Το 1954 η Μέριλιν Μονρόε ρωτήθηκε τι φορά, όταν κοιμάται και τότε απάντησε: «Πέντε σταγόνες του Chanel No5». Περίπου έναν αιώνα μετά τη δημιουργία του, κάθε 30 δευτερόλεπτα, σε κάποιο σημείο του πλανήτη μας πωλείται τουλάχιστον ένα μπουκαλάκι του διάσημου αυτού οίκου.

Το θρυλικό αυτό άρωμα έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1921, όταν η Coco Chanel χάραζε τη δική της πορεία στον κόσμο της μόδας και της ομορφιάς. Είναι σχεδόν απίθανο να μην έχεις βάλει έστω μία σταγόνα από το χαρακτηριστικό μπουκαλάκι με το "χρυσαφί" περιεχόμενο, που πιθανόν να έχει στη συλλογή της η μαμά σου ή η γιαγιά σου.

Περίπου έναν αιώνα μετά τη δημιουργία του, κάθε 30 δευτερόλεπτα, σε κάποιο σημείο του πλανήτη μας πωλείται τουλάχιστον ένα μπουκαλάκι του διάσημου αυτού οίκου.

Παρά όμως την τεράστια επιτυχία του, υπάρχουν κάποια μελανά σημεία στην ιστορία του πιο αγαπημένου γυναικείου αρώματος. Σύμφωνα λοιπόν με αποκάλυψη του BBC, όταν η Coco Chanel άνοιξε τη μπουτίκ της στο Deauville, τη χρηματοδότησε ένας πολύ γνωστός παίκτης πόλο, ονόματι Arthur "Boy” Capel. Λέγεται ότι ο Arthur κουβαλούσε πάντα μαζί του ένα μπουκαλάκι ουίσκι, το οποίο δεν αποχωριζόταν ποτέ. Δυστυχώς, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ο χρηματοδότης και αγαπημένος φίλος της Chanel έχασε άδοξα τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το Δεκέμβριο του 1919.

Αυτό το θλιβερό συμβάν στιγμάτισε για πάντα την Coco. Γι' αυτό θέλοντας να τον τιμήσει, αποφάσισε να κυκλοφόρησε το Chanel No 5, επιλέγοντας το χαρακτηριστικό αυτό μπουκαλάκι που της θύμιζε τις συναντήσεις με τον φίλο της.

Το θρυλικό αυτό άρωμα έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1921, όταν η Coco Chanel χάραζε τη δική της πορεία στον κόσμο της μόδας και της ομορφιάς.

Ωστόσο έναν αιώνα περίπου πριν, όταν η Coco Chanel δημιουργούσε το Chanel Νο5, δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι αυτό θα γινόταν το πιο διαχρονικό και δημοφιλές γυναικείο άρωμα όλων των εποχών. Εξάλλου, σήμερα το χαρακτηριστικό μπουκαλάκι με το "χρυσαφί" περιεχόμενο, κοσμεί χιλιάδες γυναικεία μπουντουάρ ανά τον κόσμο και η μυρωδιά του είναι τόσο ιδιαίτερη που ξεχωρίζει από μακριά.

TAGS