ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ένα μοντέλο μας δείχνει βήμα-βήμα το μακιγιάζ του οίκου Dior από τα backstage

H Johanna Defant αφήνεται στα χέρια του Peter Philps, ο οποίος ορίζει ένα ευρηματικό μακιγιάζ για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2018.

Ένα μοντέλο μας δείχνει βήμα-βήμα το μακιγιάζ του οίκου Dior από τα backstage

Για τη συλλογή υψηλής ραπτικής Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018, ο Peter Philps, Δημιουργικός Διευθυντής και Διευθυντής Εικόνα του Μακιγιάζ Dior, δημιούργησε μια δυναμική εμφάνιση που αντανακλά τη σουρεαλιστική έμπνευση πίσω από τη συλλογή της Maria Grazia Chiuri, βασισμένη στον χαρακτήρα και τα έργα της Leonor Fini.

«Ο σουρεαλισμός είναι ένα πολύ σημαντικό καλλιτεχνικό κίνημα για μένα. Aυτή η αισθητική επανάσταση άφησε το σημάδι της που είναι εμφανές μέχρι σήμερα. Ο Salvador Dali και ο Man Ray, καθώς και ο Γερμανός φωτογράφος Grete Stern είναι όλοι τους σημεία αναφοράς για μένα και ιδιαίτερα εκτιμώ την προβοκατόρικη οπτική τους», λέει o Peter Philips.

Ένα μοντέλο μας δείχνει βήμα-βήμα το μακιγιάζ του οίκου Dior από τα backstage
Τα υπέροχα μάτια κυριαρχούν σε ολόκληρη την εμφάνιση: «Εμπνεύστηκα από αυτά τα σουρεαλιστικά έργα που αποτυπώθηκαν στη μνήμη μου καθώς και μερικές πολύ δυνατές εικόνες από ταινίες.

Συνεχίζει εξηγώντας: «Η καλλιτεχνική τους ελευθερία ενέπνευσε έναν ακραίο, υπερβολικό σχεδιασμό ματιών.

Χρησιμοποιώντας εκφράσεις που επέλεξε η Maria Grazia Chiouri, ήθελα επίσης να δώσω έμφαση στη σουρεαλιστική αίσθηση του χιούμορ και στην τάση για ανατροπή με προσωρινά μαύρα τατουάζ ζωγραφισμένα πάνω στα δάχτυλα, τα αυτιά και γύρω από το λαιμό. Οι λέξεις που επιλέχθηκαν, και τα μηνύματα, γιορτάζουν το δημιουργικό ελεύθερο πνεύμα του σουρεαλισμού. Για παράδειγμα: “κλειδί”, “ελευθερία”, “αντίφαση”, “τέχνη”, “μπαλ μασκέ”, “καθρέφτης”, “θεαματικές συμπεριφορές”, “ο έρωτας είναι πάντα μπροστά σας. Ερωτευτείτε! ” , “Είμαστε όλοι σουρεαλιστές”, “Ο τρελός έρωτας”, “το φανταστικό είναι αυτό που τείνει να γίνει πραγματικό” όπως επίσης “Στην αρχή δεν χρειάζεται καταλάβεις αλλά να ερωτευθείς πολύ”.

MATIA

Τα υπέροχα μάτια κυριαρχούν σε ολόκληρη την εμφάνιση: «Εμπνεύστηκα από αυτά τα σουρεαλιστικά έργα που αποτυπώθηκαν στη μνήμη μου καθώς και μερικές πολύ δυνατές εικόνες από ταινίες.

Με το νέο ματ μαύρο Diorshow Οn Stage Liner, το οποίο είναι πραγματικά ένα τέλειο εργαλείο, δημιούργησα μια γραφιστική προβολή των βλεφαρίδων μεγαλώνοντάς τις υπερβολικά. Mακριές, ακριβείς βλεφαρίδες που έχουν βαφτεί πάνω και κάτω, αγκαλιάζοντας τα μάτια και που επεκτείνονται υπερβολικά προς τα φρύδια» Προσθέτει, «Εφάρμοσα Diorshow Khôl μπεζ στην εσωτερική γραμμή του κάτω βλεφάρου για να ανοίξει τα μάτια, καθώς και στη βάση των βλεφαρίδων για να κάνει αντίθεση με το μαύρο liner.

Τέλος, έχω σχεδιάσει με λεπτομέρεια τα φρύδια χρησιμοποιώντας μολύβι Sourcils Poudre και Diorshow Bold Brow για ένα όμορφο αποτέλεσμα».

«Τα χείλη δείχνουν φυσικά και προετοιμάζονται χρησιμοποιώντας το Lip Maximizer, ενώ στη συνέχεια χρωματίζονται ελαφρά με lip glow σε ροζ ή ματ ροζ».

ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Ο Peter Philips περιγράφει: «η φυσική, φωτεινή επιδερμίδα τονίστηκε χρησιμοποιώντας αρχικά του Diorskin Forever & Ever Wear Primer και στη συνέχεια το μέικαο Diorskin Forever Undercover». Συνεχίζει λέγοντας: «Άπλωσα μερικές σταγόνες από το κονσίλερ Diorskin Forever Undercover για να προσθέσω φως και να διορθώσω διακριτικά. Τέλος, άπλωσα σε όλο το πρόσωπο μια πολύ ελαφριά στρώση από την πούδρα Diorskin Forever & Ever Control Loose Powder”.

ΧΕΙΛΗ

«Τα χείλη δείχνουν φυσικά και προετοιμάζονται χρησιμοποιώντας το Lip Maximizer, ενώ στη συνέχεια χρωματίζονται ελαφρά με lip glow σε ροζ ή ματ ροζ».

Δημιουργημένα από τον Guido Palau, τα μαλλιά παρουσιάζουν όλα τα αυθεντικά στοιχεία της κλασσικής αλογοουράς ελαφρώς πλάγια που αποκάλυπτε ξεκάθαρα τα πρόσωπα.

ΝΥΧΙΑ

«Η προετοιμασία των νυχιών έγινε με Base Coat Abricot και το φυσικό look επιτεύχθηκε με Dior Vernis Muguet και Gel Coat Abricot»

ΜΑΛΛΙΑ

Δημιουργημένα από τον Guido Palau, τα μαλλιά παρουσιάζουν όλα τα αυθεντικά στοιχεία της κλασσικής αλογοουράς ελαφρώς πλάγια που αποκάλυπτε ξεκάθαρα τα πρόσωπα.

Δες το αναλυτικό βίντεο από τα παρασκήνια:

Συλλογή: Dior Haute Couture Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018

Περιγραφή: HAUTE COUTURE SS 2018, DIOR SHOW BACKSTAGE

Μάτια: Ένα εξαιρετικά γραφιστικό αποτέλεσμα δημιουργήθηκε, χρησιμοποιώντας το Diorshow On Stage Liner 091 Matte Black. Μία γραμμή σχηματίστηκε με το Diorshow Khol No 529 Beige Khol στην εσωτερική γραμμή του κάτω βλεφάρου, ενώ τα φρύδια τονίστηκαν διακριτικά με το μολύβι Sourcils Poudre και το Diorshow Bold Brow.

Επιδερμίδα: Η φυσική, λαμπερή επιδερμίδα επιτεύχθηκε χρησιμοποιώντας αρχικά Diorskin Forever & Ever Wear Primer και στη συνέχεια μέικαπ Diorskin Forever Undercover και κονσίλερ της ίδιας σειράς για μικρές διορθώσεις. Το look ολοκληρώθηκε με ένα ανάλαφρο πέπλο από Diorskin Forever & Ever Control Loose Powder.

Χείλη: Προετοιμάστηκαν με Lip Maximizer και τονίστηκαν με Dior Addict Lip Glow No 101 Matte Pink.

Νύχια: Φυσικά με Base Coat Abricot, Dior Vernis Muguet No 108 και Gel Coat Abricot.

*OBLIGATORY CREDITS:

Haute Couture Άνοιξη - Καλοκαίρι 2018, Dior Show Backstage

Το μακιγιάζ Dior εμπνεύστηκε και δημιουργήθηκε από τον Peter Philips

Φωτογραφία: Vincent Lappartient για λογαριασμό του Christian Dior Parfums.

Read Next

23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

Περισσότερα από

Ομορφιά

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.