ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αιώνια λάμψη: Η Ιζαμπέλα Ροσελίνι, στα 65 της, μεταμορφώνεται με τη δύναμη του μακιγιάζ

Δείτε το βίντεο με την αλλαγή της πανέμορφης ηθοποιού, βήμα-βήμα.

Αιώνια λάμψη: Η Ιζαμπέλα Ροσελίνι, στα 65 της, μεταμορφώνεται με τη δύναμη του μακιγιάζ

Το 1996, πριν γίνει 44 ετών, η Ιζαμπέλα Ροσελίνι απολύθηκε από την βιομηχανία καλλυντικών Lancome μετά από 14 χρόνια συνεργασίας. Το σαγηνευτικό και φινετσάτο πρόσωπό της αποτελούσε το «σήμα» της εταιρείας. Όμως το πρόσωπο μιας ηθοποιού που μεγαλώνει είναι μια συνεχής υπενθύμιση του γήρατος, συνεπώς δε το ήθελαν. Η δεκαετία απαιτούσε απόλυτη νεότητα, έτσι η Ροσελίνι αντικαταστάθηκε από το πρόσωπο της Ζυλιέτ Μπινός που ήταν 12 χρόνια νεώτερή της. Καστανή και αυτή, φινετσάτη, αλλά χωρίς ρυτίδες, έδινε άλλη προοπτική στα προϊόντα ομορφιάς.

Στη συνέντευξη που έδωσε στον Guardian, στα κεντρικά γραφεία της Lancome στο Παρίσι, η Ροσελίνι λέει ότι η περίοδος εκείνη ήταν σκληρή και δύσκολη, ανησύχησε οικονομικά, έκλαψε και έπαθε κατάθλιψη έχοντας δυο ανήλικα παιδιά και βλέποντας την καταστροφική στην καριέρα της επίδραση του χρόνου. Η Lancome ξαναζήτησε από τη Ροσελίνι να είναι μοντέλο της σήμερα, στα 64 της χρόνια. Νιώθει κολακευμένη και εξηγεί τις αλλαγές που έχουν γίνει σε αυτά τα είκοσι χρόνια. Το μακιγιάζ όπως λέει δεν είναι κάτι που γίνεται για να αποπλανήσει μια γυναίκα τους άντρες, το κάνει ακόμα και για να πάει να δει τη φίλη της.

Η σημερινή διευθύντρια της Lancome είναι εκείνη που τη ζήτησε πίσω. Η εταιρεία συμπληρώνει τα 82 χρόνια ζωής και η διευθύντριά της σκέφτηκε ότι η φίρμα μπορεί να έχει ως μοντέλα γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, όπως σκέφτηκαν και τις αλλαγές που έχουν γίνει σε ότι αφορά στις γυναίκες τα τελευταία 80 χρόνια, δε μπορούσαν να ψηφίσουν ή να έχουν δική τους ιδιοκτησία πράγματα που φαντάζουν σήμερα απίθανα.

Δείτε ένα βίντεο με το μακιγιάζ της άνοιξης 2018:

Η Ροσελίνι κόρη δυο ιερών τεράτων της τέχνης της Ίνγκριντ Μπέργκμαν και του Ρομπέρτο Ροσελίνι γεννήθηκε μέσα σε ένα σκάνδαλο. Την θρυλική σχέση των γονιών της σε μια κοινωνία συντηρητική που θεωρούσε τη μητέρα της παράδειγμα προς αποφυγήν. Όσοι την γνωρίζουν μιλούν για μια δυναμική προσωπικότητα που κατάφερε να μη συντριβεί από το βάρος του ονόματος των γονιών της και έκανε τη δική της καριέρα, με το όνομά της να έχει το μεγαλύτερο κασέ στον κόσμο της μόδας.

Αιώνια λάμψη: Η Ιζαμπέλα Ροσελίνι, στα 65 της, μεταμορφώνεται με τη δύναμη του μακιγιάζ
Mε τη μητέρα της Ίνγκριντ Μπέργκμαν

Μούσα σκηνοθετών, μεγάλων φωτογράφων η Ροσελίνι κατάφερε να είναι μια ανεξάρτητη γυναίκα παρά τις σχέσεις της με εξίσου διάσημους άντρες όπως ο Μάρτιν Σκορσέζε, ο Ντέιβιντ Λιντς, ο Γκάρι Όλντμαν. Για τον Λίντς έχει πεί :«Ο Ντέιβιντ ήταν ο έρωτας της ζωής μου. Πίστευα ότι με αγαπά το ίδιο, αλλά προφανώς έκανα λάθος. Πίστευα ότι ήμασταν ένα ευτυχισμένο ζευγάρι, αλλά αγαπούσε μια άλλη γυναίκα. Το πιο δύσκολο ήταν ότι δεν μπορούσα να εμπιστευθώ πια το ένστικτό μου... Για να το ξεπεράσω, με βοήθησε η ψυχοθεραπεία και ο χρόνος».

Η μητέρα της είχε πει ότι δεν υπάρχει δουλειά για τις γυναίκες μεταξύ 45 και 60 ετών, επειδή βρίσκονται στο ενδιάμεσο. Δεν είναι αρκετά νέες για να παίξουν τα νεαρά κορίτσια ούτε πολύ μεγάλες για να παίξουν τις μαμάδες ή τις μάγισσες. Έτσι, υπάρχει μια περίοδος 15 ετών, που βρίσκονται στο κενό. Στη συνέχεια, μετά από τα 60, η δουλειά έρχεται πίσω. Η Ιζαμπέλα Ροσελίνι θεωρεί την Έλεν Μίρεν και την Μάγκι Σμιθ, τις πιο καυτές γυναίκες στον πλανήτη. Όσο για τη δική της ιστορία; Πιστεύει ότι βρίσκεται στο τελευταίο κεφάλαιο. Ένα αίσιο τέλος.

Το 1996, πριν γίνει 44 ετών, η Ιζαμπέλα Ροσελίνι απολύθηκε από την βιομηχανία καλλυντικών Lancome μετά από 14 χρόνια συνεργασίας.

Read Next

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

Περισσότερα από

Ομορφιά

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.