Αν σας λέγαμε ότι υπάρχει τρόπος να δείχνετε αρκετά χρόνια νεότερες αλλάζοντας μόνο τα μαλλιά σας, θα μας πιστεύατε; Κι όμως, σύμφωνα με τον κομμωτή Justin Hickox, μια μικρή αλλαγή στα μαλλιά, η οποία μπορεί να είναι από μερικές έξτρα στρώσεις στο ίδιο υπάρχον hair look σας μέχρι ένα μοντέρνο κούρεμα, μπορεί να λειτουργήσει σαν μια καλή αντιγηραντική κρέμα. Αυτοί είναι τρόποι που με ένα hair look, θα αναδείξετε τον νεανικό σας εαυτό.

 

Τολμήστε τις αφέλειες

Ένα anti-aging κούρεμα λειτουργεί με 2 τρόπους: τραβώντας την προσοχή σε ένα άλλο σημείο του προσώπου μακριά από τις ρυτίδες, και κρύβοντάς τες με τούφες μαλλιών. Οι αφέλειες συνδυάζουν και τους 2 αυτούς παράγοντες μαζί και γι' αυτό είναι «η καλύτερη τακτική για ένα νεανικό look. Μάλιστα τα curtain fringes που αγκαλιάζουν τα ζυγωματικά θα σας χαρίσουν ένα εφέ contouring τελείως φυσικό.

 

Σκάλες και στρώσεις για φρέσκο αποτέλεσμα

Ήρθε η στιγμή να πείτε μία και καλή αντίο στα flat γεωμετρικά μαλλιά που «τραβούν» προς τα κάτω το πρόσωπό σας και το κάνουν να φαίνεται πιο επίμηκες και γερασμένο. Ζητήστε από τον κομμωτή σας ένα κούρεμα με σκάλες και να δημιουργήσει ένα πιο φυσικό ντεγκραντέ εφέ. Προσοχή μόνο τα μπροστινά layers να είναι πιο μακριά, γιατί αλλιώς το κούρεμά σας θα δείχνει ξεπερασμένο.

 

Πειραματιστείτε με την χωρίστρα

Ποιος είπε ότι η αλλαγή της χωρίστρας δεν μπορεί να μεταμορφώσει το look σας και να σβήσει μερικά χρόνια από πάνω σας. Αν έχετε τη χωρίστρα σας στην ίδια πλευρά εδώ και πολύ καιρό, είναι λογικό τα μαλλιά σας να φαίνονται flat. Αλλάξτε πλευρά στη χωρίστρα σας -ή δοκιμάστε την στην μέση- και φρεσκάρετε έτσι την εμφάνισή σας.

 

Φωτίστε το μπροστινό μέρος των μαλλιών

Ακόμη και αν έχετε ένα πιο μοντέρνο χρώμα στα μαλλιά σας, μπορείτε να υιοθετήσετε μια πιο ανοιχτή απόχρωση στο στεφάνι γύρω από το πρόσωπο σας. Κύριο χαρακτηριστικό είναι να προσθέσετε πιο ζεστές, ανοιχτές ανταύγειες στην σκούρα βάση του μπροστινού μέρους των μαλλιών. Αυτό το παιχνίδι φωτεινότητας και αντίθεσης άλλωστε είναι που κάνει το όλο hair look τόσο νεανικό.

 

Ναι στα waves όχι στις μπούκλες

Οι μπούκλες και μάλιστα αυτές που δείχνουν απόλυτα φυσικές αποτελούν ένα χτένισμα που όλες οι γυναίκες αγαπάνε. Επομένως φροντίστε να πετύχετε ένα ανεπιτήδευτο αποτέλεσμα που δεν θυμίζει κομμωτήριο, αλλά το φυσικό σπάσιμο που δημιουργεί η θάλασσα. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι ειδικό για beach waves από τη μέση μέχρι τις άκρες των μαλλιών σας και με τα δάχτυλά σας να χτενίσετε και να ανακατέψετε λίγο τις τούφες σας.

 

Δείτε το αναλυτικό βίντεο του Justin Hickox  

 

Κεντρική φωτογραφία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS