ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Δοκίμασα καλλυντικά συνταγογραφημένα από δερματολόγο: Οι εξατομικευμένες θεραπείες είναι το μέλλον

Δοκίμασα καλλυντικά συνταγογραφημένα από δερματολόγο: Οι εξατομικευμένες θεραπείες είναι το μέλλον

Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να διαχειριστούμε την κατάσταση του εγκλεισμού στη διάρκεια της πανδημίας είναι να αξιοποιήσουμε την περίσσεια ελεύθερου χρόνου, όσες δηλαδή από εμάς έχουμε αυτό το «προνόμιο», για να φροντίσουμε λίγο περισσότερο τη σωματική, την ψυχική υγεία μας, αλλά και την εξωτερική εμφάνισή μας – εξάλλου όλα αυτά είναι αλληλένδετα. Εκμεταλλεύτηκα λοιπόν τη συγκεκριμένη περίοδο, που σχεδόν τα πάντα έχουν μπει στον πάγο, για να αναζητήσω θεραπείες πιο αποτελεσματικές για τις ανάγκες του δικού μου δέρματος.

Η αντιγήρανση ήταν για μένα ανέκαθεν ένας γρίφος για δυνατούς λύτες –ιδιαίτερα μετά τα τριάντα, που τα σημάδια του χρόνου έκαναν την εμφάνισή τους– αφού, λόγω της μεικτής επιδερμίδας μου, ήμουν σε διαρκή αναζήτηση προϊόντων αρκετά πλούσιων και θρεπτικών για να ενισχύσουν την ενυδάτωση και τον προστατευτικό φραγμό του δέρματος, και ταυτόχρονα αρκετά ανάλαφρων ώστε να μην αφήνουν γυαλάδες.

Η αντιγήρανση ήταν για μένα ανέκαθεν ένας γρίφος για δυνατούς λύτες αφού, λόγω της μεικτής επιδερμίδας μου, ήμουν σε διαρκή αναζήτηση υφών αρκετά πλούσιων για να ενισχύσουν την ενυδάτωση και αρκετά ανάλαφρων ώστε να μην αφήνουν γυαλάδες.

Στους πιο χαλαρούς ρυθμούς του lockdown ζήτησα τη συμβουλή του δερματολόγου μου, για να αντιμετωπίσω τα σημάδια της γήρανσης – τις λεπτές γραμμές, τους μαύρους κύκλους, τις πρώτες πανάδες και ρυτίδες. Εκείνος μού συνταγογράφησε, για καθημερινή χρήση στο σπίτι, δύο φαρμακοκαλλυντικά της pHformula που ταιριάζουν σε όλους τους τύπους δέρματος αλλά καλύπτουν εξειδικευμένες ανάγκες: την ενυδατική κρέμα Vita Β3 cream και την κρέμα ματιών SOS Eye cream

Δοκίμασα καλλυντικά συνταγογραφημένα από δερματολόγο: Οι εξατομικευμένες θεραπείες είναι το μέλλον
Αφού περιέγραψα στο δερματολόγο τα προβλήματα που θέλω να αντιμετωπίσω -λεπτές γραμμές, μαύροι κύκλοι, οι πρώτες πανάδες και ρυτίδες- μου συνταγογράφησε δύο φαρμακοκαλλυντικά της pHformula για καθημερινή χρήση στο σπίτι.

Η εμπειρία μου

Ενώ αρχικά ήμουν επιφυλακτική (γιατί να μην ποντάρω, απλά, σε κάποια από τις μάρκες καλλυντικών που αγοράζω από το φαρμακείο;), για μια ακόμα φορά ο δερματολόγος μου δεν με απογοήτευσε. Και η φόρμουλα της κρέμας προσώπου και εκείνη της κρέμας ματιών αποδείχθηκαν αρκετά ενυδατικές και θρεπτικές ώστε να μην αφήνουν μετά τη χρήση αίσθηση τραβήγματος στην επιδερμίδα. Παράλληλα όμως είναι αρκετά ελαφριές για να μην τη βαραίνουν.

Επιπλέον, στη Vita Β3 cream μού άρεσε ιδιαίτερα το εύχρηστο απλικατέρ, που επιτρέπει να παίρνω ακριβώς την ποσότητα που χρειάζομαι. Στην SOS Eye cream εντυπωσιάστηκα από τη φιλικότητά της όχι μόνο προς την επιδερμίδα αλλά και προς τα μάτια, καθώς σε αντίθεση με άλλα αντίστοιχα προϊόντα, ακόμα και όταν την απλώνω στο άνω, κινητό βλέφαρο δεν προκαλεί την παραμικρή ενόχληση. Και καθώς απορροφάται και εξομαλύνει την επιδερμίδα στη στιγμή, γίνεται η ιδανική βάση για το μακιγιάζ ματιών.

Στη Vita Β3 cream μού άρεσε ιδιαίτερα το εύχρηστο απλικατέρ, που επιτρέπει να παίρνω ακριβώς την ποσότητα που χρειάζομαι.

Το συμπέρασμα, μετά από λίγες εβδομάδες καθημερινής χρήσης, είναι ότι αυτά τα φαρμακοκαλλυντικά λειτουργούν σαν μια ποιοτική αισθητική θεραπεία, μειώνοντας τα σημάδια του χρόνου χωρίς ερεθισμούς. Με ώθησαν έτσι να συνειδητοποιήσω, πιο έντονα από ποτέ, ότι το μέλλον της κοσμετολογίας βρίσκεται στην εξατομίκευση.

Στη Vita Β3 cream μού άρεσε ιδιαίτερα το εύχρηστο απλικατέρ, που επιτρέπει να παίρνω ακριβώς την ποσότητα που χρειάζομαι.

Με ιστορία από τον 19ο αιώνα

Η ισπανική pHformula έχει τις ρίζες της σε εργαστήριο που ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα από τον φαρμακοποιό Δον Αντόνιο Φίτα Τρίας, προπάππου του σημερινού επικεφαλής, Φερνάνδο Μπουφάρδ. Ο Μπουφάρδ, με εξειδίκευση στην κλινική, αισθητική δερματολογία και μεγάλη εμπειρία στην έρευνα, ανάπτυξη και παρασκευή χημικών πίλινγκ, εξέλιξε τα τελευταία σε μοναδικές, καινοτόμες φόρμουλες.

Η ισπανική pHformula έχει τις ρίζες της σε ένα εργαστήριο που ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα από τον φαρμακοποιό Δον Αντόνιο Φίτα Τρίας, προπάππου του σημερινού επικεφαλής, Φερνάνδο Μπουφάρδ.

Έτσι γεννήθηκε το 2010 η pHformula, η πρώτη φαρμακοκαλλυντική εταιρεία στην αιχμή της σύγχρονης τεχνολογίας της αναγεννητικής ιατρικής, η οποία μέσα από μια μεγάλη γκάμα προϊόντων -όπως ενυδατικές κρέμες προσώπου, ματιών και σώματος, ορούς, αλλά και συμπληρώματα διατροφής- αντιμετωπίζει τη γήρανση, τη φωτογήρανση, την υπερμελάγχρωση, την κοινή και τη ροδόχρου ακμή με υψηλά ποσοστά επιτυχίας σύμφωνα με τις έρευνες που έχει εκπονήσει.

Τι κάνει αυτό το brand να ξεχωρίζει;

Οι θεραπείες της pHformula βασίζονται στην ελεγχόμενη χημική αναδόμηση του δέρματος που επιταχύνει την αναγέννηση των κυττάρων του, αλλά, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά πίλινγκ, με αισθητά λιγότερους τραυματισμούς και επιφανειακούς ερεθισμούς. Το σύστημα που κάνει τη διαφορά είναι το καινοτόμο σύμπλοκο PH-DVCTM, το οποίο ενισχύει τη δράση πολυλειτουργικών συστατικών φαρμακευτικού τύπου όπως υδροξυ-οξέα, βιταμίνες, πεπτίδια, αντιοξειδωτικά, μέταλλα, ιχνοστοιχεία.

Το σύστημα της pHformula που κάνει τη διαφορά είναι το καινοτόμο σύμπλοκο PH-DVCTM, το οποίο ενισχύει τη δράση πολυλειτουργικών συστατικών φαρμακευτικού τύπου όπως υδροξυ-οξέα, βιταμίνες, πεπτίδια, αντιοξειδωτικά, μέταλλα, ιχνοστοιχεία.

Συγκεκριμένα, το PH-DVCTM, πατέντα της pHformula, εξασφαλίζει στο μέγιστο βαθμό την ελεγχόμενη μεταφορά των δραστικών ουσιών των προϊόντων της στο δέρμα χωρίς τις ανεπιθύμητες ενέργειες των συμβατικών πίλινγκ. Οι μοναδικές φόρμουλες της εταιρείας, μεταξύ άλλων, αναστέλλουν τα ένζυμα της μεταλλοπρωτεϊνάσης (υπεύθυνα για τη διάσπαση του κολλαγόνου και της συνολικής δομικής ακεραιότητας του δέρματος), της τυροσινάσης (που συνδέεται με τις πανάδες) και παρέχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.

Τα θεραπευτικά πρωτόκολλα της ισπανικής εταιρείας διατίθενται αποκλειστικά μέσω συνταγογράφησης, από εξειδικευμένους πλαστικούς χειρουργούς, δερματολόγους και αισθητικούς. Εξατομικεύονται, έτσι, σύμφωνα με τα μοναδικά χαρακτηριστικά, τις μοναδικές ανάγκες και τα μοναδικά, σε κάποιες περιπτώσεις πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε δέρμα.

Σχετικά με τα προϊόντα που δοκίμασα, η ενυδατική κρέμα Vita Β3 cream περιέχει νιασιναμίδιο σε συνταγογραφούμενη ισχύ, κατάλληλη για καθημερινή αλλά και μακροχρόνια χρήση που, όπως διαβάζω, ανάμεσα σε άλλα συμβάλλει στην εξάλειψη των δυσχρωμιών και στην επαναφορά του υγιούς τόνου και υφής, βελτιώνει την ελαστικότητα και ενδυναμώνει τον φραγμό του δέρματος. Ενώ η κρέμα ματιών SOS Eye cream περιέχει ένα μοναδικό σύμπλοκο πεπτιδίων που βοηθά στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων, του οιδήματος και των μαύρων κύκλων. Χάρη, μάλιστα, στην ειδική σύνθεσή της που ανακλά το φως, χαρίζει άμεσα λάμψη στην περιοχή.

Οι μέχρι τώρα εντυπώσεις μου; Η pHformula φαίνεται να εκπληρώνει τις υποσχέσεις της και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για μια σταθερή θέση στη ρουτίνα ομορφιάς μου.

Η κρέμα ματιών SOS Eye cream περιέχει ένα μοναδικό σύμπλοκο πεπτιδίων που βοηθά στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων, του οιδήματος και των μαύρων κύκλων. Χάρη, μάλιστα, στην ειδική σύνθεσή της που ανακλά το φως, χαρίζει άμεσα λάμψη στην περιοχή

Info

Τα pHformula εισάγονται στην ελληνική αγορά από τη phaceMedical. Περισσότερες πληροφορίες: phformula.gr, phaceMedical Facebook Page, pHformula Greece Facebook Page, pHformula Greece Instagram Page

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: EPA/PETER FOLEY

Read Next

18 Μαϊ 2022

Τα ανοιξιάτικα μανικιούρ που έχουν την έγκριση των Παριζιάνων φέτος

Πώς να πάρετε λίγη από τη φινέτσα τους ένα μανικιούρ τη φορά.

18 Μαϊ 2022

Ζέτα Μακρυπούλια: Η αλλαγή στα μαλλιά της είναι έμπνευση για να κλείσεις ραντεβού στο κομμωτήριο

Η παρουσιάστρια-ηθοποιός ανανέωσε το ξανθό χρώμα στα μαλλιά της χωρίς να τα ταλαιπωρήσει καθόλου.

Περισσότερα από

Ομορφιά

17 Μαϊ 2022
17 Μαϊ 2022

Sunkissed Glow: το μικρό μυστικό για να αποκτήσεις ένα διακριτικό μαύρισμα

Απόκτησε εύκολα και γρήγορα μια ηλιοκαμένη όψη στο πρόσωπο αλά JLo.

17 Μαϊ 2022

Μαρία Ναυπλιώτου: Το αγαπημένο της εξωτικό άρωμα που δεν αποχωρίζεται ποτέ

Αλλά και ένα μικρό μυστικό για να κάνεις το άρωμά σου να διαρκεί πολύ περισσότερο.

17 Μαϊ 2022

Glass skin: Αψεγάδιαστη επιδερμίδα σε 5 βήματα

Τα μυστικά των Κορεάτισσων για επιδερμίδα επιδερμίδα χωρίς ατέλειες, που θα μπορούσε να είναι φτιαγμένη από γυαλί.

13 Μαϊ 2022

#IamOriginalGreekTeam | Δείξε και νιώσε πιο όμορφη με cruelty-free προϊόντα ομορφιάς

Οι συμμετέχοντες στο νέο challenge εκφράζουν την αγάπη τους για τους τετράποδους φίλους μας.

13 Μαϊ 2022

Η Jennifer Lopez υιοθέτησε την πιο κολακευτική καστανή απόχρωση μαλλιών για γυναίκες άνω των 50

Η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της λίγο πριν την εκπνοή της άνοιξης.

12 Μαϊ 2022

Clean Makeup | Η δημοφιλής τάση μακιγιάζ είναι η all time classic αγαπημένη των royals

Oι Kate Middleton, Meghan Markle και Βασίλισσα Letizia της Ισπανίας αγαπούσαν ανέκαθεν το φυσικό, διακριτικό μακιγιάζ που είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends φέτος.

11 Μαϊ 2022

5 συνήθειες που προκαλούν φθορά στις βλεφαρίδες σου

Αν αναρωτιέσαι συχνά "γιατί πέφτουν οι βλεφαρίδες μου", μάλλον κάτι πρέπει να αλλάξεις στις συνήθειές σου.

09 Μαϊ 2022

Sarah Jessica Parker:Η μόνη σκιά ματιών που φορά εδώ και 10 χρόνια

Η celebrity favourite σκιά που κρύβεται πίσω από το signature smokey eye look της.

06 Μαϊ 2022

Το Beauty Stars Fest επιστρέφει άκρως ανανεωμένο αναδεικνύοντας τα νέα πρόσωπα της ομορφιάς τώρα

Με motto "The new faces of beauty", το μεγαλύτερο beauty festival στην Ελλάδα επιστρέφει για τρίτη χρονιά με τέσσερις νέους ambassadors, που αποδεικνύουν ότι η ομορφ