Τα νύχια είναι καθρέφτης όχι μόνο του στυλ αλλά και της υγείας μας. Όταν μακραίνουν γρήγορα και δεν σπάνε εύκολα δείχνουν ότι καλύπτονται όλες τις ανάγκες του οργανισμού μας σε θρεπτικά στοιχεία. Τα εύθραυστα, μαλακά, αδύναμα νύχια, από την άλλη, επιβεβαιώνουν πως δεν εφοδιάζουμε τον οργανισμό μας με τα απαραίτητα συστατικά. Τα τελευταία μάλιστα μπορεί να συνδέονται με ένα πλήθος καταστάσεων, από ψωρίαση μέχρι αναιμία και υπερθυρεοειδισμό, οπότε αν έχετε νύχια λεπτά σαν χαρτί, συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας.

Από τη στιγμή που θα αποκλειστούν τα παθολογικά αίτια, το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε για να δυναμώσετε όχι μόνο τα νύχια αλλά και την υγεία σας γενικά είναι να βελτιώσετε τη διατροφή σας. Αυτή είναι η βασική συμβουλή που δίνει η Michelle Saunders, μανικιουρίστα των διασημοτήτων αφού στο πελατολόγιό της ποζάρουν ονόματα όπως των Έμιλι Μπλαντ, Κέιτ Μπέκινσεϊλ και Μάντι Μουρ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

«Τα νύχια αποτελούνται από πολλές στρώσεις μιας πρωτεΐνης που λέγεται κερατίνη. Είναι η ίδια που δίνει και στα μαλλιά δύναμη και ελαστικότητα» εξηγεί η Saunders και προσθέτει: «Κάποιοι διαθέτουν εκ φύσεως περισσότερη κερατίνη από άλλους (και την τύχη να έχουν πιο δυνατά νύχια και μαλλιά). Άλλοι παρουσιάζουν έλλειψή της. Η τελευταία εκδηλώνεται με εύθραυστα νύχια και άτονα μαλλιά».

Μπορούμε ωστόσο να ανεβάσουμε τα επίπεδα κερατίνης στον οργανισμό μας μέσω της διατροφής. «Καταναλώνοντας πλούσιες πηγές της όπως κέιλ, μπρόκολο, ψάρι, κρεμμύδι και σκόρδο» διευκρινίζει η Saunders προσθέτοντας: «Τα Ω-3 λιπαρά οξέα και η βιταμίνη Β12 είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των νυχιών». Αν δεν σας καλύπτει η διατροφή σας, συζητήστε με τον γιατρό σας μήπως πάρετε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Τα τοπικά καλλυντικά επίσης μπορούν να βοηθήσουν τα νύχια. «Η χρήση ελαίων στα νύχια είναι σημαντική για την ενυδάτωσή τους και βοηθάει στην ελαστικότητά τους ώστε να ξεφλουδίζουν λιγότερο» εξηγεί η ειδικός. Το αγαπημένο της ενυδατικό προϊόν νυχιών; Το Apricot Cuticle Oil της Essie, κόστους 10 ευρώ, που συμβουλεύει να εφαρμόζουμε με κινήσεις μασάζ. «Ακόμα και αν έχετε απλώσει γυαλιστικό, το λάδι θα διαπεράσει την επιφάνεια των νυχιών, οπότε μην παραλείπετε αυτό το σημαντικό βήμα ομορφιάς» εξηγεί.

Ένα άλλο tip της για νύχια δυνατά σαν ατσάλι; Η επιλογή της σωστής βάσης μανικιούρ. «Συνιστώ προϊόντα που σέβονται τα νύχια, τα οποία μπορεί να είναι ήδη ξηρά και εύθραυστα. Η εβδομαδιαία χρήση του Millionails της Essie βοηθάει στην αποκατάσταση των αδύναμων νυχιών. Φορέστε το σκέτο, κάτω ή πάνω από το γυαλιστικό».

Δείτε τα δύο προϊόντα που μπορείτε να αγοράσετε.

Δείτε το εδώ.

Essie Nail Care Apricot Cuticle Oil, www.atticabeauty.gr, 10,98 €

Δείτε το εδώ.

Essie Primer Millionails, hairmaker.gr, 16,50 €

κεντρική φωτό: Προετοιμασία για το σόου Bora Aksu στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου. REUTERS/Henry Nicholls

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

 

TAGS