Δεν είναι μόνο ένα από τα πιο δύσκολα προβλήματα ομορφιάς, αλλά και ανάμεσα σε αυτά που καθορίζουν πιο έντονα τη συνολική μας εμφάνιση, κάνοντάς μας να δείχνουμε άυπνες, κουρασμένες και προσθέτοντας χρόνια στο πρόσωπό μας. Ο λόγος για τους μαύρους κύκλους, που σαμποτάρουν το βλέμμα και που δεν ανταποκρίνονται παρά σε λίγες θεραπείες.

Μια από αυτές, πέρα από τις επαρκείς ώρες ύπνου, την ενυδάτωση και την υγιεινή διατροφή, είναι μια καλή κρέμα, που φωτίζει την ευαίσθητη και ιδιαίτερα λεπτή περιοχή κάτω από τα μάτια, που δεν διαμορφώνεται μόνο από τον τρόπο ζωής μας, κακά τα ψέματα, αλλά και την κληρονομικότητα.

«Ο όρος μαύροι κύκλοι χρησιμοποιείται για να περιγράψει την αυξημένη έκκριση χρωστικής κάτω από τα μάτια και είναι ένα ιδιαίτερα κοινό πρόβλημα» εξηγεί η Ελίζαμπεθ Χοκς, πλαστικός χειρουργός. «Κάτω από τα μάτια δεν υπάρχει υποδόριο λίπος, πράγμα που σημαίνει ότι η συγκεκριμένη περιοχή τείνει να φαίνεται σκουρότερη από το υπόλοιπο πρόσωπο». 

Όμως μια beauty editor που έχει μαύρους κύκλους «σε όλη της τη ζωή» όπως μας διαβεβαιώνει, η Shannon Lawlor, πιστεύει ότι βρήκε μια αρκετά ικανοποιητική λύση: τις λευκαντικές κρέμες ματιών που στοχεύουν, ειδικά, στο πρόβλημα των μαύρων κύκλων. «Μειώνουν τις χρωστικές και κάνουν την περιοχή να δείχνει πιο φωτεινή» όπως σχολιάζει. Συμπληρωματικά, αν οι μαύροι κύκλοι μας είναι ιδιαίτερα έντονοι, μπορούμε να συζητήσουμε, με κάποιον συστημένο ειδικό, την επιλογή της βλεφαροπλαστικής των κάτω βλεφάρων, που μειώνει και τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους.

Δες τρεις κρέμες ματιών που στοχεύουν στους μαύρους κύκλους:

Δες την εδώ

 

Ren Clean Skincare Radiance Brightening Dark Circle Eye Cream 15ml, eu.feelunique.com, €47.88

Δες την εδώ

Ενυδατική και ελαφρά χρωματισμένη κρέμα ματιών Darphin Anti Dark Circle 15 ml, www.scarletbeauty.gr, € 25,00

Δες την εδώ

Ενυδάτωση ματιών - Banana Bright Eye Creme Ole Henriksen, www.sephora.gr, 34,50 €

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

TAGS