ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Απολέπιση τώρα: Βγάλτε τα λέπια σας. Με τρόπο

Η μέθοδος της απολέπισης αλλά και η συχνότητά της, είναι καθοριστικοί παράγοντες για τα αποτελέσματα που προσφέρει. Δώστε προσοχή. 

Απολέπιση τώρα: Βγάλτε τα λέπια σας. Με τρόπο

Η απολέπιση είναι μια διαδικασία που γίνεται καθημερινά στην επιδερμίδα όταν τα νεκρά κύτταρα ανεβαίνουν στην επιφάνεια της στην προσπάθεια τους να αποβληθούν και τα νέα να παίρνουν την θέση τους. Τα προϊόντα απολέπισης έχουν δημιουργηθεί για να προάγουν και να διευκολύνουν αυτή την διαδικασία γι’ αυτό και αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της περιποίησης μας. Όλες οι επιδερμίδες δεν είναι, όμως, ίδιες και σε κάποιες περιπτώσεις παρουσιάζεται το φαινόμενο της υπέρ-απολέπισης το οποίο γίνεται ορατό με:
Κοκκινίλες
Θαμπάδα
Ερεθισμούς και πόνο
Ξηροδερμία

Πότε πρέπει να κάνετε απολέπιση σύμφωνα με την ηλικία και τον τύπο της επιδερμίδας σας;
Οι λιπαρές επιδερμίδες έχουν ανάγκη από συχνή, ακόμα και καθημερινή, απολέπιση για να απαλλάσσονται από το περιττό σμήγμα και να αντιμετωπίζουν τις γυαλάδες που δημιουργεί η λιπαρότητα. Οι ευαίσθητες επιδερμίδες δεν χρειάζονται περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα απολέπιση. Οι ώριμες, πάλι, επιδερμίδες που εκτελούν τις διαδικασίες ανάπλασης με αργούς ρυθμούς και συνηθίζουν να συσσωρεύουν στην επιφάνεια τους νεκρά κύτταρα, χρειάζονται αρκετά συχνή απολέπιση για να προάγεται η ανάπλαση των κυττάρων. Στις περιπτώσεις που υπάρχουν έντονα δερματικά προβλήματα ή ακμή, κατάλληλος να μιλήσει για την συχνότητα της απολέπισης είναι ο γιατρός σας.

Η συχνότητα της ορίζεται από τις ανάγκες του κάθε δέρματος. Σε κάθε περίπτωση, να θυμάστε πως μετά την απολέπιση, η επιδερμίδα είναι πιο ευαίσθητη.

Μπορεί η απολέπιση να γεράσει το δέρμα μας;
Υπάρχει η άποψη ότι η συχνή απολέπιση λεπταίνει την επιδερμίδα και ταυτόχρονα παρασύρει τα κύτταρα να «ασχολούνται» μαζί της παραμελώντας την διαδικασία της ανάπλασης. Οι περισσότεροι, όμως, γιατροί δεν ισχυρίζονται κάτι τέτοιο. Αν κάνετε απολέπιση στους σωστούς χρόνους και δεν υπερβάλετε, οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες θα μειώνονται εντυπωσιακά ενώ θα ευνοείται η κυκλοφορία του αίματος κάτι που βοηθά στην παραγωγή νέων, ζωντανών και δραστήριων κυττάρων.

Σημασία μεγάλη έχει ακόμα ο τρόπος με τον οποίο κάνετε απολέπιση και τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε. Αν επιλέγετε τα κατάλληλα για τον τύπο επιδερμίδας σας προϊόντα και ακολουθείτε τις οδηγίες εφαρμογής δεν θα έχετε πρόβλημα. Αν, όμως, παρατηρείτε ότι μετά από κάθε απολέπιση, η επιδερμίδα σας παρουσιάζει ερεθισμούς ή έντονη ξηρότητα θα πρέπει να αλλάξετε προϊόν γιατί πιθανότατα κάποιο από τα συστατικά που περιέχει σας πειράζει. Απολέπιση μπορείτε να κάνετε ακόμα με ειδικά βουρτσάκια προσώπου αλλά και με φυσικά υλικά όπως είναι η ζάχαρη. Τα φυσικά υλικά είναι ό,τι πρέπει για τις ευαίσθητες επιδερμίδας και μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε αρκετά συχνά.

Η χημική απολέπιση που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι έχει, πάλι, άλλους όρους και γίνεται με προϊόντα που περιέχουν οξέα φρούτα ή σαλικυλικό οξύ. Η συχνότητα της ορίζεται από τις ανάγκες του κάθε δέρματος. Σε κάθε περίπτωση, να θυμάστε πως μετά την απολέπιση, η επιδερμίδα είναι πιο ευαίσθητη. Για να αποφύγετε την δυσάρεστη αίσθηση του τραβήγματος και να αντιμετωπίσετε την πιθανή ξηρότητα, εφαρμόστε άμεσα μια ενυδατική κρέμα με καταπραϋντικούς παράγοντες.

Read Next

25 Απρ 2024

Από το lifting της Τζέιν Φόντα μέχρι την κρυολιπόλυση της Λίντα Εβαντζελίστα: Οι celebrities που μετανιώνουν για τα "τσιμπήματα" αιώνιας νεότητας

Απόλυτα εναρμονισμένες με την ηλικία τους και την φιλοσοφία της αληθινής ομορφιάς μιλούν για τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν μετανιώσει.

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

Περισσότερα από

Ομορφιά

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.