ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Εσείς ακόμα παιδεύεστε με το contouring;

Τους τελευταίους μήνες, οι makeup artist ανά τον κόσμο προσπαθούν να σας πείσουν να αφήσετε πίσω τις σκληρές γραμμές του contouring. Μην συνεχίσετε να τους αγνοείτε.

Εσείς ακόμα παιδεύεστε με το contouring;
Αν και η Kim Kardashian, που δεν πάει πουθενά χωρίς την terracotta της, θα έχει σαφείς αντιρρήσεις για το τέλος του contouring, η πραγματικότητα προστάζει πως αυτή η ιστορία πρέπει να λήξει άμεσα και να αποκατασταθούν τα πρόσωπα όλων εκείνων των κυριών που ζωγράφιζαν χοντρές γραμμές στο πρόσωπο τους προσπαθώντας να δημιουργήσουν έντονες γωνίες και πληθωρικά ζυγωματικά.
Η αλήθεια είναι πως το contouring αφορά πολύ περισσότερο μια φωτογράφηση, ένα θεατρικό μακιγιάζ ή μια πασαρέλα και πολύ λιγότερο το καθημερινό μακιγιάζ μιας γυναίκας που μετά δυσκολίας ξέρει να τραβάει σωστά την γραμμή του eyeliner.

Το strobing είναι πραγματικά ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να σας συμβεί. Με λίγη προσοχή και ακόμα λιγότερη δεξιοτεχνία είναι βέβαιο ότι θα έχετε τα πιο λαμπερά look όλη την νέα σεζόν. Καιρός να πούμε αντίο στις σκιές και να ξαναγαπήσουμε το φως.

Γι’ αυτά και γι’ αυτά, οι δαιμόνιοι μακιγιέρ αποφάσισαν να ανακαλύψουν την τεχνική του strobing που θα το αγαπήσετε για πολλούς λόγους με κυριότερο το γεγονός ότι δεν απαιτεί απ’ εσάς μεγάλες ικανότητες και αντέχει πολύ περισσότερο στα λάθη από το contouring.
Συγκεκριμένα, το strobing εντείνει τις γραμμές του προσώπου και αυξάνει την δυναμική των χαρακτηριστικών σας χρησιμοποιώντας το φως και μόνο το φως σε αντίθεση με το contouring που παίζει με μια μεγάλη γκάμα σκούρων και ανοιχτών αποχρώσεων για να πετύχει το θεμιτό αποτέλεσμα.
Φυσικά, για να πετύχετε το τέλειο και φυσικά λαμπερό πρόσωπο που εξασφαλίζει η τεχνική του strobing, οφείλετε να ακολουθήσετε κάποιους κανόνες.
Αρχικά, οφείλετε να αντιμετωπίσετε την θαμπάδα της επιδερμίδας σας με ένα καλό καθαρισμό και μια ενυδατική κρέμα. Όταν η βάση σας έχει από μόνη της φυσική λάμψη, η δουλειά που έχετε να κάνετε είναι πολύ λιγότερη.
Αν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική που απευθύνεται στον τύπο της και όχι να αποφύγετε την ενυδάτωση για να γλιτώσετε τις αντιαισθητικές γυαλάδες.
Επιλέξτε προσεχτικά το highlighter που θα χρησιμοποιήσετε. Χρειάζεστε κάτι που να ταιριάζει στο χρώμα της επιδερμίδας σας και όχι κάποιο πολύ ανοιχτό που θα κάνει το πρόσωπο σας να φαίνεται ψεύτικο και παγωμένο.
Οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες αγαπούν τις αποχρώσεις της σαμπάνιας στα highlighter και οι σταρένιες τις αποχρώσεις με βάση το χρυσό.
Εφαρμόστε το highlighter μόνο στα σημεία που συγκεντρώνουν το φως όπως είναι οι εσωτερικές κόγχες των ματιών, η περιοχή πάνω από τα φρύδια, το κόκκαλο της μύτης, η περιοχή πάνω από τα χείλη και τα μήλα του προσώπου.
Αφού εφαρμόσετε το highlighter μειώστε την εντύπωση του και αφομοιώστε το με το υπόλοιπο πρόσωπο , δουλεύοντάς το με τα δάχτυλα ή με ένα πινέλο.
Μην εφαρμόσετε το highlighter στα σημεία του προσώπου που υπάρχουν λεπτές γραμμές και ατέλειες γιατί θα ενισχύστε την εικόνα τους.
Μην συνδυάσετε πολλά και διαφορετικά highlighters για το μακιγιάζ σας. Θυμηθείτε ότι σκοπός είναι να έχετε ένα απαλό, φωτεινό αποτέλεσμα και όχι ένα αντιαισθητικό, glossy look με αναφορές στα 90’s.
Πριν βγείτε από το σπίτι, πλησιάστε στο παράθυρο και ρίξτε μια ματιά στον καθρέφτη σας. Αν τίποτα δεν αποκαλύπτει ότι φοράτε προϊόντα βάσης, είστε σε καλό δρόμο. Αυτό δεν θα το κατάφερνε ποτέ το contouring.
Το strobing είναι πραγματικά ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να σας συμβεί. Με λίγη προσοχή και ακόμα λιγότερη δεξιοτεχνία είναι βέβαιο ότι θα έχετε τα πιο λαμπερά look όλη την νέα σεζόν. Καιρός να πούμε αντίο στις σκιές και να ξαναγαπήσουμε το φως. Μια πορσελάνινη επιδερμίδα κλέβει πάντα τις εντυπώσεις.

Read Next

25 Απρ 2024

Από το lifting της Τζέιν Φόντα μέχρι την κρυολιπόλυση της Λίντα Εβαντζελίστα: Οι celebrities που μετανιώνουν για τα "τσιμπήματα" αιώνιας νεότητας

Απόλυτα εναρμονισμένες με την ηλικία τους και την φιλοσοφία της αληθινής ομορφιάς μιλούν για τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν μετανιώσει.

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

Περισσότερα από

Ομορφιά

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.