Ο λόγος που δεν θα αποκτήσουμε ποτέ το σώμα μιας influencer είναι γιατί, απλά, ούτε οι ίδιες οι influencer έχουν αυτό το σώμα, όπως εξηγεί η makeup artist και YouTuber Stephanie Lange. Είτε γιατί τραβούν δεκάδες φωτογραφίες μέχρι να πετύχουν την πιο κολακευτική είτε επειδή τις περνούν από εξαντλητική επεξεργασία είτε επειδή, απλά, κατέχουν καλά τα μυστικά της τέλειας πόζας ή του τέλειου φωτισμού που λειτουργούν σαν φυσικά φίλτρα, εξαλείφοντας στο φακό τις ατέλειες.

Ως παράδειγμα φέρνει μια σειρά από λογαριασμούς στο Instagram που συγκρίνoυν την ίδια φωτογραφία με και χωρίς επεξεργασία ή που εστιάζουν στις ατέλειες των celebrities και των influencers επιβεβαιώνοντας ότι και αυτές, όπως όλες οι γυναίκες του κόσμου, έχουν κυτταρίτιδα, διεσταλμένους πόρους, σπυράκια ή όλα αυτά μαζί.

Είναι εντυπωσιακές οι διαφορές ανάμεσα σε δύο φωτογραφίες της τραγουδίστριας Μάντισον Μπιρ, που τραβήχτηκαν την ίδια μέρα, με τα ίδια ρούχα. Η μόνη διαφορά είναι ότι η μία είναι απόλυτα φυσική, αποκαλύπτοντας την κοιλίτσα της, ενώ η άλλη προφανώς έχει περάσει από έντονο ρετουσάρισμα, χαρίζοντάς της μέση δαχτυλίδι. «Έχει ρετουσάρει τόσο πολύ τη μέση της, που αναρωτιέσαι πού πήγαν τα ζωτικά της όργανα. Αληθινά λεπτή μέση είχαν οι γυναίκες της βικτοριανής εποχής με τους κορσέδες που έσφιγγαν τα ζωτικά τους όργανα προκαλώντας τους προβλήματα υγείας» σχολιάζει η YouTuber.

Αν όλα αυτά μας ακούγονται αβάσιμα, αν θεωρούμε ότι μας χαϊδεύουν τα αυτιά, θα αλλάξουμε γνώμη βλέποντας τη Lange, στη συνέχεια, να εφαρμόζει διάφορα τρικ μπροστά στον φακό δείχνοντάς μας πόσο τη μεταμορφώνει στη στιγμή μια διαφορετική πόζα ή ένας διαφορετικός φωτισμός.

Ανάλογα με το φωτισμό και την πόζα το ίδιο, όμορφο αυτό κορίτσι, μπορεί να δείχνει με σούπερ γυμνασμένα ή χαλαρά πόδια, με «πιασίματα» ή τέλεια γραμμωμένη σιλουέτα, με γραμμωμένους κοιλιακούς ή κοιλίτσα, επιβεβαιώνοντας ότι το επίπεδο τελειότητας που βλέπουμε στα social media είναι, απλά, μη ρεαλιστικό. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το βίντεό της μέσα σε δέκα λεπτά μας παρακινεί να αγαπήσουμε (λίγο περισσότερο) το σώμα μας.

Δείτε το βίντεο: 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS