Αν ταλαιπωρείστε από τριχόπτωση, εποχική ή μόνιμη, ήρθε η ώρα να μάθετε τι συμβαίνει και πως μπορείτε να το αντιμετωπίσετε.

Ξυπνάτε και βρίσκετε τρίχες στο μαξιλάρι. Μετά κάνετε μπάνιο και τις βλέπετε στη μπανιέρα και τέλος χτενίζεστε και μένουν στη βούρτσα!

Ακόμα να ανησυχήσετε και να το αντιμετωπίσετε;

Η επιστήμη

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Το τριχωτό της κεφαλής διαθέτει 100.000 θύλακες τριχών, στο εσωτερικό των οποίων βρίσκεται ο βολβός: Μια μικροσκοπική προεξοχή η οποία περιέχει όλες τις ουσίες που είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη των μαλλιών.
Υπό κανονικές συνθήκες, το 90 με 95 % των θυλάκων των μαλλιών σας βρίσκονται ταυτόχρονα στο στάδιο ανάπτυξης, ενώ το υπόλοιπο 5 με 10 % είναι ανενεργοί. Αυτό μεταφράζεται ως μια απώλεια 50 με 100 τριχών την ημέρα, κάτι που μπορεί να εντείνεται την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Οι νέες μητέρες

Οι ορμονικές μεταβολές προκαλούν σημαντική απώλεια μαλλιών, κάτι από το οποίο υποφέρουν συχνά οι νέες μητέρες. Στην πραγματικότητα, όλες οι τρίχες που φυσιολογικά θα έπρεπε να έχουν πέσει κατά τη διάρκεια των εννέα προηγούμενων μηνών, συγκρατούνται λόγω των ορμονών της εγκυμοσύνης. Όταν τα οιστρογόνα μειωθούν, επιστρέφοντας τελικά στα φυσιολογικά επίπεδα μετά τον τοκετό, οι τρίχες αυτές χάνουν την ορμονική τους σύνδεση και πέφτουν. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή είναι προσωρινή, και συνήθως ρυθμίζεται μέσα σε λίγους μήνες.

Η εποχική τριχόπτωση

Ρωτήσαμε την Pascale Mora, Διευθύντρια Επιστημονικής Επικοινωνίας της Vichy για το πότε τελικά πρέπει μία γυναίκα να αρχίσει να ανησυχεί.

«Αν απλώς βρίσκετε μερικές δεκάδες τρίχες στη χτένα ή τη βούρτσα σας, δεν έγινε και τίποτα· από την άλλη, αν, το πρωί που ξυπνάτε, βλέπετε αρκετές τρίχες στο μαξιλάρι σας, θα πρέπει να θορυβηθείτε. Αν εξακριβώσετε ότι πρόκειται για εποχική τριχόπτωση, θα πρέπει οπωσδήποτε να την σταματήσετε» μας είπε.

 

Η λύση

Η επόμενη ερώτηση ήταν λογική. Τι έχει να προτείνει η Vichy, ρωτήσαμε την Pascale Mora.

“Θα χρειαστείτε ένα προϊόν σχεδιασμένο ειδικά για την αντιμετώπιση της μειωμένης παραγωγής κολλαγόνου στους θύλακες της τρίχας η οποία προκαλεί την τριχόπτωση, για την ενίσχυση των ινών της τρίχας, και για την τόνωση της μικροκυκλοφορίας που είναι απαραίτητη για την υγεία των μαλλιών. Τα Εργαστήρια της Vichy έχουν αναπτύξει μια θεραπεία μαλλιών με βάση το Aminexil, ένα συστατικό που μπορεί να μειώσει την τριχόπτωση έως και 72 % μέσα σε 3 μήνες. Αξίζει, λοιπόν, να έχετε υπομονή, γιατί το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!"

TAGS