης.

Από την άλλη, συχνά διαπιστώνονται στην κοινωνία διακρίσεις, προκαταλήψεις, ακόμα και misgendering (λανθασμένη απόδοση διαφορετικού γένους από αυτό με το οποίο αυτοπροσδιορίζεται το άτομο) που συνδέονται με την εικόνα, ενώ τα στερεότυπα που κάνουν λόγο για «αντρικά» και «γυναικεία» μαλλιά, «αντρικά» και «γυναικεία» κουρέματα, τόσο στους επαγγελματικούς χώρους περιποίησης μαλλιών όσο και έξω από αυτούς, παραμένουν κραταιά.

Το Pantene, σε συνεργασία με 5 εκπροσώπους της ΛΟΑΤΚΙ+ λανσάρει μία ανατρεπτική και άκρως ενδιαφέρουσα καμπάνια, με απώτερο σκοπό να δείξει, ότι τα όμορφα και υγιή μαλλιά αλλά και η αγάπη μας προς αυτά, δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με το φύλο.

#HairHasNoGender: 5 queer άτομα και το Pantene μόλις έκαναν την πιο ανατρεπτική viral καμπάνια

«Φράντζα, κεφάλι ψηλά!» αναφωνεί ο Δήμος που είναι CIS gay αγόρι

«Το μεγαλύτερο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσει ένα ΛΟΑΤΚΙ άτομο για να μπορεί να σταθεί δυναμικά σε αυτήν τη ζωή είναι η ενοχή που ενδεχομένως νιώθει γι’ αυτό που είναι. Αυτή είναι η κληρονομιά που δυστυχώς έχουμε παραλάβει από την κοινωνία και αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να αλλάξουμε. Σε ένα δεύτερο επίπεδο, πέρα από την ενημέρωση της κοινωνίας ότι υπάρχουμε, πρέπει να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο ώστε να αλλάξει η συνειδητότητά του. Υπήρχαμε πάντα, ζούμε, είμαστε έννομοι πολίτες»

«Στις δουλειές πρέπει να αλλάζουν τα µυαλά», διαπιστώνει η Νικόλ που είναι CIS gay κορίτσι.

«Έπαιζα ποδόσφαιρο, φόραγα φαρδιά ρούχα, έκοβα τα μαλλιά μου. Ήμουν πολύ πεισματάρα όταν μου έλεγαν ας πούμε, ότι είναι κορίτσι δεν μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο. Θα σας δείξω εγώ αν μπορεί».

«Πρώτα µάκρυνα τα µαλλιά µου και µετά είπα στους δικούς µου “αισθάνοµαι, είµαι γυναίκα”», θυμάται η Καίτη που είναι trans κορίτσι.

«Δεν είμαστε παιδιά κατώτερου Θεού. Έχουμε προσωπικότητα, προτερήματα, ελαττώματα, ανθρώπους δίπλα μας, γονείς, συντρόφους, φίλους, όνειρα, φιλοδοξίες, Ό, τι έχει κάθε CIS straight άτομο».

«∆εν υπάρχουν “αντρικά” ή “γυναικεία” µαλλιά», διαπιστώνει ο/η Lex που είναι non - binary άτομο.

«Σε ένα παιδί που θα δει την καμπάνια και πιθανότατα θα ταυτιστεί μαζί μου θέλω να του πω να μη φοβάται και να πιστεύει στον εαυτό του. Να περιτριγυρίζεται από ανθρώπους που το αγαπούν γι' αυτό που είναι, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να εξελιχθεί και να ψάξει να βρει ποιο πραγματικά είναι μέσα του».

«Ίσως κάποιοι νοµίζουν ότι έτσι κρύβοµαι, αλλά εγώ έτσι εκφράζοµαι» εξηγεί ο Θέμης μέσω της Drag περσόνας του, Holly Grace.

«Θυμάμαι να μπερδεύουν το φύλο μου όταν ήμουν μικρότερος, με βάση αυτό που έβλεπαν στα μαλλιά μου. Κάποια στιγμή είχα οδηγηθεί να τα κόψω κοντά γιατί είχα κουραστεί από το misgendering, αλλά το κάθε πλάσμα πρέπει να μπορεί να εκφράζεται και να έχει τα μαλλιά του όπως εκείνο θέλει».

Το βίντεο της καμπάνιας

Μέσα από τις 5 παραπάνω ιστορίες, που με ειλικρίνεια και θάρρος μοιράζονται τα 5 άτομα που πρωταγωνιστούν στη νέα του καμπάνια - τομή για τα ελληνικά διαφημιστικά δεδομένα, το Pantene, περήφανος υποστηρικτής της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και των διεκδικήσεών της, δηλώνει πως: Ό, τι μαλλιά κι αν ονειρεύεσαι είμαστε δίπλα σου.

Παράλληλα, το λανσάρισμα της καμπάνιας συμπίπτει με την επαναλειτουργία της Γραμμής Ψυχολογικής Στήριξης «11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ», της οποίας το Pantene και η P&G είναι περήφανοι χορηγοί. Η υπηρεσία που κέρδισε την εμπιστοσύνη οικογενειών, εκπαιδευτικών, επίσημων φορέων και στάθηκε δίπλα στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της, περνά στην επόμενη φάση του σχεδιασμού της, χάρη στην δωρεά της εταιρείας Procter & Gamble του Pantene. Το «11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» επαναλειτουργεί με νέο ωράριο, Δευτέρα με Παρασκευή (12:00 - 18:00), με τις ίδιες υπηρεσίες συμβουλευτικής, ψυχοκοινωνικής και ψυχολογική στήριξης και παρέμβασης στην κρίση. Τόσο οι τηλεφωνικές όσο κι οι τηλεματικές κλήσεις τηρούν τις αρχές δεοντολογίας και είναι εμπιστευτικές κι ανώνυμες.

Read Next

22 Μαϊ 2022

Πώς θα φαίνεσαι νεότερη; Oι συμβουλές της beauty expert

Νέες συνήθειες στην περιποίηση που υπόσχονται να αφαιρέσουν χρόνια από το πρόσωπο

Περισσότερα από

Ομορφιά

19 Μαϊ 2022

7 celebrity approved τρόποι καταπολέμησης της κυτταρίτιδας που αξίζει να δοκιμάσεις

Οι θεραπείες που ακολουθούν οι Jennifer Aniston, Kim Kardashian, Jennifer Lopez κ.ά.

18 Μαϊ 2022

Τα ανοιξιάτικα μανικιούρ που έχουν την έγκριση των Παριζιάνων φέτος

Πώς να πάρετε λίγη από τη φινέτσα τους ένα μανικιούρ τη φορά.

18 Μαϊ 2022

Ζέτα Μακρυπούλια: Η αλλαγή στα μαλλιά της είναι έμπνευση για να κλείσεις ραντεβού στο κομμωτήριο

Η παρουσιάστρια-ηθοποιός ανανέωσε το ξανθό χρώμα στα μαλλιά της χωρίς να τα ταλαιπωρήσει καθόλου.

17 Μαϊ 2022
17 Μαϊ 2022

Sunkissed Glow: το μικρό μυστικό για να αποκτήσεις ένα διακριτικό μαύρισμα

Απόκτησε εύκολα και γρήγορα μια ηλιοκαμένη όψη στο πρόσωπο αλά JLo.

17 Μαϊ 2022

Μαρία Ναυπλιώτου: Το αγαπημένο της εξωτικό άρωμα που δεν αποχωρίζεται ποτέ

Αλλά και ένα μικρό μυστικό για να κάνεις το άρωμά σου να διαρκεί πολύ περισσότερο.

17 Μαϊ 2022

Glass skin: Αψεγάδιαστη επιδερμίδα σε 5 βήματα

Τα μυστικά των Κορεάτισσων για επιδερμίδα επιδερμίδα χωρίς ατέλειες, που θα μπορούσε να είναι φτιαγμένη από γυαλί.

13 Μαϊ 2022

#IamOriginalGreekTeam | Δείξε και νιώσε πιο όμορφη με cruelty-free προϊόντα ομορφιάς

Οι συμμετέχοντες στο νέο challenge εκφράζουν την αγάπη τους για τους τετράποδους φίλους μας.

13 Μαϊ 2022

Η Jennifer Lopez υιοθέτησε την πιο κολακευτική καστανή απόχρωση μαλλιών για γυναίκες άνω των 50

Η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της λίγο πριν την εκπνοή της άνοιξης.

12 Μαϊ 2022

Clean Makeup | Η δημοφιλής τάση μακιγιάζ είναι η all time classic αγαπημένη των royals

Oι Kate Middleton, Meghan Markle και Βασίλισσα Letizia της Ισπανίας αγαπούσαν ανέκαθεν το φυσικό, διακριτικό μακιγιάζ που είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends φέτος.