Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να διαχειριστούμε την κατάσταση του εγκλεισμού στη διάρκεια της πανδημίας είναι να αξιοποιήσουμε την περίσσεια ελεύθερου χρόνου, όσες δηλαδή από εμάς έχουμε αυτό το «προνόμιο», για να φροντίσουμε λίγο περισσότερο τη σωματική, την ψυχική υγεία μας, αλλά και την εξωτερική εμφάνισή μας – εξάλλου όλα αυτά είναι αλληλένδετα. Εκμεταλλεύτηκα λοιπόν τη συγκεκριμένη περίοδο, που σχεδόν τα πάντα έχουν μπει στον πάγο, για να αναζητήσω θεραπείες πιο αποτελεσματικές για τις ανάγκες του δικού μου δέρματος.

Η αντιγήρανση ήταν για μένα ανέκαθεν ένας γρίφος για δυνατούς λύτες –ιδιαίτερα μετά τα τριάντα, που τα σημάδια του χρόνου έκαναν την εμφάνισή τους– αφού, λόγω της μεικτής επιδερμίδας μου, ήμουν σε διαρκή αναζήτηση προϊόντων αρκετά πλούσιων και θρεπτικών για να ενισχύσουν την ενυδάτωση και τον προστατευτικό φραγμό του δέρματος, και ταυτόχρονα αρκετά ανάλαφρων ώστε να μην αφήνουν γυαλάδες

Η αντιγήρανση ήταν για μένα ανέκαθεν ένας γρίφος για δυνατούς λύτες αφού, λόγω της μεικτής επιδερμίδας μου, ήμουν σε διαρκή αναζήτηση υφών αρκετά πλούσιων για να ενισχύσουν την ενυδάτωση και αρκετά ανάλαφρων ώστε να μην αφήνουν γυαλάδες. 

Στους πιο χαλαρούς ρυθμούς του lockdown ζήτησα τη συμβουλή του δερματολόγου μου, για να αντιμετωπίσω τα σημάδια της γήρανσης – τις λεπτές γραμμές, τους μαύρους κύκλους, τις πρώτες πανάδες και ρυτίδες. Εκείνος μού συνταγογράφησε, για καθημερινή χρήση στο σπίτι, δύο φαρμακοκαλλυντικά της pHformula που ταιριάζουν σε όλους τους τύπους δέρματος αλλά καλύπτουν εξειδικευμένες ανάγκες: την ενυδατική κρέμα Vita Β3 cream και την κρέμα ματιών SOS Eye cream 

Αφού περιέγραψα στο δερματολόγο τα προβλήματα που θέλω να αντιμετωπίσω -λεπτές γραμμές, μαύροι κύκλοι, οι πρώτες πανάδες και ρυτίδες- μου συνταγογράφησε δύο φαρμακοκαλλυντικά της pHformula για καθημερινή χρήση στο σπίτι. 

Η εμπειρία μου

Ενώ αρχικά ήμουν επιφυλακτική (γιατί να μην ποντάρω, απλά, σε κάποια από τις μάρκες καλλυντικών που αγοράζω από το φαρμακείο;), για μια ακόμα φορά ο δερματολόγος μου δεν με απογοήτευσε. Και η φόρμουλα της κρέμας προσώπου και εκείνη της κρέμας ματιών αποδείχθηκαν αρκετά ενυδατικές και θρεπτικές ώστε να μην αφήνουν μετά τη χρήση αίσθηση τραβήγματος στην επιδερμίδα. Παράλληλα όμως είναι αρκετά ελαφριές για να μην τη βαραίνουν.

Επιπλέον, στη Vita Β3 cream μού άρεσε ιδιαίτερα το εύχρηστο απλικατέρ, που επιτρέπει να παίρνω ακριβώς την ποσότητα που χρειάζομαι. Στην SOS Eye cream εντυπωσιάστηκα από τη φιλικότητά της όχι μόνο προς την επιδερμίδα αλλά και προς τα μάτια, καθώς σε αντίθεση με άλλα αντίστοιχα προϊόντα, ακόμα και όταν την απλώνω στο άνω, κινητό βλέφαρο δεν προκαλεί την παραμικρή ενόχληση. Και καθώς απορροφάται και εξομαλύνει την επιδερμίδα στη στιγμή, γίνεται η ιδανική βάση για το μακιγιάζ ματιών.

Στη Vita Β3 cream μού άρεσε ιδιαίτερα το εύχρηστο απλικατέρ, που επιτρέπει να παίρνω ακριβώς την ποσότητα που χρειάζομαι.

Το συμπέρασμα, μετά από λίγες εβδομάδες καθημερινής χρήσης, είναι ότι αυτά τα φαρμακοκαλλυντικά λειτουργούν σαν μια ποιοτική αισθητική θεραπεία, μειώνοντας τα σημάδια του χρόνου χωρίς ερεθισμούς. Με ώθησαν έτσι να συνειδητοποιήσω, πιο έντονα από ποτέ, ότι το μέλλον της κοσμετολογίας βρίσκεται στην εξατομίκευση.

Στη Vita Β3 cream μού άρεσε ιδιαίτερα το εύχρηστο απλικατέρ, που επιτρέπει να παίρνω ακριβώς την ποσότητα που χρειάζομαι.

Με ιστορία από τον 19ο αιώνα

Η ισπανική pHformula έχει τις ρίζες της σε εργαστήριο που ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα από τον φαρμακοποιό Δον Αντόνιο Φίτα Τρίας, προπάππου του σημερινού επικεφαλής, Φερνάνδο Μπουφάρδ. Ο Μπουφάρδ, με εξειδίκευση στην κλινική, αισθητική δερματολογία και μεγάλη εμπειρία στην έρευνα, ανάπτυξη και παρασκευή χημικών πίλινγκ, εξέλιξε τα τελευταία σε μοναδικές, καινοτόμες φόρμουλες.

Η ισπανική pHformula έχει τις ρίζες της σε ένα εργαστήριο που ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα από τον φαρμακοποιό Δον Αντόνιο Φίτα Τρίας, προπάππου του σημερινού επικεφαλής, Φερνάνδο Μπουφάρδ.

Έτσι γεννήθηκε το 2010 η pHformula, η πρώτη φαρμακοκαλλυντική εταιρεία στην αιχμή της σύγχρονης τεχνολογίας της αναγεννητικής ιατρικής, η οποία μέσα από μια μεγάλη γκάμα προϊόντων -όπως ενυδατικές κρέμες προσώπου, ματιών και σώματος, ορούς, αλλά και συμπληρώματα διατροφής- αντιμετωπίζει τη γήρανση, τη φωτογήρανση, την υπερμελάγχρωση, την κοινή και τη ροδόχρου ακμή με υψηλά ποσοστά επιτυχίας σύμφωνα με τις έρευνες που έχει εκπονήσει.

Τι κάνει αυτό το brand να ξεχωρίζει;

Οι θεραπείες της pHformula βασίζονται στην ελεγχόμενη χημική αναδόμηση του δέρματος που επιταχύνει την αναγέννηση των κυττάρων του, αλλά, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά πίλινγκ, με αισθητά λιγότερους τραυματισμούς και επιφανειακούς ερεθισμούς. Το σύστημα που κάνει τη διαφορά είναι το καινοτόμο σύμπλοκο PH-DVCTM, το οποίο ενισχύει τη δράση πολυλειτουργικών συστατικών φαρμακευτικού τύπου όπως υδροξυ-οξέα, βιταμίνες, πεπτίδια, αντιοξειδωτικά, μέταλλα, ιχνοστοιχεία.

Το σύστημα της pHformula που κάνει τη διαφορά είναι το καινοτόμο σύμπλοκο PH-DVCTM, το οποίο ενισχύει τη δράση πολυλειτουργικών συστατικών φαρμακευτικού τύπου όπως υδροξυ-οξέα, βιταμίνες, πεπτίδια, αντιοξειδωτικά, μέταλλα, ιχνοστοιχεία.

Συγκεκριμένα, το PH-DVCTM, πατέντα της pHformula, εξασφαλίζει στο μέγιστο βαθμό την ελεγχόμενη μεταφορά των δραστικών ουσιών των προϊόντων της στο δέρμα χωρίς τις ανεπιθύμητες ενέργειες των συμβατικών πίλινγκ. Οι μοναδικές φόρμουλες της εταιρείας, μεταξύ άλλων, αναστέλλουν τα ένζυμα της μεταλλοπρωτεϊνάσης (υπεύθυνα για τη διάσπαση του κολλαγόνου και της συνολικής δομικής ακεραιότητας του δέρματος), της τυροσινάσης (που συνδέεται με τις πανάδες) και παρέχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.

Τα θεραπευτικά πρωτόκολλα της ισπανικής εταιρείας διατίθενται αποκλειστικά μέσω συνταγογράφησης, από εξειδικευμένους πλαστικούς χειρουργούς, δερματολόγους και αισθητικούς. Εξατομικεύονται, έτσι, σύμφωνα με τα μοναδικά χαρακτηριστικά, τις μοναδικές ανάγκες και τα μοναδικά, σε κάποιες περιπτώσεις πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε δέρμα.

Σχετικά με τα προϊόντα που δοκίμασα, η ενυδατική κρέμα Vita Β3 cream περιέχει νιασιναμίδιο σε συνταγογραφούμενη ισχύ, κατάλληλη για καθημερινή αλλά και μακροχρόνια χρήση που, όπως διαβάζω, ανάμεσα σε άλλα συμβάλλει στην εξάλειψη των δυσχρωμιών και στην επαναφορά του υγιούς τόνου και υφής, βελτιώνει την ελαστικότητα και ενδυναμώνει τον φραγμό του δέρματος. Ενώ η κρέμα ματιών SOS Eye cream περιέχει ένα μοναδικό σύμπλοκο πεπτιδίων που βοηθά στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων, του οιδήματος και των μαύρων κύκλων. Χάρη, μάλιστα, στην ειδική σύνθεσή της που ανακλά το φως, χαρίζει άμεσα λάμψη στην περιοχή.

Οι μέχρι τώρα εντυπώσεις μου; Η pHformula φαίνεται να εκπληρώνει τις υποσχέσεις της και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για μια σταθερή θέση στη ρουτίνα ομορφιάς μου.

Η κρέμα ματιών SOS Eye cream περιέχει ένα μοναδικό σύμπλοκο πεπτιδίων που βοηθά στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων, του οιδήματος και των μαύρων κύκλων. Χάρη, μάλιστα, στην ειδική σύνθεσή της που ανακλά το φως, χαρίζει άμεσα λάμψη στην περιοχή

Info

Τα pHformula εισάγονται στην ελληνική αγορά από τη phaceMedical. Περισσότερες πληροφορίεςphformula.grphaceMedical Facebook PagepHformula Greece Facebook PagepHformula Greece Instagram Page

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: EPA/PETER FOLEY
 

TAGS