Το πέρασμα του χρόνου αφήνει σημάδια άλλοτε ανάλαφρα κι επιφανειακά κι άλλοτε τόσο έντονα που μαρτυρούν την ηλικία μας (για να μη σου πω ότι προσθέτουν και μερικά χρόνια στην εμφάνισή μας). Εκείνο το σημείο του σώματος που έχει την τάση να αποκαλύπτει περισσότερα είναι, φυσικά, ο λαιμός. Να τι πρέπει να γνωρίζεις για να κάνεις τη συγκεκριμένη περιοχή όχι μόνο να μη δείχνει την ηλικία σου αλλά να είναι όσο πιο νεανική γίνεται.

Εκείνο το σημείο του σώματος που έχει την τάση να αποκαλύπτει περισσότερα είναι, φυσικά, ο λαιμός. Να τι πρέπει να γνωρίζεις για να κάνεις τη συγκεκριμένη περιοχή όχι μόνο να μη δείχνει την ηλικία σου αλλά να είναι όσο πιο νεανική γίνεται.

Γιατί ο λαιμός "σπάει" τόσο εύκολα;

Παρόλο που ότι η περιοχή του λαιμού είναι πολύ ευάλωτη στην εμφάνιση ρυτίδων, πολλές από εμάς ξεχνάμε να τη φροντίσουμε καθημερινά και να την προστατέψουμε από την ηλιακή ακτινοβολία. Κι όμως, ο λαιμός είναι εξίσου εκτεθειμένος στον ήλιο, τον αέρα και την ατμοσφαιρική ρύπανση με το πρόσωπο. Επιπλέον, το δέρμα στην περιοχή διαθέτει λιγότερα βλαστοκύτταρα τα οποία βοηθούν στην επανόρθωση των καθημερινών βλαβών στην επιδερμίδα. Πρόσθεσε στην εξίσωση το ότι το δέρμα εκεί είναι πιο λεπτό κι έχεις μια εικόνα του γιατί ο λαιμός είναι τόσο ευάλωτος στα σημάδια της γήρανσης.

Διαβάστε περισσότερα στο Madame Figaro

Κεντρική φωτογραφία: iStock

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS