Δεν φταίει μόνο το γεγονός ότι μερικές γυναίκες έχουν καλό κομμωτή ή έχουν πρόσβαση στα καλύτερα προϊόντα της αγοράς. Υπάρχουν μερικές παγίδες, όσο αναφορά στα μαλλιά μας, στις οποίες πέφτουμε με τεράστια ευκολία, είτε από έλλειψη ενημέρωσης, είτε επειδή μας φαίνεται λιγότερο κουραστικό να ακολουθήσουμε τον εύκολο δρόμο του styling, είτε γιατί δεν θέλουμε να ξοδέψουμε πολλά.

Το αποτέλεσμα πάντως είναι το ίδιο: τα μαλλιά μας φθείρονται όλο και περισσότερο με τον χρόνο που περνάει, από ένα σημείο και μετά χάνουν οριστικά την λάμψη της και δεν πειθαρχούν, ακόμα και με το καλύτερο, επαγγελματικό styling. 

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να πάνε στραβά στην φροντίδα των μαλλιών σου. Σύμφωνα, όμως, με τους κομμωτές ένα είναι το χειρότερο απ' όλα, αυτό που αγγίζει την κορυφή της λίστας με τα «12 χειρότερα πράγμα που μπορείς να κάνεις στα μαλλιά σου».

Ένα countdown μέσα στο οποίο σίγουρα θα αναγνωρίσεις κι εσύ πολλά ατοπήματα, μέχρι την κορυφή, το πιο συχνό λάθος που έχουμε κάνει όλες μας τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας. 

12. Τα χτενίζεις με πολλή δύναμη. Ναι, υπάρχει τρόπος να χτενίσεις λάθος τα μαλλιά σου και είναι αυτός. 

11. Τα λούζεις πάρα πολύ συχνά.

10. Τα λούζεις σπάνια.

9. Τα πιάνεις πολύ σφιχτές αλογοουρές.

8. Τα φθείρεις υπερβολικά με χλώριο από τις βουτιές σου στο κολυμβητήριο της γειτονιάς.

7. Τα εκθέτεις στον καυτό ήλιο.

6. Αφαιρείς τα εξτένσιον χωρίς επαγγελματική βοήθεια.

5. Δεν χρησιμοποιείς καλό πιστολάκι.

4. Χρησιμοποιείς πολλά χημικά προϊόντα για styling.

3. Χρησιμοποιείς πιστολάκι ή άλλες μεθόδους styling χωρίς να έχεις λούσει πρώτα τα μαλλιά σου.

2. Στεγνώνεις τα μαλλιά σου, πολύ συχνά, σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.

1. Τα καταστρέφεις με τις βαφές, αλλάζοντας πολύ τακτικά το χρώμα τους. Όχι, δεν έχουν όλες οι βαφές το ίδιο αποτέλεσμα στα μαλλιά σου. Όσο πιο χαμηλή η ποιότητα του προϊόντος, τόσο πιο σοβαρές οι επιπτώσεις στην τρίχα. Σε κάθε περίπτωση, σαν αλλάζεις τακτικά το χρώμα των μαλλιών σου οι συνέπειες θα φανούν αργά ή γρήγορα.

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

TAGS