Καμία γυναίκα στον κόσμο δεν αμφισβητεί ότι το κόκκινο κραγιόν δίνει θηλυκότητα και σέξι διάθεση. Λιγότερες όμως γνωρίζουν ότι το διαχρονικό αυτό προϊόν μακιγιάζ κρύβει μια παγίδα: σε συγκεκριμένους τόνους κάνει τα δόντια να δείχνουν πιο κίτρινα, ενώ σε άλλους τα λευκαίνει. Πώς θα τους ξεχωρίσουμε όμως μεταξύ τους για να απολαύσουμε με τη βοήθεια του μακιγιάζ ένα εφέ φυσικής λεύκανσης;

Όπως εξηγεί ο Αμερικανός οδοντίατρος Dustin Cohen, «όλα τα προϊόντα μακιγιάζ βασίζονται στην πραγματικότητα σε τρία χρώματα: μπλε, κίτρινο και κόκκινο. Τα κραγιόν που περιέχουν περισσότερο μπλε εμφανίζονται ψυχρότερα, γεγονός που κάνει τα δόντια να δείχνουν πιο λευκά. Κι αυτό γιατί αντισταθμίζουν τον φυσικό κίτρινο τόνο της οδοντοστοιχίας».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Από την άλλη, όπως προσθέτει ο ειδικός, «τα κραγιόν με κίτρινη βάση εμφανίζονται θερμότερα, το ίδιο και το κόκκινο, με αποτέλεσμα να τονίζουν το κίτρινο των δοντιών». Πώς θα ξεχωρίσουμε όμως τα κραγιόν με μπλε βάση; Ο Cohen προτείνει το παρακάτω τρικ: Να απλώσουμε λίγο κραγιόν στο πίσω, λευκό μέρος του χεριού μας ή σε ένα λευκό χαρτομάντιλο. Αυτό που εμφανίζεται ψυχρότερο περιέχει περισσότερο μπλε. Μπορούμε επίσης να συγκρίνουμε δύο διαφορετικούς τόνους με καθαρό μπλε ή καθαρό κίτρινο. Τα κόκκινα κραγιόν που πλησιάζουν περισσότερο στο πρώτο είναι αυτά που λευκαίνουν τα δόντια.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Δες τρία κόκκινα κραγιόν με μπλε βάση που μπορείς να αγοράσεις.

Δες το εδώ.

Tatouage Couture Liquid Matte Lip Stain, Yves Saint Laurent, EUR 35.03

Δες το εδώ.

Ecstasy Shine Lipstick, Giorgio Armani, shop.nordstrom.com, EUR 35.98

Δες το εδώ.

Velour Extreme Matte Lipstick, Laura Mercier, shop.nordstrom.com, EUR 26.51

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram.

κεντρική φωτό: @brittsully

TAGS