Ζείτε με το άγχος ότι και σήμερα το βράδυ θα πεταχτείτε από τον ύπνο σας με το σώμα σας να καίει; Δεν χαίρεστε όπως παλιά την βραδινή ξεκούραση και η ημέρα σας είναι ένα συνεχές ανεβοκατέβασμα θερμοκρασιών; Δεν φταίτε εσείς αλλά οι ορμόνες σας και η εμμηνόπαυση.

Η αϋπνία αποτελεί ένα από τα συνήθη συμπτώματα που ταλαιπωρούν τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση λόγω της απότομης μεταβολής των ορμονών στον οργανισμό. Η κύρια ορμονική μεταβολή που σχετίζεται με την αϋπνία είναι τα χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων  ενώ παράλληλα έχει διαπιστωθεί από τις ίδιες έρευνες, ότι οι διαταραχές ύπνου είναι σε άμεση εξάρτηση με τα υπόλοιπα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, όπως είναι οι εξάψεις και η νυχτερινή εφίδρωση ή τα αγχώδη συμπτώματα.

Επειδή το τίμημα είναι ακριβό για τις περισσότερες γυναίκες καθώς η αϋπνία και η έλλειψη ύπνου δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ζητήσαμε από έναν ειδικό να μας προτείνει ορισμένες φυσικές λύσεις, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να έχετε καλύτερες νύχτες.

Ο Ενδοκρινολόγος, Δρ. Γεώργιος Τροβάς, μίλησε στο TheTOC και αποκάλυψε τα μυστικά που μειώνουν την ένταση του φαινομένου και σας βοηθούν να περάσετε μία πιο ήρεμη νύχτα.

-Τρώτε νωρίς πριν τις 9μ.μ.

-Αποφύγετε να καταναλώνετε για βραδινό τροφές που είναι πικάντικες ή περιέχουν πολλά καρυκεύματα και αλάτι.

-Φάτε ελαφριά όπως ένα τοστ με γαλοπούλα ή προτιμήστε να πιείτε ένα αφέψημα χαμομηλιού που έχει χαλαρωτικές ιδιότητες.

-Διαβάστε ένα βιβλίο που σας ευχαριστεί.

-Κάντε ένα χλιαρό ντους, ρυθμίστε τη θερμοκρασία του δωματίου σε ανεκτά επίπεδα και προσπαθήστε να περιορίσετε το φως και διάφορες πηγές θορύβου.

Εντάξτε τη γυμναστική στο νέο αυτό κύκλο της ζωή σας, αφού έτσι θα αποκομίσετε πολλά οφέλη τόσο για τη σωματική όσο και τη ψυχική σας υγεία. Ακόμη και η μέτρια μορφή άσκησης, όπως είναι το περπάτημα μπορεί να σας ανακουφίσει από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Η γιόγκα και το pilates αποτελούν επίσης πολύτιμο σύμμαχο κατά της αϋπνίας στην εμμηνόπαυση, αφού βοηθούν μεταξύ άλλων στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, καταπολεμούν το άγχος, αποβάλλουν την ένταση και αυξάνουν την ενεργητικότητα.

+1

Δείτε τι έχει να προτείνει η Vichy που έχει εστιάσει τις έρευνές της πάνω στην επιδερμίδα κατά την εμμηνόπαυση και στα προβλήματα που διαταράσσουν τον ύπνο και τη νεανικότητα της επιδερμίδας.

Δοκιμάστε πριν κοιμηθείτε μία ιεροτελεστία περιποίησης του προσώπου σας με τη Neovadiol νύχτας κάνοντας απαλό μασάζ που θα ανακουφίσει την επιδερμίδα σας και θα σας δώσει άμεσο αίσθημα δροσιάς αφού μειώνει τη θερμοκρασία του προσώπου -2.7o C κατά την εφαρμογή.

Το πρωί συνεχίστε με την Vichy Neovadiol Φροντίδα Επιδερμίδας Μετά την Εμμηνόπαυση για να αντιμετωπίσετε τις επιπτώσεις της εμμηνόπαυσης στην επιδερμίδα. Να προσφέρετε πυκνότητα στην επιδερμίδα σας, ανάπλαση στο περίγραμμα του προσώπου σας και να αποκτήσετε πιο λαμπερή όψη.

TAGS