Τα μαλλιά είναι το βασικότερο χαρακτηριστικό μιας γυναίκας και όπως έχουν δείξει αρκετές έρευνες όταν κάποιος μας συναντάει για πρώτη φορά, το πρώτο πράγμα που του μένει από την εικόνα μας, είναι το στυλ των μαλλιών μας.

Κάθε ηλικία όμως έχει και κάποια συγκεκριμένα κουρέματα που μπορείς να ακολουθήσεις, ώστε να αποφύγεις το να δείχνεις μεγαλύτερη.

Αν λοιπόν έχεις περάσει τα 40 και ακόμη ψάχνεις το ιδανικό κούρεμα για εσένα, δες τα στυλ που σου ταιριάζουν:

1. Bob Hair

Τα συγκεκριμένα κουρέματα δίνουν πάντα ένα μοναδικό στυλ στην κάθε γυναίκα και μπορείς πολύ εύκολα να ανανεώσεις ένα κλασικό bob haircut χρησιμοποιώντας νέα προϊόντα styling, ώστε να ξεφύγεις από το κλασικό, δραματικό και casual style. Επίσης, είναι αρκετά καινοτόμα και κάνουν όλες τις γυναίκες ακόμη πιο σαγηνευτικές από ότι ήδη είναι.

 2. Μαλλιά μέχρι τους ώμους

Τα μαλλιά με μήκος μέχρι τον ώμο είναι μια εξαιρετική επιλογή για τις γυναίκες που προτιμούν τα πιο μακριά κουρέματα, αλλά ταυτόχρονα θέλουν να διατηρήσουν και τον όγκο στο επάνω μέρος του κεφαλιού. Σε αυτό το στυλ μπορείς να βρεις πολλές παραλλαγές των bob που είδαμε προηγουμένως και ταιριάζουν πολύ και στα σπαστά μαλλιά.

3. Κοντά μαλλιά

Τα κοντά hairstyles είναι συνήθως τα καλύτερα για όσες θέλουν ένα διασκεδαστικό και εύκολα διαχειρίσιμο κούρεμα να πλαισιώνει ιδανικά το πρόσωπο τους. Αν και το συγκεκριμένο στυλ δεν ταιριάζει όλα τα σχήματα προσώπου, μπορεί να προσαρμοστεί κατάλληλα στο ατομικό σου στυλ και φυσικά τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου, ώστε να σε κολακεύει. Τον τελευταίο καιρό βέβαια για τις γυναίκες άνω των 40 προτιμούνται οι μύτες και το έντονο φιλάρισμα.

4. Μακριά μαλλιά  

Παρόλο που έχουμε συνηθίσει να ακούμε ότι στις ηλικίες πάνω από τα 40 το ιδανικό hairstyle είναι κοντό, δεν σημαίνει ότι αν θέλεις δεν μπορείς να έχεις και ένα μακρύ κούρεμα. Απλά το μόνο κακό είναι ότι θα πρέπει διαρκώς να περιποιείσαι τα μαλλιά σου, μιας και όσο μεγαλώνουμε αποδυναμώνει και η τρίχα μας, οπότε το styling κρατάει όλο και λιγότερο.

 5. Μαλλιά με μπούκλες

Τα κυματιστά καθώς επίσης και τα αρκετά σγουρά χτενίσματα για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα γυναικών μπορούν να δώσουν ακόμη περισσότερη θηλυκότητα. Καλό όμως θα ήταν να αποφύγεις την περμανάντ σε περίπτωση που τα μαλλιά σου είναι ίσια, αντ’ αυτού υπάρχουν πολλά προϊόντα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το ψαλίδι για τις μπούκλες είναι το καλύτερο όπλο για εσένα. Όπως κατάλαβες μπορείς να κάνεις είτε κοντό είτε μακρύ κούρεμα με των συγκεκριμένο τύπο μαλλιών, αρκεί να έχεις φροντίσει το look σου να φαίνεται φυσικό και όχι τόσο στιλιζαρισμένο.

Πηγή: ediva.gr 

TAGS