ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αντηλιακό μακιγιάζ: προσαρμόστε τη ρουτίνα της ομορφιάς σας στις ανάγκες της εποχής

Σε μια χώρα όπως η δική μας, με ηλιοφάνεια ακόμη και το χειμώνα, ο όρος «αντηλιακό μακιγιάζ» δεν αφορά μόνο τις διακοπές. Αφορά και την καθημερινότητά μας στην πόλη.

Αντηλιακό μακιγιάζ: προσαρμόστε τη ρουτίνα της ομορφιάς σας στις ανάγκες της εποχής
Όλες πλέον ξέρουμε πως η χρήση αντηλιακής κρέμας με υψηλό δείκτη προστασίας δεν είναι προαιρετική, αλλά επιβεβλημένη. Ωστόσο, πολλές γυναίκες την παραλείπουν είτε από άγνοια κινδύνου είτε επειδή θεωρούν πως, σε συνδυασμό με το μέικ απ, βαραίνει υπερβολικά την επιδερμίδα τους. Κι όμως, η σύγχρονη κοσμετολογία έχει δώσει λύσεις και σε αυτό το πρόβλημα, με τα νέας γενιάς αντηλιακά μέικ απ και πούδρες.
Σε ό,τι αφορά τώρα το μακιγιάζ, χρειάζεται κι αυτό προσαρμογή στο ζεστό ελληνικό καλοκαίρι: ελαφρά προϊόντα, ανθεκτικά στο νερό και στον ιδρώτα, και φυσικά πούδρες και ρουζ που να χαρίζουν ηλιοκαμένο look ή να ενισχύουν το μαύρισμά σας.

Χρήσιμα tips για το αντηλιακό μακιγιάζ

1. Θεωρείτε πως ο συνδυασμός αντηλιακής κρέμας με το μέικ απ (που δεν αποχωρίζεστε ποτέ) «φορτώνει» πολύ την επιδερμίδα σας. Η λύση είναι τα νέα μέικ απ, που συνδυάζουν 2 σε 1: και απόλυτη κάλυψη και δείκτη αντηλιακής προστασίας. Για ελαφριά κάλυψη, υπάρχει και η λύση της αντηλιακής κρέμας με χρώμα.
Αντηλιακό μακιγιάζ: προσαρμόστε τη ρουτίνα της ομορφιάς σας στις ανάγκες της εποχής
Shiseido, Sun Protection Compact Foundation SPF 30. Το Νο1 αντηλιακό make up σε όλο τον κόσμο. Για την ακρίβεια, όταν σκεφτόμαστε «αντηλιακό make up», είναι το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό. Καλύπτει κάθε ατέλεια, όπως το μέικ απ, χωρίς όμως να ξηραίνει το δέρμα, ενώ προστατεύει από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία. Χάρη στην compact μορφή του, ανανεώνεται εύκολα, χωρίς να λερώνει τα χέρια σας και αντέχει στον ιδρώτα και στο νερό.
2. Αν η επιδερμίδα σας είναι ευαίσθητη στον ήλιο, μην επαναπαύεστε στις αντηλιακές πούδρες ή στις αντηλιακές με χρώμα. Το πιο ασφαλές είναι να απλώσετε πρώτα μια απλή αντηλιακή κι έπειτα το αντηλιακό μέικ απ/πούδρα/κρέμα με χρώμα.
Lierac Sunific 2 Poudre Doree, SPF 15. Μια ιριδίζουσα πούδρα για το πρόσωπο και το ντεκολτέ που θα αναδείξει το μαύρισμά σας ή θα σας χαρίσει το εφέ της ηλιοκαμένης επιδερμίδας. Για απόλυτη αντηλιακή προστασία, συνδυάστε τη με μια αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη.

Bioderma Photoderm Max Compact Teinte Doree Spf 50. Υψηλή αντηλιακή προστασία που συνδυάζει τις καλυπτικές ιδιότητες ενός μέικ απ με το ματ αποτέλεσμα που χαρίζει η πούδρα. Το σημαντικότερο όμως είναι πως προστατεύει ακόμη και το πιο ευαίσθητο και δυσανεκτικό στον ήλιο δέρμα.

3. Επιλέξτε μια αδιάβροχη μάσκαρα αν επιμένετε να μακιγιάρεστε στην παραλία. Το ίδιο ισχύει όμως και για την πόλη, τις πολύ ζεστές μέρες, όπου ο ιδρώτας καταστρέφει το μακιγιάζ.

L’Oreal Miss Manga Punky. Αδιάβροχη μάσκαρα με κωνικό σχήμα στο βουρτσάκι για να βάφει τέλεια κάθε βλεφαρίδα χωριστά, από τη ρίζα έως την άκρη, δίνοντας το εφέ τούφα-τούφα.

4. Για πολύ φυσικό και ανάλαφρο look, αποφύγετε αντηλιακά μέικ απ και πούδρες. Απλώστε μια καλή αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας και στη συνέχεια, με ένα μεγάλο πινέλο, περάστε ζυγωματικά/πιγούνι/μέτωπο/ντεκολτέ με μια τερακότα, για τέλεια ηλιοκαμένη όψη.

Guerlain Terracotta Bronzing Powder. To εμβληματικό προϊόν μακιγιάζ της Guerlain που δεν αποχωριζόμαστε ούτε το χειμώνα, αφού δίνει σε πρόσωπο και ντεκολτέ το πιο λαμπερό sunkissed look. Όταν μάλιστα το έχουμε ήδη αποκτήσει, τότε το τονίζει με τον καλύτερο τρόπο.

5. Μην ξεχνάτε πως καμία αντηλιακή κρέμα δεν αντέχει για ώρες στο νερό ή στον ιδρώτα. Γι’ αυτό, ανανεώνετε συχνά. Επίσης, φροντίστε να την απλώνετε τουλάχιστον μισή ώρα πριν εκτεθείτε στον ήλιο.

Lancome Soleil Bronzer sun BB Cream SPF50. Η βάση κάθε μακιγιάζ είναι η ενυδάτωση. Η αντηλιακή κρέμα της Lancome δεν είναι μια ακόμη αντηλιακή. Είναι μια BB κρέμα για τον ήλιο, δηλαδή συνδυάζει περισσότερες από μία ιδιότητες: Ενυδατώνει, προστατεύει από τον ήλιο και χάρη στη βιταμίνη Ε, βοηθά στην καταπολέμηση των βλαβών.

6. Πολλές γυναίκες ξεχνάνε την αντηλιακή προστασία των χεριών, γιατί δεν καίγονται εύκολα. Αυτό είναι αλήθεια, έχουν όμως την τάση να εμφανίζουν κηλίδες και πανάδες, ειδικά σε μεγαλύτερες ηλικίες. Χρησιμοποιείτε λοιπόν και γι’ αυτά την αντηλιακή κρέμα προσώπου.
YSL Or Rouge UV Protection, SPF 50. Με υψηλό δείκτη προστασίας και σαφράν, που περιέχει τη θαυματουργή κροκίνη, το νέο προϊόν του YSL αυξάνει την ανθεκτικότητα στην υπεριώδη ακτινοβολία και προστατεύει από τις επιπτώσεις της ρύπανσης.

7. Τα χείλη, όταν εκτίθενται στην ηλιακή ακτινοβολία, κινδυνεύουν από αφυδάτωση και πρόωρη γήρανση, ακριβώς όπως και η επιδερμίδα μας. Γι’ αυτό, επιλέξτε είτε ένα αντηλιακό στικ ειδικό για τα χείλη είτε ένα κραγιόν με SPF.

Clinique High Impact Lip Colour Rouge Impact SPF 15. Το κραγιόν που όχι μόνο ενυδατώνει τα χείλη, αλλά τα προστατεύει από την πρόωρη γήρανση και την αφυδάτωση που προκαλεί η έκθεση στον ήλιο.

Read Next

25 Απρ 2024

Από το lifting της Τζέιν Φόντα μέχρι την κρυολιπόλυση της Λίντα Εβαντζελίστα: Οι celebrities που μετανιώνουν για τα "τσιμπήματα" αιώνιας νεότητας

Απόλυτα εναρμονισμένες με την ηλικία τους και την φιλοσοφία της αληθινής ομορφιάς μιλούν για τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν μετανιώσει.

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

Περισσότερα από

Ομορφιά

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.