Με τους χειμερινούς μήνες να έχουν περάσει αλύπητα πάνω από το πρόσωπο μας, η επιδερμίδα λίγο πριν την άνοιξη και το καλοκαίρι μένει στεγνή και ταλαιπωρημένη. Γι' αυτό και όσοι ξέρουν κάτι παραπάνω πάνω στο θέμα της υγείας του δέρματος μας μάς συμβουλεύουν να εφαρμόσουμε μία τεχνική, η οποία μάλιστα κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος ανάμεσα στις beauty experts και στα social media. 

H μέθοδος που ακούει στο όνομα "slugging" είναι απ' ότι φαίνεται ένα από τα μεγαλύτερο trends στον χώρο της ομορφιάς και παρόλο που η ονομασία της μάλλον δεν σου λέει και πολλά, το προϊόν με το οποίο σχετίζεται είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα στον κόσμο. 

Όλα ξεκίνησαν όταν πολλοί χρήστες του Reddit άρχισαν να ανεβάζουν θέματα με τίτλο "I'm in Love with Vaseline" υποστηρίζοντας πως το να αλείφεις το πρόσωπο σου με βαζελίνη πριν πέσεις για ύπνο είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις προκειμένου να εξασφαλίσεις απόλυτη, βαθιά ενυδάτωση στο πρόσωπο σου. 

Σύμφωνα με τους λάτρεις του λεγόμενου "slugging" η εν λόγω μέθοδος είναι κάτι περισσότερο από απλή. 

Πρώτα, προετοιμάζεις το δέρμα σου ακριβώς όπως θα έκανες οποιαδήποτε μέρα πριν πέσεις στο κρεβάτι. Όταν το πρόσωπο σου είναι τελείως καθαρό και έχεις ήδη περάσεις μία στρώση από την ενυδατική σου κρέμα, άπλωσε στο δέρμα σου μία γενναία ποσότητα βαζελίνης, η οποία υπόσχεται πως θα κλειδώσει την ενυδάτωση στην επιδερμίδα σου και θα αφήσει το δέρμα σου απαλό σαν μωρού.

Μάλιστα όσοι έχουν ήδη δοκιμάσει την μέθοδο του slugging ισχυρίζονται πως τους άλλαξε τελείως την ζωή. Συγκεκριμένα μία χρήστρια του Reddit γράφει «Το πρόσωπο μου κολλούσε πριν πέσω στο κρεβάτι, ήταν τρομακτικό, σαν γλείτσα (slug, στα αγγλικά). Το πρωί όμως που ξύπνησα έμεινα κατάπληκτη από το αποτέλεσμα. Το δέρμα ποτέ δεν ήταν τόσο όμοφο και απαλό. Αναγεννήθηκα».

Οι γυναίκες που πλέον πίνουν νερό στο όνομα του slugging ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει καμία άλλη τεχνική που να είναι σε θέση να σου χαρίσει πιο μαλακό και όμορφο δέρμα από τη βαζελίνα, μερικές φορές την εβδομάδα πριν πας για ύπνο.

 Με πληροφορίες από την Independent

TAGS