Το κόκκινο χρώμα είναι έντονο και δυναμικό γι’ αυτό και έχει αγαπηθεί από πολλές γυναίκες. Παρ’ όλα αυτά έχει ένα τεράστιο μειονέκτημα. Δεν μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλο διάστημα πάνω στην τρίχα και ξεφτίζει πολύ εύκολα. Αν, λοιπόν, ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που θέλουν απλές λύσεις και συνοπτικές διαδικασίες για την περιποίηση των μαλλιών τους, καλύτερα να το ξεχάσετε. Αν, πάλι, έχετε τον χρόνο και την διάθεση να ασχοληθείτε σοβαρά με την κόμη σας, τολμήστε το και πάρτε ταυτόχρονα σημαντικές αποφάσεις. 

Μην λούζεστε συχνά και κάθε φορά που λούζεστε προσπαθείτε να χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό και όχι ζεστό.

 
Αρχικά επιλέξτε έναν καλό colorist που χρησιμοποιεί προϊόντα που εμπιστεύεστε και έχετε δοκιμάσει την αποτελεσματικότητα τους. 
 
Αφού βάψετε τα μαλλιά σας, καλό είναι να μην λουστείτε για 48 ώρες. Έτσι, θα δώσετε την ευκαιρία στο χρώμα να κλειδωθεί στην τρίχα. 
 
Προσπαθήστε να κρατάτε τα μαλλιά σας πάντα ενυδατωμένα. Έτσι το χρώμα θα φαίνεται πιο πλούσιο και λαμπερό.
 
Μην λούζεστε συχνά και κάθε φορά που λούζεστε προσπαθείτε να χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό και όχι ζεστό. Το κρύο νερό δεν ανοίγει τα λέπια της τρίχας και το χρώμα, έτσι, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να μείνει σταθερό. 
 
Αν αισθάνεστε τα μαλλιά σας βρώμικα και άτονα ανάμεσα στα λουσίματα, χρησιμοποιήστε ένα dry shampoo για να τα φρεσκάρετε.
 
Αποφύγετε το κολύμπι σε πισίνες με χλώριο και χρησιμοποιείτε αντηλιακά προϊόντα που θα προστατέψουν την τρίχα από την έκθεση στον ήλιο. 
 
Για το λούσιμο και την ενυδάτωση των μαλλιών σας προτιμήστε ένα σύστημα καθαρισμού με σύνθεση για βαμμένα μαλλιά. Ακόμα καλύτερο θα ήταν να επιλέξετε κάποιο που απευθύνεται αποκλειστικά στα κόκκινα μαλλιά. 
 
Ενισχύστε το χρώμα, ανάμεσα στις βαφές, με κάποιο χρωμοσαμπουάν στην ίδια απόχρωση ή μια ειδική μάσκα για κόκκινα μαλλιά. Αντίστοιχα προϊόντα θα βρείτε στο κομμωτήριο ή στα μαγαζιά με είδη κομμωτικής. 
 
Για την ρίζα υπάρχουν πούδρες με χρώμα που μπορούν να σας εξυπηρετήσουν για κάποιο χρονικό διάστημα. Εφαρμόζονται με πινέλο, έχουν αρκετή σταθερότητα και μπορούν, επίσης, να καλύψουν τα γκρι ή άσπρα μαλλιά. 
 
Βάλτε το κομμωτήριο στην ζωή σας. Στην περίπτωση του κόκκινου, οι καθυστερήσεις δεν επιτρέπονται. Το χρώμα για να είναι πάντα ελκυστικό, πρέπει να ανανεώνεται συχνά ακόμα και όταν η δική σας, κατ’ οίκον περιποίηση, είναι άψογη. 
TAGS