Ποια γυναίκα στον πλανήτη δε θέλει να έχει διαπεραστικό και ακαταμάχητο βλέμμα, ώστε όλοι να την κοιτάνε στα μάτια; Και σίγουρα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις αυτών που διαμαρτύρονται για τις κοντές, αχνές και αραιές τους βλεφαρίδες, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στην εύκολη αλλά πολυέξοδη λύση της τοποθέτησης και συντήρησης βλεφαρίδων.

Τα extensions έχουν γίνει πλέον της μόδα. Πόσο όμως ακίνδυνη είναι η τοποθέτηση ψεύτικων βλεφαρίδων στα μάτια μας; Αυτή η τεχνική μπορεί από τη μια να κάνει σαγηνευτικό το βλέμμα, αλλά από την άλλη αποδυναμώνει τις φυσικές βλεφαρίδες, καθώς αυτές γίνονται πιο ξηρές και εύθραυστες, λόγω της διαδικασίας.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η συστηματική χρήση προκαλεί βλάβη στους θύλακες των τριχών και δυσχεραίνει την ανάπτυξή τους. Επίσης, η κόλλα μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες και να παγιδεύσει παθογόνα μικρόβια που προκαλούν βακτηριακές, ιογενείς ή μυκητιασικές μολύνσεις.

Σύμφωνα με τους οφθαλμίατρους, πολλές πελάτισσες που φορούν συχνά extensions εμφανίζουν υπεραιμία στα μάτια, έλκος του επιπεφυκότα, πρήξιμο και φαγούρα.

Γι' αυτό προτού αποφασίσεις να κάνεις το βλέμμα σου πιο σαγηνευτικό, σκέψου πολύ προσεκτικά τα προβλήματα με τα οποία ενδέχεται να βρεθείς αντιμέτωπη στην πορεία.

TAGS