ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Challenge κατά της ακμής: Δοκιμάσαμε μια vegan & cruelty-free ρουτίνα για καθαρό δέρμα σε 10 ημέρες

Το challenge των 10 ημερών.

Challenge κατά της ακμής: Δοκιμάσαμε μια vegan & cruelty-free ρουτίνα για καθαρό δέρμα σε 10 ημέρες

Η τήρηση της καθημερινής ρουτίνας ομορφιάς μας και η συστηματική αφαίρεση του μακιγιάζ κάθε βράδυ πριν να κοιμηθούμε, είναι βασικές προϋποθέσεις για να έχουμε μια καθαρή, υγιή και λαμπερή επιδερμίδα. Παρ’όλα αυτά τα σημάδια της ακμής μπορούν να εμφανιστούν εκεί που δεν το περιμένουμε, ακόμα και όταν νομίζουμε ότι τα έχουμε κάνει όλα σωστά.

Το στρες, η κακή διατροφή, τα ακατάλληλα καλλυντικά, η ατμοσφαιρική ρύπανση, ο ιδρώτας, ακόμα και η χρήση της μάσκας είναι μόνο κάποιοι από τους παράγοντες που βοηθούν τα «κακά» βακτήρια να πολλαπλασιαστούν στην επιδερμίδα μας και να προκαλέσουν ακμή, έκζεμα, κοκκινίλες και άλλες δερματίτιδες.

Άρχισα λοιπόν, να αναζητώ μια εύκολη και γρήγορη skincare ρουτίνα, που θα μου προσέφερε άμεσα αποτελέσματα. Συνειδητοποίησα ότι “less is more” ακόμα και όσον αφορά την περιποίηση του προσώπου. Η χρήση πολλών προϊόντων δεν σημαίνει απαραίτητα ότι φέρνει εγγυημένα αποτελέσματα. Μάλιστα, πολλές φορές ενδέχεται να επιβαρύνουν και άλλο την επιδερμίδα -πόσο μάλλον όταν δεν έχουμε τη σωστή ενημέρωση για τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε.

Challenge κατά της ακμής: Δοκιμάσαμε μια vegan & cruelty-free ρουτίνα για καθαρό δέρμα σε 10 ημέρες

Αποφάσισα να δοκιμάσω το beauty challenge -για το οποίο έχω ακούσει τόσα πολλά- που ξεκίνησε η LABBOK, η ελληνική εταιρεία με πιστοποιημένα βιολογικά, vegan και cruelty-free προϊόντα περιποίησης, ώστε να προσφέρω στο ταλαιπωρημένο και ερεθισμένο πρόσωπό μου μια πιο αγνή περιποίηση. Για 10 μέρες άφησα τα πάντα στην άκρη και τα μόνα προϊόντα που χρησιμοποιούσα πρωί-βράδυ ήταν ο αφρός καθαρισμού και το νέο τους καινοτόμο προϊόν, το mist με πρεβιοτικά.

Ο αφρός LABBOK δημιουργείται από 100% φυσικά πιστοποιημένα βιολογικά συστατικά. Χάρη στους φυσικούς καθαριστικούς παράγοντες καθαρίζει αποτελεσματικά ακόμα και την πιο ευαίσθητη επιδερμίδα, ενώ είναι κατάλληλος και για την αφαίρεση μακιγιάζ- ακόμα και της αδιάβροχης μάσκαρας. Περιέχει βρώμη, καλέντουλα και χαμομήλι, συστατικά που ενυδατώνουν την επιδερμίδα. Όμως, αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει από κάθε άλλο προϊόν καθαρισμού που έχω χρησιμοποιήσει είναι ότι προστατεύει το δέρμα από την ατμοσφαιρική ρύπανση χάρη στο καινοτόμο συστατικό POLLUSTOP ®που περιέχει. Πρόκειται για έναν πολυσακχαρίτη υψηλού μοριακού φορτίου βάρους, που δημιουργεί ένα μη ορατό φιλμ που προστατεύει την επιδερμίδα από την ατμοσφαιρική ρύπανση, η οποία είναι και ένας από τους βασικότερους υπόπτους για την εμφάνιση των σημαδιών της ακμής και το bluelight από τις συσκευές που χρησιμοποιούμε όλη την ημέρα και προκαλεί την πρόωρη γήρανση.

Βρες τον αφρό καθαρισμού της LABBOK

Ο δεύτερος σύμμαχός μου ήταν το Energy Booster Mist με πρεβιοτικά, με το οποίο ψέκαζα το πρόσωπό μου μετά τον καθαρισμό, αλλά και μέσα στη μέρα κάθε φορά που ένιωθα ότι η επιδερμίδα μου χρειαζόταν λίγη αναζωογόνηση. Το mist πρεβιοτικών ουσιαστικά φέρνει σε ισορροπία το μικροβίωμα της επιδερμίδας. Το μικροβίωμα είναι ένα αόρατο οικοσύστημα από δισεκατομμύρια βακτήρια, ωφέλιμα και παθογόνα, που υπάρχει φυσικά στην επιδερμίδα μας. Η ακμή, οι φλεγμονές, οι κοκκινίλες και οι εξάρσεις πυροδοτούνται όταν τα παθογόνα βακτήρια πολλαπλασιάζονται και παραγκωνίζουν τα “καλά”. Τα πρεβιοτικά που περιέχονται στο Energy Booster Mist της LABBOK, ουσιαστικά αποτελούν μια φυτικής προέλευσης τροφή που ενδυναμώνει τα “καλά” βακτήρια, τα ενισχύει και βοηθά στην ανάπτυξη και τη διατήρησή τους, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα μας να βρίσκει ξανά την “ισορροπία” της και οποιαδήποτε φλεγμονή να αντιμετωπίζεται. Το άρωμα του; Ανανάς και γκρέιπφρουτ που μου φτιάχνει την διάθεση μέσα στην ημέρα!

Εδώ θα βρεις το μαγικό αυτό mist της LABBOK

Εναλλακτικά για γυναίκες άνω των 30: Στη LABBOK δημιούργησαν και ένα δεύτερο mist, το Age Defence Mist, το οποίο εκτός ότι εξισορροπεί το μικροβίωμα της επιδερμίδας, έχει και αντιγηραντική δράση χάρη στο ginkgo biloba και το σταφύλι που περιέχει. Γιατί η πραγματικότητα είναι ότι η ακμή δεν έχει ηλικία.

Βρες το Age Defence Mist εδώ

Ποια ήταν τα αποτελέσματα;

10 days beauty challenge: Completed successfully ✅

Σε περίπου μία εβδομάδα είδα το πρόσωπό μου να “ηρεμεί”. Τα σημάδια της ακμής μειώθηκαν αισθητά και δεν άλλαξε μόνο η όψη της επιδερμίδας μου, αλλά και η αίσθησή της όταν την άγγιζα. Ο αφρός της προσέφερε τον βαθύ καθαρισμό που χρειαζόταν και της δημιουργούσε ένα πλέγμα προστασίας από τους ρύπους και το mist την κρατούσε υγιή, ενισχύοντας την άμυνά της στα παθογόνα βακτήρια. Τόσο απλά.

Από αυτό το 10ήμερο που χρησιμοποίησα μόνο αυτά τα δύο προιόντα και τίποτα άλλο στην περιποίησή μου, κατάλαβα ένα πράγμα: κάθε φορά που κάτι εμφανίζεται στο πρόσωπό μας, η επιδερμίδα μας “φωνάζει” για βοήθεια. Γι’ αυτό πρέπει να την “ακούσουμε”, να την αφήσουμε να βρει ξανά την ισορροπία της, δημιουργώντας της τις συνθήκες που θα την κάνουν ξανά να λάμψει. Ένας καθαρισμός και μερικοί ψεκασμοί από τα σωστά προϊόντα αρκούν.

Τι πρέπει να ξέρεις για την LABBOK;

  • Eίναι η πρώτη και μέχρι τώρα μοναδική ελληνική εταιρεία που έχει λάβει πιστοποίηση cruelty-free από την LEAPING BUNNY INTERNATIONAL.

  • Έχει καταφέρει να διακριθεί σε διεθνές επίπεδο για την επιλογή των συστατικών της, αφού το 2019 βραβεύτηκε στο διαγωνισμό Pure Beauty στην κατηγορία "Καλύτερα Φυσικά Συστατικά".

  • Στον ίδιο διαγωνισμό διακρίθηκε και στην κατηγορία "Καλύτερη Συσκευασία". H συσκευασία της είναι χειροποίητη και κατασκευάζεται από μια ομάδα ξυλουργών με κομμάτια από ξύλο που έχουν περισσέψει στην εγχώρια ξυλουργική. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ανακυκλώσιμα, ενώ το πλαστικό έχει αντικατασταθεί από ζαχαροκάλαμο.

  • Τα προϊόντα της έχουν τα υψηλότερα ποσοστά πιστοποιημένων βιολογικών συστατικών στη διεθνή αγορά .

  • Eίναι από τις ελάχιστες 100% vegan εταιρείες στην Ελλάδα.

Αν ενδιαφέρεσαι και για άλλα προϊόντα της LABBOK μπορείς να τα βρεις εδώ

Ακολουθήστε την LΑΒΒΟΚ στο Facebook και στο Instagram.

Read Next

29 Απρ 2024

Aμάλ Κλούνει: 3 αλλαγές στην εμφάνισή της που την έκαναν να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Οι μικρές αλλαγές στα μαλλιά και το μακιγιάζ της που έκαναν μεγάλη διαφορά.

Περισσότερα από

Ομορφιά

26 Απρ 2024

Ραγάδες, κηλίδες ή ατέλειες από τον ήλιο; Με αυτά τα bodycare προϊόντα θα έχεις την πιο ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα

Τα προϊόντα περιποίησης που πρέπει να δοκιμάσεις αν θες να χαρίσεις άφθονη λάμψη στο σώμα σου.

26 Απρ 2024

Ευαίσθητη, αντιδραστική επιδερμίδα: Το θαυματουργό σέρουμ που πρέπει να δοκιμάσεις

Ο ορός προσώπου που δρα στοχευμένα κατά της ερυθρότητας και διάφορων ερεθισμών που παρουσιάζει συχνά η επιδερμίδα.

26 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα ρουζ που κολακεύουν περισσότερο τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο φρέσκο και νεανικό.

25 Απρ 2024

Από το lifting της Τζέιν Φόντα μέχρι την κρυολιπόλυση της Λίντα Εβαντζελίστα: Οι celebrities που μετανιώνουν για τα "τσιμπήματα" αιώνιας νεότητας

Απόλυτα εναρμονισμένες με την ηλικία τους και την φιλοσοφία της αληθινής ομορφιάς μιλούν για τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν μετανιώσει.

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;