Η vlogger Chloé Kian κάποτε λουζόταν καθημερινά, όπως οι περισσότερες από εμάς άλλωστε, αλλά είχε εγκλωβιστεί σε έναν φαύλο κύκλο, καθώς τα μαλλιά της, αντί να βελτιωθούν, είχαν γίνει ακόμα πιο λιπαρά. Σταδιακά δοκίμασε να περάσει από το υγρό σαμπουάν σε εκείνα σε μορφή μπάρας, που χρησιμοποίησε για πέντε χρόνια. Πριν από κάτι παραπάνω από έναν χρόνο, ωστόσο, αποφάσισε να κόψει εντελώς το σαμπουάν.

«Το γεγονός ότι δεν το χρησιμοποιώ δεν σημαίνει ότι δεν πλένω τα μαλλιά μου. Δεν μυρίζουν, δεν είναι βρόμικα» διευκρινίζει σήμερα σε ένα νέο βίντεο, όπου περιγράφει την εμπειρία της. Επιπλέον, η Chloe συνεχίζει να χρησιμοποιεί άλλα προϊόντα περιποίησης στο τριχωτό της κεφαλής, αν και όχι πάντα σχεδιασμένα για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Το αποτέλεσμα που έχει δει; Το χαρακτηρίζει σχεδόν θαυματουργό. Τα μαλλιά της, που έχουν λεπτή τρίχα, έχουν δυναμώσει και μακραίνουν πιο γρήγορα, η λιπαρότητα έχει υποχωρήσει – αντιθέτως, οι άκρες είναι κάποιες φορές ξηρές, αν και χωρίς ψαλίδα. Πλέον η ρουτίνα φροντίδας τους περιλαμβάνει ένα σαπούνι για ολόκληρο το σώμα σε μπάρα –για το σώμα, χειροποίητο, vegan και cruelty-free, δηλαδή όχι δοκιμασμένο σε ζώα– που χρησιμοποιεί περίπου μία με δύο φορές τον μήνα. Επίσης, απλώνει στις ρίζες μια μάσκα προσώπου με σκόνη κόκκινου πηλού (Moroccan Red Clay Powder), ιδανική για λιπαρά μαλλιά, την οποία αναμειγνύει με μερικές σταγόνες ελαίου για ενυδάτωση. Η διαδικασία ενυδάτωσης των μαλλιών της ενισχύεται από διάφορα λάδια σε τακτική βάση, όπως γλυκό αμυγδαλέλαιο, jojoba, βιταμίνη E και φυσικά λάδι καρύδας.

Δείτε παρακάτω τη μαρτυρία της για έναν χρόνο χωρίς σαμπουάν:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS