Υπάρχουν τρία τουλάχιστον καλλυντικά προϊόντα που αν και υποτιμάμε, ίσως μάλιστα παραλείπουμε να χρησιμοποιήσουμε εντελώς, λειτουργούν ανακουφιστικά, έως και σωτήρια κάτω από τη ζέστη του ελληνικού καλοκαιριού. Με αντιηλιακή προστασία, δροσερή υφή και έξτρα οφέλη, σώζουν την επιδερμίδα, τα μαλλιά και τη μέρα μας. Ποια είναι και πώς θα τα εντάξουμε στην ρουτίνα ομορφιάς της εποχής;

1. Αντιηλιακή προστασία για τα χείλη. Παρόλο που τα χείλη αποτελούν ένα από τα πιο ευάλωτα σημεία του σώματος απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία -κι όμως, μπορεί να πάθουν εγκαύματα- τα αφήνουμε εκτεθειμένα. Ένα αντιηλιακό lip balm θα ολοκληρώσει λοιπόν την κάλυψή μας, από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

Δες το εδώ

Pure Greek Olive lip balm SPF20 Korres, gr.korres.com

2. Σπρέι προσώπου. Κάθε φορά που αισθανόμαστε να «φουντώνουμε», συναισθηματικά ή κυριολεκτικά, αρκεί ένα «ψιτ» με το face mist, που μπορούμε να κουβαλάμε πάντα στην τσάντα μας, για να ρίξουμε τη θερμοκρασία, να χαλαρώσουμε με το διακριτικό άρωμά του και να εφοδιάσουμε την επιδερμίδα μας με θρεπτικά στοιχεία.

Δες το εδώ

Caudalie Beauty Elixir 30 ml, www.phavory.com, 9.37€

3. Αντιηλιακό σπρέι μαλλιών. Όπως συμβαίνει και με τα χείλη, έτσι και το τριχωτό της κεφαλής, ενώ είναι ευαίσθητο απέναντι στον ήλιο, παραμένει ξεχασμένο. Ένα hairspray με αντιηλιακά φίλτρα έχει συνήθως διπλή δράση, καθώς προσφέρει και προστασία και styling.

Δες το εδώ

Nuxe Sun Protective Milky Oil for Hair, farmakeioaggelidis.gr, 7,12€

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: EPA/FILIP SINGER

TAGS