«Υπάρχει η πηγή της νιότης: Είναι το πνεύμα, τα ταλέντα και η δημιουργικότητά που θα φέρεις στη δική σου ζωή αλλά και στη ζωή όσων αγαπάς. Όταν μάθεις να χρησιμοποιείς την πηγή αυτή, θα έχεις σίγουρα νικήσει τον χρόνο», είχε πει κάποτε η σπουδαία Sophia Loren. Ο χρόνος και το πώς επιλέγει να τον διαχειριστεί ο καθένας από εμάς, είναι σχετικός. Άλλος τον δέχεται με στωικότητα, άλλος δεν τον αποδέχεται ποτέ και υπάρχει και η τρίτη κατηγορία η οποία επιλέγει να συμπορευτεί μαζί του. Στην κατηγορία αυτή ανήκει και το μεγαλύτερο μέρος των γυναικών, οι οποίες πλέον, με όσα μέσα διαθέτουν, και είναι πολλά, προσπαθούν να συνδυάσουν τον χρόνο που αναπόφευκτα περνάει, με τη φρεσκάδα της επιδερμίδας και γενικά του προσώπου. Όχι από ματαιοδοξία, αλλά από αγάπη στον ίδιο τους τον εαυτό.

Δεν ήμουν ποτέ κατά των παρεμβατικών μεθόδων, είτε αυτές ήταν πλαστικές επεμβάσεις, είτε ενέσιμες θεραπείες. Οτιδήποτε μπορεί να κάνει μία γυναίκα να αισθανθεί καλύτερα και πιο άνετα στο πρόσωπο και το σώμα της, δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι κατακριτέο. Ωστόσο μπορώ να αντιληφθώ τον δισταγμό απέναντι στην ένεση. Είναι ο φόβος; Είναι το κόστος; Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εκείνες, που ενώ επιθυμούν διακαώς να "φρεσκάρουν" το πρόσωπό τους, τελευταία στιγμή διστάζουν. Μία από αυτές είμαι κι εγώ!

Ωστόσο μπορώ να αντιληφθώ τον δισταγμό απέναντι στην ένεση. Είναι ο φόβος; Είναι το κόστος; Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εκείνες, που ενώ επιθυμούν διακαώς να «φρεσκάρουν» το πρόσωπό τους, τελευταία στιγμή διστάζουν. Μία από αυτές είμαι κι εγώ!

Και επειδή ακριβώς η πρόληψη, και κατ’ επέκταση η αντιγήρανση είναι κάτι που με απασχολεί ιδιαίτερα, αναζήτησα εναλλακτικούς τρόπους με τους οποίους θα μπορούσα να έχω τα αποτελέσματα της ένεσης… χωρίς την ένεση. «Δύσκολο αυτό που ζητάς» μου είπαν, αλλά με επιμονή και υπομονή – σπουδαίες αρετές και οι δύο – ανακάλυψα μία σειρά, η οποία όχι μόνο υπόσχεται τα αποτελέσματα που ζητώ, αλλά μου τα προσφέρει κιόλας (το είδα να συμβαίνει στην πράξη).

Διαβάστε περισσότερα στο Madame Figaro

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS