ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αν δεν ξέρεις το microblading, είσαι πίσω. H τεχνική που θα κάνει ονειρεμένα τα φρύδια σου

Πρέπει να το δοκιμάσεις.

Αν δεν ξέρεις το microblading, είσαι πίσω. H τεχνική που θα κάνει ονειρεμένα τα φρύδια σου

Ανήκω και εγώ στην κατηγορία των γυναικών που έχουν αραιά φρύδια και δυστυχώς ταλαιπωρούνται σε καθημερινή βάση με το να τα βάφουν με μολύβι, προκειμένου να γεμίζουν τα κενά. Μάλιστα λέγεται ότι τα φρύδια είναι το περίγραμμα όλου του προσώπου και όταν σκέφτομαι τα τέλεια φυσικά φρύδια, πάντα στο μυαλό μού έρχεται η Cara Delevingne. Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο φλερτάρω με την ιδέα να δοκιμάσω τη μέθοδο microblading. Βεβαίως, δεν σας κρύβω ότι το ψάχνω πάρα πολύ, προκειμένου να πάω στην κατάλληλη beauty expert και να μην απογοητευτώ από το αποτέλεσμα.

Τι είναι λοιπόν το microblading που το ακούμε όλο και πιο συχνά; Είναι μια πασίγνωστη ιαπωνική μέθοδος βαφής με το χέρι για πιο φυσικά σχήματα φρυδιών, η οποία είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ασία, την Ευρώπη και την Αμερική. Με αυτήν τη μέθοδο οι χρωστικές ουσίες εισχωρούν στο δέρμα με το χέρι, χρησιμοποιώντας ένα λεπιδάκι το οποίο αποτελείται από πολύ λεπτές βελόνες. Με απαλή πίεση γλιστράει πάνω στο δέρμα αποθηκεύοντας τις χρωστικές ουσίες στην επιδερμίδα και σχηματίζοντας μια λεπτή γραμμή. Οι γραμμές μάλιστα είναι τόσο λεπτές ώστε το σχεδιασμένο φρύδι δύσκολα διακρίνεται από το πραγματικό.

Αν δεν ξέρεις το microblading, είσαι πίσω. H τεχνική που θα κάνει ονειρεμένα τα φρύδια σου
To microblading είναι μια πασίγνωστη ιαπωνική μέθοδος βαφής με το χέρι για πιο φυσικά σχήματα φρυδιών, η οποία είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ασία, την Ευρώπη και την Αμερική.

Η ιαπωνική αυτή μέθοδος βαφής απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που επιθυμούν να διορθώσουν το σχήμα και να βελτιώσουν την πυκνότητα των φρυδιών τους, όπως και σε όσες έχουν πτώση τριχών λόγω κάποιας ασθένειας. Το σημαντικό πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι πως αν εφαρμοστεί υπό κατάλληλες συνθήκες το αποτέλεσμα δείχνει αρκετά φυσικό. Εάν από την άλλη, δεν είσαι ευχαριστημένη ή το μετανιώσεις, έχεις ένα μήνα περιθώριο για να μπορέσεις να το αλλάξεις. Εάν δεν ανανεώσεις την εφαρμογή μέσα σε ένα μήνα, οι γραμμές θα εξαφανιστούν με το πέρασμα του χρόνου.

Το πριν και το μετά

Υπάρχουν όμως και κάποιες περιπτώσεις που απαγορεύεται η χρήση της συγκεκριμένης τεχνικής. Δεν επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της κύησης, σε περιοχές με αλλοίωση δέρματος, σε δέρματα με αλλεργίες, καρκινώματα, κονδυλώματα, λεύκη, έρπης, ψωρίαση, όπως και σε περιπτώσεις με καρδιακή νόσο, βηματοδότες και σε άτομα που λαμβάνουν αντιπηκτικά φάρμακα και κορτιζόνη.

Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι πως αν εφαρμοστεί υπό κατάλληλες προϋποθέσεις το αποτέλεσμα δείχνει αρκετά φυσικό.

Το microblading ανάλογα με τον τύπο του δέρματος μπορεί να κρατήσει από ένα μέχρι τρία χρόνια. Κατά το πρώτο διάστημα δεν πρέπει να εκτεθούμε στον ήλιο, να κάνουμε σάουνα ή να κολυμπήσουμε σε πισίνα. Συνίσταται επίσης να μην εφαρμόσουμε peeling για δύο βδομάδες στη συγκεκριμένη περιοχή, να μην ξύσουμε την επουλωμένη περιοχή και να την ενυδατώνουμε συνέχεια.

Η ιαπωνική αυτή μέθοδος βαφής απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που επιθυμούν να διορθώσουν το σχήμα και να βελτιώσουν την πυκνότητα των φρυδιών τους, όπως και σε όσες έχουν πτώση τριχών λόγω κάποιας ασθένειας.

Read Next

26 Απρ 2024

Ευαίσθητη, αντιδραστική επιδερμίδα: Το θαυματουργό σέρουμ που πρέπει να δοκιμάσεις

Ο ορός προσώπου που δρα στοχευμένα κατά της ερυθρότητας και διάφορων ερεθισμών που παρουσιάζει συχνά η επιδερμίδα.

26 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα ρουζ που κολακεύουν περισσότερο τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο φρέσκο και νεανικό.

Περισσότερα από

Ομορφιά

25 Απρ 2024

Από το lifting της Τζέιν Φόντα μέχρι την κρυολιπόλυση της Λίντα Εβαντζελίστα: Οι celebrities που μετανιώνουν για τα "τσιμπήματα" αιώνιας νεότητας

Απόλυτα εναρμονισμένες με την ηλικία τους και την φιλοσοφία της αληθινής ομορφιάς μιλούν για τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν μετανιώσει.

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".