ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

5 καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά σας

Υπάρχουν κάποια πράγματα που κάνουμε από συνήθεια και δεν γνωρίζουμε ότι κάνουν μεγάλο κακό στα μαλλιά μας.

5 καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά σας

Δεν έχει σημασία πόσο καλά φροντίζετε τα μαλλιά σας, ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε συχνά μαλακτικό και δε χρησιμοποιείτε ποτέ σίδερο, υπάρχουν ακόμα πράγματα που δεν έχετε σκεφτεί ποτέ ότι τα σπάνε. Ακόμα και αν αποφεύγετε όλες τις καταστροφικές πρακτικές δεν μπορείτε να διασφαλίσετε ότι τα μαλλιά σας θα παραμείνουν υγιή. Για παράδειγμα, έχετε ποτέ παρατηρήσει ότι όταν αρχίζετε να έχετε ψαλίδα πολλές φορές εμφανίζεται σε ορισμένες μόνο περιοχές; Μπορεί να φαίνεται κάπως περίεργο, αν, για παράδειγμα, μόνο οι τρίχες που πλαισιώνουν το πρόσωπό σας έχουν την τάση να σπάνε και να μην μακραίνουν όπως τα υπόλοιπα μαλλιά σας. Δεν είναι τυχαίο αλλά υπάρχει λόγος για αυτό.

Έτσι, αν προσπαθείτε να μακρύνετε τα μαλλιά σας, ή θέλετε απλώς να διατηρήσετε το μήκος τους, υπάρχουν μερικές συνήθειες και καταστάσεις που πρέπει να προσέξετε γιατί προκαλούν σημαντική ζημιά χωρίς να το γνωρίζετε. Διότι ακόμη και αν τα μαλλιά σας μπορεί να αντέχουν αυτές τις συνθήκες σε ορισμένες περιπτώσεις, σε μακροπρόθεσμη βάση, το σπάσιμό τους είναι σχεδόν αναπόφευκτη. Για να κρατήσετε λοιπόν τα μαλλιά σας μακριά, δυνατά και υγιή, σας λέμε πέντε περιπτώσεις που πρέπει να προσέξετε και να βεβαιωθείτε ότι δεν θα τις κάνετε συνήθεια.

1. Να περνάτε διαγώνια την τσάντα σας στον ώμο

5 καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά σας

Αν ρίχνετε την τσάντα σας πάνω από τον ώμο σας, χωρίς να το σκέφτεστε, τις περισσότερες φορές, αυτό θα προσγειωθεί στα μαλλιά σας (αν βέβαια έχετε μαλλιά στο ύψος των ώμων και κάτω). Όταν συμβαίνει αυτό, υπάρχουν τρεις διαφορετικές πιθανές κινήσεις που μπορεί να ακολουθήσετε αλλά μόνο μία από αυτές είναι καλή. Η πρώτη είναι να αφήσετε τα μαλλιά σας παγιδευμένα κάτω από το λουρί. Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια εντελώς λογική επιλογή, προκαλεί τριβή με αποτέλεσμα να βλάψει και να σπάσει τις τρίχες ακριβώς κάτω από το λουρί. Η δεύτερη επιλογή είναι να τραβήξετε τα μαλλιά σας από τον ιμάντα. Αυτή είναι μια κίνηση που όλοι κάνουμε χωρίς να το σκεφτούμε πολύ, αλλά αν θυμηθείτε εκείνη την ώρα να σηκώσετε λίγο το λουρί πριν τραβήξετε τα μαλλιά σας θα τα γλιτώσετε από μια πιθανή βλάβη.

2. Να κοιμάστε στην ίδια στάση

Ειδικά αν χρησιμοποιείτε βαμβακερή μαξιλαροθήκη, ο ύπνος μπορεί να προκαλέσει πραγματικά αρκετά μεγάλη τριβή στα μαλλιά σας. Και αν συνηθίζετε να κοιμάστε στην ίδια στάση τότε η καταστροφή γίνεται μονίμως σε ένα μέρος του κεφαλιού. Για να βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας δεν θα σπάνε κατά τη διάρκεια του ύπνου δοκιμάστε να αλλάζετε τη στάση που κοιμάστε ή επενδύστε σε μια μαξιλαροθήκη από μετάξι ή σατέν για να αποφύγετε τις συνέπειες της τριβής.

3. Να παίζετε με τα μαλλιά σας

Μπορεί να το κάνετε μόνο όταν είστε νευρικοί, ή ίσως απλώς τα μαλλιά σας έχουν πραγματικά πάρα πολύ ωραία αίσθηση, αλλά το στροβίλισμα των μαλλιών σας ή το παίξιμο με τούφες δεν κάνει καλό στην τρίχα. Προκαλεί τριβή που οδηγεί σε βλάβες και σπάσιμο.

4. Να πιάνετε τα μαλλιά σας σε σφιχτή αλογοουρά

Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε μαλακό λαστιχάκι που υποτίθεται ότι δεν τραυματίζουν τα μαλλιά σας, πιάνοντας τα μαλλιά σε μια σφιχτή αλογοουρά πάρα πολύ συχνά, θα επηρεάσει τα μαλλιά σας ειδικά στο σημείο κοντά στο λαστιχάκι αλλάζοντάς το σχήμα τους. Πιάστε τα μαλλιά σας σε πιο χαλαρή αλογοουρά ή προσπαθήστε να μην τα πιάνετε πολύ συχνά.

5. Να οδηγείτε με κατεβασμένο παράθυρο

Δυστυχώς, αυτό το αίσθημα του ανέμου που φυσάει μέσα από τα μαλλιά σας δεν είναι το καλύτερο πράγμα. Ο άνεμος αναγκάζει τις τρίχες να χτυπούν μεταξύ τους και αυτό προκαλεί τριβή και ως εκ τούτου σπάσιμο. Τα μαλλιά επίσης ανακατεύονται από τον αέρα και αυτό είναι ιδιαίτερα κακό, διότι μπλέκονται και αυτό προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ζημιά. Έτσι, αν προτιμάτε να οδηγείτε με τα ανοιχτά παράθυρα απλά φροντίστε να μαζέψετε τα μαλλιά σας πρώτα.

Read Next

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

Περισσότερα από

Ομορφιά

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.

12 Απρ 2024

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου υιοθέτησε την τάση του "γυμνού" μανικιούρ κι έδειξε υπέροχη

Η ηθοποιός αποδεικνύει ότι τα άβαφα νύχια μπορούν να δείξουν εξίσου κομψά.

12 Απρ 2024

5 primers προσώπου που "σβήνουν" τις ρυτίδες

Χάρη στο blurring effect τους, καμουφλάρουν τις ατέλειες, δημιουργώντας παράλληλα τον τέλειο καμβά για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

10 Απρ 2024

Ταλαιπωρημένες φτέρνες: Πώς θα τις περιποιηθείς σωστά για να είσαι έτοιμη το καλοκαίρι

Οι σκασμένες φτέρνες θέλουν σωστή περιποίηση χειμώνα - καλοκαίρι.

10 Απρ 2024

Μάργκοτ Ρόμπι: Η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της

Η 33χρονη σταρ άλλαξε τα μαλλιά της και υιοθέτησε την πιο δημοφιλή απόχρωση για το 2024.

10 Απρ 2024

Οι 5 καλύτεροι οροί προσώπου για την εξάλειψη των σκούρων κηλίδων

Η βιταμίνη C είναι το SOS αντιοξειδωτικό συστατικό που θα σε βοηθήσει στην καταπολέμηση των σκούρων κηλίδων και λοιπών δυσχρωμιών στο πρόσωπο.

10 Απρ 2024

Mόνικα Μπελούτσι: Το προϊόν που την κάνει να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Το ιδιοφυές makeup trick που ακολουθεί εδώ και χρόνια.