ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Από το cat eye της Κλεοπάτρα στο κόκκινο κραγιόν της Μέριλιν

Μερικά από τα πιο θρυλικά μυστικά ομορφιάς στην ιστορία.

Από το cat eye της Κλεοπάτρα στο κόκκινο κραγιόν της Μέριλιν

Αν και η beauty βιομηχανία είναι πιο πλούσια, άφθονη και ποικιλόμορφη από ποτέ, πάντα θα υπάρχει η ανάγκη για περισσότερη γνώση και σοφία στο ζήτημα της παντοτινής ομορφιάς. Και αυτό γιατί, οι γυναίκες – πλέον όλο και περισσότεροι άνδρες – αναζητούσαν από πάντα τον τρόπο να αισθάνονται και να δείχνουν όμορφες στο πέρασμα των αιώνων. Άλλωστε υπάρχουν απτές αποδείξεις πως τόσο ο καλλωπισμός, όσο και η χρήση αυτοσχέδιων καλλυντικών ήταν μέρος της καθημερινής ζωής των γυναικών ήδη από την αρχαιότητα.

Παρόλο που ο χώρος της ομορφιάς εξελίσσεται διαρκώς, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία, με πολλές τεχνικές, προϊόντα και hacks να υποδέχονται συνεχώς νέα μοντέλα και παραλλαγές, υπάρχουν ωστόσο ορισμένα μυστικά ομορφιάς που όχι μόνο άντεξαν στον χρόνο και ακολουθούνται μέχρι σήμερα, αλλά αποδεικνύουν συχνά ότι είναι πιο αποτελεσματικά από τα trends που προστάζει η μόδα. Έτσι, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως γυναίκες έγραψαν ιστορία με την ξεχωριστή και ανεπανάληπτη ομορφιάς τους, την οποία ωστόσο στήριζαν (και στηρίζουν) στα πιο παράξενα ή/και αθώα beauty tips, αφήνοντας το δικό τους στίγμα στον κόσμο της ομορφιάς με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους. Και πράγματι, κανένας δεν θα ξεχάσει τα λαμπερά και ζουμερά κατακόκκινα χείλη της Μέριλιν Μονρόε ή την αψεγάδιαστη επιδερμίδα της Σοφία Λόρεν. Από τις μαμάδες των γιαγιάδων μας, μέχρι iconic σύμβολα ομορφιάς, τα διαχρονικά μυστικά που κληρονομούμαι από τους προκατόχους μας είναι κάτι περισσότερο από πολύτιμα.

Και πράγματι, κανένας δεν θα ξεχάσει τα λαμπερά και ζουμερά κατακόκκινα χείλη της Μέριλιν Μονρόε ή την αψεγάδιαστη επιδερμίδα της Σοφία Λόρεν. Από τις μαμάδες των γιαγιάδων μας, μέχρι iconic σύμβολα ομορφιάς, τα διαχρονικά μυστικά που κληρονομούμαι από τους προκατόχους μας είναι κάτι περισσότερο από πολύτιμα.

Ας δούμε τα πιο πετυχημένα από αυτά:

To blue electric cat eye της Κλεοπάτρα

Από το cat eye της Κλεοπάτρα στο κόκκινο κραγιόν της Μέριλιν

Έμεινε στην ιστορία με την μόδα να το υιοθετεί ξανά και ξανά στα trends της. Η βασίλισσα της Αιγύπτου όπως φαίνεται λάτρευε το μακιγιάζ, το οποίο σαφώς προσαρμοσμένο στις παροχές εκείνης της εποχής, προέρχονταν κυρίως από αυτοσχέδια καλλυντικά. Η χαρακτηριστική μπλε λαμπερή σκιά ματιών προέρχονταν από τα θρύμματα του ημιπολύτιμου λίθου Λάπις λάζουλι. Φυσικά, το ίδιο αποτέλεσμα μπορείτε να εξασφαλίσετε απλώς με μια έντονη blue electric σκιά.

Το ρουζ της Madame X

Το εμβληματικό και μυστηριώδη μοντέλο του καλλιτέχνη Τζον Σίνγκερ Σάρτζεντ «Madame X», πίσω από το οποίο βρισκόταν η Virginie Gautreau, απεικονίζεται να φοράει έντονο ρουζ, όχι στα ζυγωματικά, όπως συνηθίζεται, αλλά στα αφτιά, τονίζοντας έτσι ένα διαφορετικό γοητευτικό σημείο της γυναικείας ομορφιάς.

Τα κατακόκκινα χείλη της Μέριλιν Μονρόε

Τα δροσερά, glam χείλη για φίλημα της θρυλικής Μέριλιν Μονρόε έκρυβαν το πιο απλό, αλλά θαυματουργό μυστικό: μια στρώση κόκκινο κραγιόν και από πάνω λίγη βαζελίνη. Εφαρμόστε ελάχιστο highlighter στο κέντρο των χειλιών για να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα.

Τα καλλίγραμμα πόδια της Μπέτι Γκρέιμπλ

Η Αμερικανίδα ηθοποιός και χορεύτρια ασφάλισε τα καλλίγραμμα πόδια της για 1 εκατομμύριο δολάρια το 1943, καθώς εκείνα την οδήγησαν στην κορυφή του Χόλιγουντ. Για να διατηρεί την επιδερμίδα της σούπερ ενυδατωμένη, χρησιμοποιούσε ενυδατική κρέμα που προηγουμένως είχε παγώσει στο ψυγείο.

Οι εμβληματικές βλεφαρίδες της Λάιζα Μινέλι

Όλες επιδιώκουμε να αποκτήσουμε πλούσιες βλεφαρίδες, οι οποίες θα χαρίσουν μια έξτρα σαγήνη στο βλέμμα μας. Η Λάιζα Μινέλι με τις μακριές έντονες βλεφαρίδες της πέτυχε το παραπάνω, χρησιμοποιώντας μπόλικη μαύρη μάσκαρα.

Το «αγέραστο» πρόσωπο της Τζόαν Κρόφορντ

Οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες ήταν λέξεις άγνωστες για την χολιγουντιανή ηθοποιό, η οποία ασφαλώς δεν είχε κάνει ποτέ botox. Το μυστικό της; Έριχνε παγωμένο νερό στο πρόσωπο της 40 φορές κάθε πρωί. Τόσο η επιδερμίδα της, όσο και η ίδια σίγουρα «ξυπνούσαν» απευθείας.

Η αγαλματένια όψη της Σοφία Λόρεν

Το πρόσωπο της δεν ήταν μόνο αψεγάδιαστο, αλλά και σούπερ soft, κάτι που οφείλονταν στον μυστικό συστατικό που είχε πάντοτε στο boudoir της. Η Ιταλίδα καλλονή χρησιμοποιούσε ελαιόλαδο για βαθιά θρέψη και ενυδάτωση.

Η σημασία της ενυδάτωσης για την Μπιγιονσέ

Η λαμπερή και καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα της pop star, αλλά και τα πλούσια, πυκνά μαλλιά της κρύβουν το πιο αθώο trick. Όπως η ίδια έχει αποκαλύψει, δίνει μεγάλη σημασία στην ενυδάτωση του οργανισμού της, την οποία εξασφαλίζει απλώς πίνοντας φιλτραρισμένο νερό.

Κεντρική Φωτογραφία: Splash News

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

Περισσότερα από

Ομορφιά

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.