Όσοι προσέχουν στα αλήθεια την εξωτερική τους εμφάνιση ξέρουν ότι το πιο σημαντικό πράγμα πάνω μας (πολύ πιο σημαντικό από τα μαλλιά μας ή τα νύχια μας) είναι η φροντίδα των δοντιών μας. Πρόκειται για εκείνο το σημείο του προσώπου μας από το οποίο μπορούμε να κερδίσουμε πόντους ή να δείξουμε απεριποίητες, ακόμα και πρόωρα γερασμένες. Ακόμα και για τις πιο σχολαστικές όμως, εν μέσω καραντίνας, η προγραμματισμένη επίσκεψη στον οδοντίατρο έμεινε σε εκκρεμότητα. Ειδικά σε χώρες όπως η Αμερική και η Αγγλία όπου η ζωή δεν έχει επανέλθει ακόμα σε φυσιολογικούς ρυθμούς, influencers και beauty editors έχουν αρχίσει να δηλώνουν δημόσια ότι η βόλτα από το οδοντιατρείο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνουν μετά την λήξη της καραντίνας.

Από την άλλη, υπάρχουν και εκείνοι που επιχειρούν να κάνουν μία λεύκανση εξπρές στο σπίτι τους, είτε χρησοποιώντας απλές ταινίες λεύκανσης, οι οποίες είναι διαθέσιμες από πολλές μεγάλες εταιρίες όπως είναι η Colgate ή η ΑΙΜ, είτε «βαλιτσάκια» με τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό (όπως αλοιφές και μασελάκι). 

Φυσικά οι ειδικοί προειδοποιούν οτί το να πάρει κάποιος στα χέρια του την υπόθεση λεύκανσης των δοντιών του δεν είναι τόσο απλή υπόθεση όσο ενδεχομένως φαντάζει εκ πρώτης όψεως. Και αυτό γιατί τα προϊόντα που είναι σε θέση να λευκάνουν πραγματικά την οδοντοστοιχίας μας περιέχουν χημικά τα οποία αν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά ή αν δεν χορηγηθούν σε σωστή ποσότητα μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην ατομική μας υγεία.

Ο Μark Hudge, ένας Βρετανός οδοντίατρος που έχει εξιδείκευση στην κοσμετολογία των δοντιών. εξηγεί ότι όλα τα προϊόντα που παίρνουμε στο σπίτι μας για να λευκάνουμε τα δόντια μας πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύονται από συνταγή γιατρού; «Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να έχουν πολύ περιορισμένα αποτελέσματα ή ακόμα και κανένα απολύτως αποτέλεσμα». Παράλληλα τονίζει ότι μόνο ένας γιατρός γνωρίζει αν πρέπει να σου χορηγήσει υπεροξείδιο, ένα συστατικό απαραίτητο στη λεύκανση των δοντιών.

Ποια είναι, λοιπόν, τα 5 βήματα που μπορούν να οδηγήσουν στη σωστή, αποτελεσματικη και παράλληλα πραγματικά ασφαλή λεύκανση των δοντιών στο σπίτι;

1. Μην χρησιμοποιείς ταινίες λεύκανσης δοντιών

Όπως αναφέραμε και παραπάνω όλα τα προϊόντα λεύκανσης περιέχουν υπεροξείδιο. Ένα χημικό συστατικό που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία αν δεν χορηγηθεί σε σωστές ποσότητες. Οι ειδικοί εξηγούν ότι σε χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία η νομοθεσία έχει αλλάξει και ήδη από το 2012 δεν θεωρείται ασφαλές να χρησιμοποιεί κανείς ταινίες του εμπορίου για να αποκτήσει πιο λευκά δόντια. Παρόλα αυτά αρκετοί Βρετανοί εξακολουθούν να αγοράζουν τέτοιες ταινίες διαδικτυακά από το εξωτερικό, παρά τους επιβεβαιωμένους κινδύνους για την υγεία τους. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

2. Σκέψου τι τρως 

Όσα τρώμε και πίνουμε δεν αντανακλούν μόνο στην επιδερμίδα μας, αλλά και στο πόσο καθαρά είναι τα δόντια μας. Οπότε η διατροφή μας είναι το κλειδί αν θέλουμε να αποκτήσουμε με τον πιο φυσικό, τον πιο ήπιο και πιο εύκολο τρόπο πιο λευκά και όμορφα δόντια. Τα πράγματα είναι απλά. Αποφεύγουμε το αλκοόλ που λερώνει τα δόντια, όπως είναι το κόκκινο κρασί, αλλά και τον καφέ και καταναλώνουμε τροφές με λιγότερη ζάχαρη, όπως φρούτα αντί για γλυκά.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

3. Mην χρησιμοποιείς μόνη στο σπίτι τα λεγόμενα «βαλιτσάκια» με κλινικό εξοπλισμό λεύκανσης.

Αν επισκεφθείς έναν οδοντίατρο με σκοπό να λευκάνεις τα δόντια σου το πιο πιθανό είναι να σου συνταγογραφήσει κάποιο ιατρικό βαλιτσάκι με τον απαραίτητο εξοπλισμό για να ολοκληρώσεις την θεραπεία σου στο σπίτι. Η βασική διαφορά με τα αντίστοιχα βαλιτσάκια του εμπορίου είναι ότι γνωρίζεις τι περιέχει, πώς να το χρησιμοποιήσεις και ότι είναι το κατάλληλο για σένα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

4. Βούτσισε σωστά 

Το οποίο περιλαμβάνει τα εξής: Σχολαστικό βούρτσισμα τουλάχιστον δύο φορές την ημέρες, καθαρισμός με νήμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα και μία καλή, λευκαντική οδοντόκρεμα. Αν ακολουθείς τον κανόνα δεν χρειάζεσαι στα αλήθεια κάτι άλλο.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

5. Επένδυσε στα σωστά προϊόντα στοματικής υγιεινής 

Μία ηλεκτρική οδοντόβουρτσα κοστίζει αρκετά περισσότερα χρήματα από μία απλή, χειροκίνητη. Ωστόσο οι ειδικοί ορκίζονται ότι αν η εμφάνιση των δοντιών σου είναι κάτι που σε απασχολεί αμεσα τότε αξίζει να επενδύσεις τα χρήματα σου εκεί. Οι περισσότερες έχουν timer oπότε ξέρεις πόση ώρα βουρτσίζεις τα δόντια σου και καθαρίζουν πολύ πιο βαθιά και αποτελεσματικά από οποιαδήποτε άλλη οδοντόβουρτσα.

Δες το εδώ

Oral B Genius X Electric Toothbrush (£340)

Δες το εδώ

Foreo Issa 2 Sensitive Electric Sonic Toothbrush Set Pearl Pink (£169)

 

Κεντρική φωτογραφία:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS